Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Chvályhodná BIS

Dle BIS je ve školních osnovách cítit silný vliv Ruska a výklad dějin je poplatný sovětskému vzoru. Jan Schneider sdělení BIS odmítá a poukazuje na jednostrannost výuky moderních dějin – jenže naopak, než tvrdí ve své zprávě zpravodajci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

29. 1. 2019 12:13
Chvályhodná BIS

Dobré myšlenky a vysvětlení chování odpovědných osob včetně ministra školství. Ještě se do budoucna zapotíme při obraně výuky. Rusko není Sovětský svaz.

0 0
možnosti

P. Klíma

26. 1. 2019 23:02
Skvělé myšlenky, děkuji! 👍👍👏👏🌻

0 0
možnosti

26. 1. 2019 14:47
pan Frank ...

Malém bych zapomněl. Pan Frank nám tady odhalil své informační zdroje, a sice forom24.cz. Za sebe velice pochybuji o příčetnosti čtenářů tohoto agitacniho platku. Nu což, alespoň máme jasno, s kým máme tu cest

0 0
možnosti

27. 1. 2019 9:00
Re: pan Frank ...

Někdo čte Forum24, někdo zase Parlamentní llisty, nebo Vlasteneckeé noviny, proti gustu halt žádný dišputát, dá se říci!

0 0
možnosti

26. 1. 2019 14:40
Hi

Tady je nějaká rusofobní slezina? Je alarmující kolik rádoby intošů se tu veřejně ztrapňuje! Přitom jde o zpolitizovanou, nedulezitou zprávu trapné, české BIS ...

0 0
možnosti

27. 1. 2019 8:52
Re: Hi

Česká BIS je trapná-podle Vás-zato ruská FSB, to jsou samí pašáci, že !

0 0
možnosti

24. 1. 2019 11:15
“Objektivita” pana Jana Schneidera

Tak se nám pan Jan Schneider po čase zase ozval a je nutno konstatovat, že opět nezklamal! Každopádně je naprosto konzistentní ve svém postoji na té (jeho) “správné” straně barikády. Pan Jan Schneider ve svém článku sice cudně zmiňuje Molotov- Ribbentrop pakt, zapomíná ale dodat, že proti všem těm údajným pochybením ve výčtu dějinných událostí, které uvádí, byl onen ostudný pakt mezi dvěma agresivními mocnostmi té doby opravdu mostrózní záležitostí.

Jinak by se dalo panu Janu Schneiderovi pomoci, tak trochu přiživit tu jeho “objektivitu”. Dala by se tu třeba uvést agrese Sovětů proti malému Finsku v roce 1939, dále také masivní technická pomoc USA Sovětům během Druhé světové války, nebo záměrné vyhladovění Varšavského povstání proti Němcům ze strany Sovětů v roce 1944. Dala by se tu samozřejmě také uvést i plošné vyhlazení sovětské armádní elity Stalinem v předvečer Druhé světové války. Také masivní nasazení ukořistěných československých zbraní Wehrmachtem při přepadení Sovětského svazu v

0 0
možnosti

24. 1. 2019 11:32
Re: “Objektivita” pana Jana Schneidera

roce 1941 (v naší zemi naprosté tabu-téma).

A daly by se zmínit i takové “okrajové” události, jako protiprávní odvlečení celé řady československých (!) občanů ruského původu do sovětských gulagů po skončení války (pan Schneider by se tu mohl informovat třeba u pan Petra Nárožného, jehož otec po válce zmizel v sovětském gulagu). Zakomponovat do učebnic dějepisu by se jistě dala i anexe Podkarpatské Ukrajiny v létech 1945/46 a její analýza.

No a konečně by se daly zmínit i celé dějiny sovětských gulagů, ve kterých zahynulo milióny nevinných lidí.

Obávám se jen, že na to vše “objektivita” pana Jana Schneidera prostě nedosáhne!

