Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Evropský dvojí metr a Babiš

Evropský parlament honí Babiše. Různí euroaktivisté chtějí zvrátit výsledek českých voleb, a tak potřebují dohnat Babiše do situace, aby odešel z politiky. Píše Jan Schneider.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

19. 12. 2018 13:19
Dvojí metr v každé kapse Jana Schneidera

Proč vadí Bandera a nevadí Žižka upalující kněze s jiným než jeho vyznáním? Má snad Bandera v Kyjevě něco jako národní pomník na Vítkově?

Vlastní křivou hubu autor samozřejmě má, ale proč by se třeba jen v nejmenším omluvil za svoje lži o paní Allbrightové. Kvalitní novinařina podle pana Léka potřebuje kádrováka a nikoliv charakter.

0 0
možnosti
J

Jirkav

18. 12. 2018 9:20
Konflikt zájmů

U politiků, kteří spravují a rozhodují o veřejných financích, musí být dohled nad konfliktem zájmu přísnější. Navíc vstoupila v platnost nová legislativa v srpnu tohoto roku.

Podstata střetů zájmů zde je - nikdo si nemůže být jist, že nebude provádět pan premiér rozhodnutí z pohledu své veřejné funkce, která upřednostní zájem obchodní skupiny nad zájmy veřejnosti. A vzhledem k tomu, že se jedná o nejvyššího politika v ČR, jsou obavy v EU na místě.

Po kauze Čapí hnízdo, o které pan premiér hlásal před volbami, jak ji chce nechat prošetřit, se po negativní zprávě z OLAFu slehla zem. Firma v tichosti vrátila 50 mil a všichni jsou spokojeni. A to je dost silný signál v demokratiké společnosti, že něco není v pořádku.

Je v zájmu každého, kdo platí daně, aby politici předcházeli vzniku sřetu zájmu a podle úrovně politiky - a tedy i závažnsoti pro společnost - je na místě i trojí metr.

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

16. 12. 2018 22:50
Dvojí metr,

nic nového pod sluncem, bohužel. Babiše jsem nevolil, jenže EU z něj nakonec udělá národního hrdinu. Doufám, že neskončí jako Jánošik.

Jak může o vině rozhodovat hlasování EU parlament mně hlava nebere. Pokud je pravda, že většina eurodotací je nároková a dokladování je průhledné je to celé je jen snaha neposlušného Babiše vytlačit z politiky. Nejspíš se dočkáme ještě většího tlaku.

0 0
možnosti
ED

E20v89a 86D96u56d11k81o61v96á

16. 12. 2018 23:33
Re: Dvojí metr,

Vždyť to říkám! "Nehodící se škrtněte" za každou cenu!

0 0
možnosti
MK

16. 12. 2018 21:55

Jó, přesně, je ten dvojí metr, co mne na EU nejvíce nás..á. A používá se už dlouho. Poprvé jsem jej registroval při rozbijeni Jugo, která vadila svou velikostí a hlavně netralotou. Tak nevadil slovinský nacionalismus, Tudjmanova adorace ustašovců , islamistický fanouš Izetbekovič, či mafiáni v Kosovu. Že to vyprodukovalo statisíce srbských uprchlíků, kteří se dosud nemohou vrátit domů, nevadí, ale migrantům pomáhat musíme pomáhat všichni! Tak podle něj nevadí nácek Bandera, ani mašírujíci SS kamaraden! A pak, že EU nám nehnědne! Existuje vůbec ten Stalin v Sevres? A teď AB. Ten vadí, protože nedrží lajnu. Sojil se s odpůrci migrace a také chce omezit kšefty s DPH v celé EU. No to je vrchol od nováčka! Tak se vyrobil zákon o střetu a je už úplně jedno, zda došlo k jeho naplnění neoprávněným čerpáním dotací, ale stačí ničím nepodloženou možností. A k bonzovaní tu máme pátou kolonu čecháčků. V tom jsme přece mistři!

0 0
možnosti
ED

E71v38a 18D15u12d97k12o18v87á

16. 12. 2018 23:26
Re: Jasně, v popsaném máte pravdu.

Mně k tomu ale pořád nějak nepasuje ten "dvojí metr". Uplatňování dvojího metru přece znamená, že dopustí-li se stejného skutku dvě osoby, je tento skutek u každé z nich posuzován jinak, t.j. uplatňuje se dvojí metr. A v případě EU mám z těch jejich výpotků stále sílící dojem, že existuje nějaké její přesně dané schéma, u kterého platí princip "nehodící se škrtněte". Takže polofašistická Ukrajina se Stefanem Banderou se hodí, kosovská armáda se hodí, ale třeba Orbán s Babišem jsou nehodící se-škrtněte.

0 0
možnosti
JF

16. 12. 2018 18:01
No-win situace

ke katastrofickému scénáři.

0 0
možnosti
JF

16. 12. 2018 17:59
No-win situace

Zajímavý mix, na obranu Andreje Babiše se tu vytahují Banderovci, Porošenko, ukrajinští a pobaltičtí fašisté, volby v České republice, ministr zahraničí Petříček a židovský problém. Chybí tu snad jen ten Soros.

