Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Fake story o novičoku kolabuje

Informací odhalujících kauzu „novičok“ jako fake bylo zveřejněno dost, aby si ti myslící uvědomili, oč jde. Vyžadování „solidárních“ akcí na potrestání neusvědčeného viníka je jen test, je-li koaliční partner schopný zapřít sebe sama, svou inteligenci a svědomí. Vláda bez důstojnosti si ale obtížně získá důvěru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 5. 2018 15:33
Pěkné shrnutí možného kolem novičoku.

Přidal bych ještě svoji variantu. ta mne napadla po oznámení, že dojčlandi si nechali testovat již před léty ve Švédsku. Je zvláštní, že my testujeme ten novičok až v listopadu 2017, i když jsme jej museli znát z dob WS a hoši z VÚ Těchonín se něco museli v podobných sračkách babrat. Že bychom také na něčí zakázku, jako znalci věci, zkoušeli různé varianty koncentrací, složení, jak na ně reaguje živý organismus, myši, krysy a pod. Něco se odzkoušelo, výsledek předal do praxe. Teď jen je třeba dořešit, jaký měl být výsledek a zda skutečnost se shoduje s očekáváním. Jó, možná bude ještě sranda.....

0 0
možnosti

23. 5. 2018 12:51
Novičok, Češi a Britové

Výborná analýza, pane Schneidere. A nenechte se otrávit ani Brity, ani Čechy, ani psíkem paní ministryně - ostatně paní Šlechtová tu zanedlouho nikoho už odvolávat nebude. - A nedejte se!

0 0
možnosti

J. Křivan

23. 5. 2018 11:26
Dobrý článek,ale

s křížkem po funusu. "Viník" byl jíž dávno nalezen, zostuzen a bez důkazů odsouzen. Pro ty co se chtějí dobrat pravdy jen další zklamání a pro ostatní důkaz o tom jak jsou Rusové proradní. S kamarádem v Anglii jsem radši na tohle téma přerušil diskuzi. Pro něj je rozhodující co píše Guardian.

O elasticitě odborníka Vila Mirzajanova svědčí jeho tvrzení, že 2 gramy novičoka usmrtí klidně 500 lidí aby následně napsal, že za sychravého počasí je prakticky neškodný.

U nás se to ovšem pojalo jako příležitost jak zostudit Zemana, proto je životnost této kauzy poněkud delší.

PS. Na tom bohužel nic nezmění, že pan Schneider o novičoku píše průběžně.

0 0
možnosti

23. 5. 2018 20:08
Re: Dobrý článek,ale

Je možno Zemana ještě vůbec zostudit?

0 0
možnosti

23. 5. 2018 9:48
Opět žádné překvapeni

Odborník na fake story opět promluvil! Člověk má dojem, ze pan Schneider toho ví víc, než všichní angličtí vyšetřovatelé dohromady. “Cui bono” příspěvku je ovšem v případě pana Schneidere více než jasné!

0 0
možnosti

J. Schneider

23. 5. 2018 11:03
Díky za vaši negativní reakci,

kdybyste mě pochválil vy, se svou "trollí" historií, musel bych jít do sebe, co dělám špatně, jestli jsem již nepodlehl normalizačním tlakům. Že soudíte z "dojmů", svědčí o vašem "vnímání", které je nejvyšším intelektuálním výkonem vaší první signální soustavy. Rozum v tom procesu zapojen není, ani svědomí. A že pravdivost článku poměřujete podle toho, komu by se jeho vyznění mohlo hodit, svědčí o vaší nátuře. Nevzpomínám si ovšem, že by Mistr Jan Hus, když hovořil o hledání, ochraňování a mluvení pravdy, mluvil o tom, abychom ji přizpůsobili "konečnému uživateli". To o vás vypovídá víc než výmluvně a já jsem rád, že právě vy jste proti.

0 0
možnosti
Foto
Jediny rozdil

mezi socialismem do 89 a dneskem je ten, ze dnes muzeme cist tento clanek. Diky za nej. Otazka je jak dlouho jeste. To co tady pise pan Schneider, nosim uz mesice v hlave. Skripalovi se proste propadli do zeme a zeme se zavrela. Media jinak zhava na kazdou "blbost" ani pismenko. Pripad Skripal je dilo zapadnich rozvetek. To ale vetsina z nas nevidi.

0 0
možnosti

23. 5. 2018 7:25
Domnívám se, že tohle neplatí jen o armádě.

Naši zaměstnanci firem s majiteli ze západní Evropy by mohli vyprávět.

Citát:

Dlužno podotknout, že nejeden svědek byl již v bruselské centrále NATO přítomen tomu, s jakým despektem a pohrdáním mluvili západní důstojníci o těch východních, kteří jim lízali podrážky.

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/schneider-fake-story-o-novicoku-kolabuje-fp1-/forum.aspx?c=A180521_153633_pozice-forum_lube#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail

0 0
možnosti

Cermans

23. 5. 2018 7:17
Co dodat pane Schneidere?

Nebyl jsem žádný disident, vždy mě zajímal názor z druhé strany a proto jsem poslouchal Svobodnou Evropu . Pecháček, Medek, Rakušanová, Tigrid a další vysvětlovali jak tehdejší socialistická media zkreslují skutečnost a manipulují posluchači. Všechny tyto zásady dnes slyším z našich mainstreamových médií. Jak je to trapné, mě již pouze k smíchu.

0 0
možnosti

Goeg

23. 5. 2018 7:10
Dekuji

Dekuji za vyborny clanek pan Schneidere. To ze se cesti politici usnaseji v Praze v parlamentu o tom co je a neni pravda v rozporu s dukazy a zaroven se odstranuji a umlcuji lide, kteri pravdu znaji opravdu pripomina normalizaci. Kdo jiny vi lepe, jak to s novicokem v Cesku bylo nez reditel vyzkumneho ustavu kde ho syntetizovali (vyrobili)? Me vsak zajima, proc Britove celou tu taskarici rozpoutali, zda-li za tim stoji pouze snaha o odvedeni pozornosti od domacich problemu tj. fiaska Brexitu, ktere vyrazne oslabi geopolitickou pozici Britanie v Evrope. Nebylo by to poprve ani naposledy. Obavam se ale, ze pravdu se nikdy nedozvime, protoze o tom co pravda je a neni ocividne nerozhoduji dukazy, ale politici a jejich ideologie. Nic noveho pod sluncem. Hlavne prosim piste dal.

0 0
možnosti