0 0
možnosti

23. 1. 2019 17:23

Výborný doplněk, který mi potvrdil podělanost páně ministrovu. Místo, aby si vyžádal důkazy, tak sám se vypraví k funkčně nižšímu. Holt je to morálně člověk na místě pro výchovu dalších čecháčků! No nazdar

P.s. Pro doplnění k těm smlouvám. Čt v jednom povedeném dokumentu k Mnichovské smlouvě prozradila, že i jistý Čembrlín (tak je v tom dokumetu pojmenován) během jeho lezení Hitlerovi do zadku, dojednal s ním také smlouvu o přátelství a neútočení. Takový bonus , že?!

0 0
možnosti

23. 1. 2019 11:06
Bez zpátečky....

Milý autore. Zařadit zpátečku až couvat až před r.89, není jaksi možné. A to i kdyby se na hradě čerti ženili a i kdyby se našlo více "schneiderů". Dnes jsme někde jinde. A zaplať bůh, že tam jsme. Bude to nějaký čas trvat, než i ta drhá půlka národa zjistí, že se o sebe musí starat. Že to za ni Miloš neudělá. A že dokonce musí myslet, porovnávat co je dobré a co ne.

0 0
možnosti

23. 1. 2019 8:06
ruský šváb

Vždy proruský šváb nezklamal. Schneider, vy jste opravdu případ pro vědecký výzkum bezmezné ubohosti!

0 0
možnosti

23. 1. 2019 12:35
Re: ruský šváb

Opravdu " inteligentní " argument. Měl byste se stydět, urážet člověka za jiný názor, než máte vy...

0 0
možnosti

22. 1. 2019 18:17
to si slibme...

Což o to, SLIBOVAT SI MŮŽEME LECCOS.

Někteří už přece slibovali, ba přísahali věrnost, vícekrát - např. generál Petr Pavel nebo Pavel Telička. Či - v trochu jiném gardu - Daniel Herman.

Domažlický filosof Zdeněk Vyšohlíd při příležitosti v nedávných dnech probíhající urputné divadelní bitvy o to, "čí je Jan Palach", v níž kdekdo křičel "náš!", poznamenal: "Češi z Palachovy smrti neučinili ani oběť ani obřad. Dali přednost ideologii. Zvítězila "normalizace" socialismu, v době polistopadové pak "normalizace" kapitalismu".

A o dva dny později: "Palach nebyl státník. Jeho čin je ale štolprštajn pro státníky: jak se k tomu postaví. Politici mluví, jak mluví. (I Lubomír Zaorálek.) ... Jsou v manéži . a koně v manéži běhají jinak a bičem se tam práská také jinak než na poli. To je prokletí politických stran: mají svůj prostor. Kdyby rybičky v akváriu zaloižily politickou stranu, šly by jim od úst místo slov bublinky, ale jistě by se vyslovovaly ke stavu vodstva v řekách, mořích a oceánech. ...

Jak na to, když "pan Čistý", dnešní pravicoví hlavouni, stoj

0 0
možnosti

22. 1. 2019 18:28
Re: to si slibme...

(pokračování) - ... hlavouni, stojíce po kolena v partajních sračkách, mluví, jako by měli patent na kategorický imperativ.

KAREL KOSÍK (Pražské jaro, „konec dějin“ a šaušpíler) v roce 1993 píše: "pokud někdo z vládních činitelů hodnotí rok 1968 kladně, zneváží vzápětí velké vzepětí národa dodatečným ujištěním, že se tehdy projevené „dobré vlastnosti“ společnosti mohou dnes v míře nevídané uplatnit při plnění „velkého úkolu naší doby“, jímž je - neokapitalistická normalizace." ... "Pro dnešní vítěze je systém „tržního hospodářství“ nejen posledním slovem dějin, ale také dlouho hledaným a konečně šťastně nalezeným přirozeným řádem, který odpovídá podstatě člověka a nastoluje na Zemi NORMALITU." ...

"Vytvořili a ztělesňovali „solidaritu otřesených“ ČEŠTÍ DISIDENTI? A jestliže ano, proč se jejich pospolitost zanedlouho po vítězství „sametové revoluce“ rozpadla a zbyly z ní jen vzpomínky a trosky?"

SLIBOVAT ... ?!

Otto Katz sliboval Švejkovi svou sestru, kterou neměl. -- Jedna slečna sl

0 0
možnosti