Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Afghánská nepřesnost a fejk České televize

Česká televize nepřesně komentovala zprávu, že v Afghánistánu čeští vojáci pomstili smrt tří svých kolegů. Svůj komentář měla dotáhnout v tom smyslu, že zveřejněny byly v zahraničí pouze případy, kdy byly obviněné osoby postaveny před soud. Což však není tento případ, kdy šlo deklarovaně od počátku jen o pomstu. Píše Jan Schneider.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

28. 10. 2018 4:01
Ani já nevěřil svým očím, když jsem vidělá zprávu o "pomstě"

Nutno dodat, že mluvící hlavy a televizní čtečky, rozohněné v kancelářích jako kadet Biegler, jsou "pomstou" posedlé. Viz pomsta např. tenistek atd. Situace je však daleko vážnější, počínaje řízeným únikem informací, až po rétoriku a její důsledky. Armáda se tedy stala žalobcem, soudcem i katem v jedné osobě, navíc bez povinnosti se komukoliv zpovídat, což je v civilizované zemi nepřípustné. A pochopitelně záruka, že byl zabit skutečný atentátník, je nevelká a vytváří precedens nevyššího stupně nebezpečnosti.

0 0
možnosti

28. 10. 2018 4:02
Re: Ani já nevěřil svým očím, když jsem vidělá zprávu o "pomstě"

Oprava nadpisu "viděl".

0 0
možnosti

25. 10. 2018 21:09

Pár poznámek k několika problémům. K čt, moc nesleduju, ale když jsem na to kouk, tak jen potvrdila svou omezenost a sem tam udělá takovou sviňarničku, použije jen polovinu infa a tu , která nevyhovuje zamlčí. Viz msta (Mengele, Carlos), soud se vynechává. Takže nepřekvapila, za to, ale Opata překvapil, nemile, když na tak vysokém postu neudrží nervy na uzdě. Co bude příště ?! To vydá rozkaz k vypálení celé vesnice? No jaký pán, takoví podřízení, mají další zářezy na pažbách. Příklady táhnou.

A na závěr Binladin. Už když ohlásili, že jej to komado zabilo, tak splnili úkol na 100%. Jiný výsledek by byl průser. Co kdyby narušil tu pracně slepenou hypotézu. Á je to!

0 0
možnosti

24. 10. 2018 17:09

Ve východních imperiích patří k jejich kultuře, že obecně akceptovaný je takový proces spravedlnosti, při kterém se obviněný sám přizná. (Že je to občas vynucené ví samozřejmě každý.) Mnozí lidé i u nás mají takový způsob myšlení ve svých 'genech': nic kromě přímého přiznání neakceptují jako důkaz zločinu svých oblíbenců.

Ovšem u svých neoblíbenců pokrytecký požadují dokazování v západním stylu (tedy proces ovládaný deep state soudcokracií).

Prostě kdyby Američané vytrvaleji zatloukali sestřel íránské letadla v roce 1988 a zaplatili si tehdy armádu svých Schneiderů, tak by to skončilo jako sestřel MH17 - informačním chaosem, který se v malé (ale účinné) formě daří šířit v případě útoku na dvojčata.

0 0
možnosti

25. 10. 2018 8:10
Re:

Co sem taháte jméno Schneider ? Umíte věcně argumentovat? Kurňa, to už novinář nesmí nic napsat , aby se neozvali " demokraté" dle USA ?

0 0
možnosti