Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Chce Česká televize dezinformace, nebo demokracii?

Česká televize se šířením fejku zařadila mezi dezinformační média, když v pořadu Newsroom podrobila kritice Asociaci nezávislých médií, která uděluje Krameriovy ceny. To je však v rozporu s jejím veřejnoprávním statutem. Píše Jan Schneider. A v otevřeném dopisu členům rady České televize se k tomuto pořadu vyjadřuje i Michal Semín.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

24. 7. 2018 17:41
Základní poučka

Citováno z Britských listů:

První hodina žurnalismu:

Jestliže někdo říká, ze prší a druhý říká, že neprší, není Vaším úkolem citovat oba. Vašim úkolem je podívat se z toho zatraceného okna a zjistit, kdo z nich má pravdu!

Tento poznatek je ovšem v případě pana Schneidera naprosto bezpředmětný, neboť tento muž má zjevně zcela jinou úlohu.

0 0
možnosti

29. 6. 2018 20:11
Výborně,výstižné

Z vlastní zkušenosti,když jsem čt nychytal na cenzurovaní zprávy, nebo překroucení smyslu a napsal jim stížnost, tak odpověď byla vždy v duchu nepochopení podstaty, případně že jde malé zjednodušení zprávy.

0 0
možnosti
Tažení proti ČT?

Vypadá to na podporu Zemanova tažení na Kavčí hory

0 0
možnosti

J. Křivan

28. 6. 2018 12:44
Na TV nuda tak jsem omylem zabrousil na

Newsroom v ČT. To svazácké nadšení a zapálený výraz ve tváři, teď se podílím na na něčem úžasném, mně připomenulo dávnou minulost, průvody na 1. máje. Ty první, na kterých bylo možno zahlédnout třeba i Dienstbiera, Dobrovského a další, né ty poslední, které zaváněly už jen nudou. Jó čas oponou trhl a vstali nový bojovníci.

Přepnul jsem ČT asi po pěti minutách.

0 0
možnosti

M. Semín

28. 6. 2018 8:36
Náhodný kolemjdoucí je lhář

Ta historka z PedF UK je zcela smyšlená, nikdy jsem nic takového netvrdil. Tento anonym tak jen potvrzuje to, co ve svém otevřeném dopise uvádím - estébácké praktiky jsou zase v kursu. Jen už dnešní soudruzi nehájí výdobytky normalizačního socialismu, ale "liberální demokracie". Braňme se.

0 0
možnosti

28. 6. 2018 8:46
Re: Náhodný kolemjdoucí je lhář

Jak napsal a řekl Zápotonda - "Ikdyby padli všici, vstanou noví bojovníci!" a budeme se muset bránit až do smrti a naši potomci znova, protože tihle jsou nevymítitelní. Žel, ten Zápotockej měl pravdu! Budou se rodit noví odpůrci demokracie vždy a znova a těch anonymních bude nejvíc.

0 0
možnosti

Igorjansen

28. 6. 2018 2:04
Severokorejske rakety

Podle raketoveho odbornika Schneidera by “severokorejské rakety by oblétaly zeměkouli opačným směrem, jak dnes ví každé vzdělavatelné individuum”. A to jako proc??? Co tem raketam brani letet na zapad, proc musi letet na vychod??? Jako ze rakety letaji pouze proti smeru hodinovych rucicek? Resp. ze by Kim chtel z raket vzdycky nejdriv zamavat kamosi Donaldovi?

0 0
možnosti

28. 6. 2018 8:30
Re: Severokorejske rakety

Možná proto, že je to o "cosi" blíže směrem na východ do USA, než směrem na západ a severokorejské nosiče nemají dost velký dolet i přesnost a mohly by se ztratit, nebo spadnout do oceánu, nehledě na to, že ve směru západním je nutný přelet Asie, Arábie a Evropy, kde všude může být nosič sestřelen. Možná proto USA nechtěly radarová zařízení stavět proti Severním Korejským raketám, protože z toho směru by neměly nejmenší důvod letět.

Je mi známo, že je řada lidí, kteří ještě neměli snahu se dívat na globus. Co kdyby jste to zkusil?

0 0
možnosti
Co lze čekat od práskače disidentů

Schneider, jako jeden z hlavních představitelů dezinformační scény je pochopitelně pohoršen, když někdo jeho či jeho kolegy do této kategorie zařadí. Celý jeho výpotek lze odbýt poukazem na Gottwalda a jeho soukmenovce za první republiky. Taky měli plnou hubu svobody (svého) slova.

Skoro zajímavější je Semínův dopis. Už dlouho jsem od něj nic nečetl a teď žasnu nad stupněm degenerace. To má být text katolického intelektuála? Vždyť v něm plete páté přes deváté jak tetka z hor. Co si z toho ti poslanci mají vybrat?

A jen tak mimochodem: Semín sice rád upozorňuje na estébácké praktiky, ale byl jsem svědkem, že pod tíhou argumentů byl v diskuzi nucen sám připustit, že při svých aktivitách v době studií na PedF UK byl nejspíš řízen StB. Takže ví o čem mluví.

0 0
možnosti

J. Schneider

27. 6. 2018 23:56
Díky

Sám bych nedovedl charakterizovat své pomlouvače lépe, než tak činí oni sami. Anonymně, samozřejmě, jsou to velcí hrdinové, v lepším případě. Anebo to jsou také lidé, kteří agresivně útočí, aby odvrátili pozornost od své hnusné minulosti. Přesně takto o nás psalo Rudé právo, bez jakéhokoliv argumentu, s tím, že můžeme být "lehce odbyti" (a ještě můžeme být rádi, že jen takto). Takže ano, díky, to je přesně to, o čem jsem psal.

0 0
možnosti