A to vše slouží jen k zamlžení skutečného problému, který Andrej Babiš má s Evropskými institucemi. Andrej Babiš se nachází totiž v dilematu, který má všechny ingredience typické no-win situace. Všechny ty opce, které mu komisař Günther Oettinger k vyřešení jeho kauzi střetu zájmů nabízí, jsou totiž pro Andreje Babiše špatné a o co hůře, všechny mají navíc zcela nepředvídatelná rizika. A jak se zdá, Andrej Babiš si to začíná konečně uvědomovat. Ocitá se v situaci, která mu vůbec nesedí, je pro něho zcela nová, nemá totiž věci, jak byl vždy zvyklý, pod svou kontrolou a navíc pod kontrolou vnitrostátní. Bude jistě velmi zajímavé sledovat, jak bude na tuto, pro něj zcela novou, situaci reagovat.

Každopádně bude muset reagovat a to reagovat velmi rychle, aby pro něj nedošlo nakonec

0 0
možnosti
KS

16. 12. 2018 20:10
Re: No-win situace

Pan Fohl, je potrebne citat s porozumenim. Vtedy by sa Vam rozsvietilo a pochopili by ste, ze tych Banderovcov, Porosenka atd., autor nevytiahol na obranu Babisa. Co sa tyka samotneho Babisa- tu je dolezite rozlisovat medzi preukazanym stretom zaujmov, a moznym stretom zaujmov.

0 0
možnosti
KS

16. 12. 2018 17:30
K zahranicnej politike

Povazujem za dolezite, ze autor upozornil na to, ze v zahranicnej politike sa dokaze odpustit hocico, ked ide o nasich spojencov. Taketo konanie je skutocne poburujuce o to viac, ked su poniektori na takuto politiku este aj hrdi. Preto je na mieste, ze pan Schneider pripomina Husov odkaz. Tu si vsak dobre uvedomujeme, ze hladat a hlasat pravdu nie je jednoduche, pretoze si to vyzaduje neraz vela namahy, statocnosti a odvahy. Ale je tu tiez zrejme, ze je to nevyhnutne, ak chce clovek urobit svoj zivot dostojnym.

0 0
možnosti
ED

E55v53a 67D24u26d98k56o73v88á

16. 12. 2018 14:50
Nesouhlasím, že tady jde o dvojí metr.

Usnesení EP ve věci "Babiš a střet zájmů" je přece velkolepým dílem našich vlastních českých krhounků (rozuměj práskačů, žalobníčků, donašečů, závistivců a mocichtivých nul) jako Payne, Zahradil, Poche, Polčák, Pospíšil, Svoboda, Niedermayer, Šojdrová, Tošenovský, Štětina, Polčák, Ježek, Telička. A že by se tahle parta "euroaktivistů" stejně usilovně zasadila za přijetí usnesení EP protestujícího proti Stepanu Banderovi coby Hrdinovi Ukrajiny je vyloučené přinejmenším proto, že Štětina jistě jásá! Ale on ten Bandera žíly netrhá ani nikomu v NATO a dokonce ani našim generálům, stejně jako vznikající armáda Kosova. Teda on se jich možná na to nikdo ani neptal, na takové bezvýznamnosti ...

0 0
možnosti
KS

14. 12. 2018 19:44
K Babisovi

Opat zaujimavy clanok, pan Schneider, vdaka. Co sa tyka Andreja Babisa, tak teraz sa to na neho vali z kazdej strany. Aby toho nebolo malo, Europsky sud pre ludske prava odmietol jeho zalobu na Slovensko v spore o evidenciu v zvazkoch Stb. Rozsudok este neuzrel svetlo sveta, ale za to nie je nudza o vselijake duchaplne reakcie zo strany politikov aj verejnosti. Mna v tomto ohlade najviac zaujali perly ducha z dielne Stanislava Polcaka, europoslanca hnutia STAN, ktory povedal: "Vyzera to na dost zly tyzden pre ceskeho premiera, ktory v snahe obkecat svoju rolu vo zvazkoch StB nevahal pouzit nastroj doposial nevidany- zazalovat cely susedny stat. Nemal by premier (Peter) Pellegrini chciet pre Slovakov ospravedlnenie? Myslim, ze za premiera Babisa, od ktoreho sa ho nedockame, by ho mala buduci tyzden vyslovit aspon Poslanecka snemovna". Uz som raz uviedla, ze pri niektorych zufalych pocinoch europoslancov, mi pride komicke, ked si uvedomim, ze hymnou EU je prave Oda na radost. Ja si aj p

0 0
možnosti
KS

14. 12. 2018 19:50
Re: K Babisovi

po duchaplnostiach europoslanca Polcaka a inych, viem predstavit pre EU vystiznejsiu hymnu: Pochod marodu- v tomto by som videla cenny prispevok Ceskej republiky Europskej Unii. Vzdyt ta vase pisnicka ceska, ta je tak hezka, tak hezka!

0 0
možnosti