Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Sázka na Gretu Thunbergovou se ukázala geniální

Místo urážek, že mládež podlehla greténismu, by bylo rozumné vést s 16letou švédskou klimatickou aktivistkou Gretou Thunbergovou rozhovory a společně hledat odpověď na otázku, jestli několik století starý projekt kapitalismus je možné přeměnit na něco jiného. Otázkou ale zůstává, zda tyto změny bude možné provést v rámci demokracie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V. Šťastný

26. 7. 2019 7:27
Gréta není žádné zjevení,

Gréta byla systematicky stvořena a to v první řadě jejími praštěnými a chorobně ambiciózními rodiči, kteří s ní nacvičili její projevy, v druhé řadě médii ovládanými rádoby enviromentalisty, kterým se roztomilé děvčátko náramně hodí do jejich marketingu novodobých, gigantických celosvětových zlodějin typu OZE, biopaliva, jímání a skladování CO2, elektromobility a mnohého dalšího, co má tato lobby ještě v zásobě. Na pátečních demonstracích za kvazi ochranu Země je nejlegračnější a nejsmutnější zároveň to, že děti a studenti to, za co bojují, neumí vůbec pojmenovat, mimo blouznivého vzývání OZE neví jak současný stav změnit a co je úplně nejsmutnější, všechny jsou přesvědčeny, že to má udělat někdo jiný, ale oni v žádném případě.

https://vladimirstastny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=721655

https://vladimirstastny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=722027

0 0
možnosti

26. 7. 2019 8:02
Re: Gréta není žádné zjevení,

A hlavně, silně se odlišují od studentů, kteří v roce 1989 vystupovali proti komunistickému režimu u nás. Pokud se dnešní studenti nějak projevují, tak jen jako zmanipulovaný dav. Vyřvávají po ulicích a vědí co nechtějí, lépe řečeno, co jim někdo nakukal, aby nechtěli. Co chtějí ovšem nevědí. To jim nikdo neřekl.

0 0
možnosti
JK

J19i96ř74í 76K64o78p83i15s

26. 7. 2019 7:24
Holčička nedělá nic jiného, než že jede podle scénáře

který píše někdo jiný. Jen jednou projevila pokus o vlastní logickou myšlenku o neutrálním vlivu jaderné energetiky na emise a v tu ránu se její vodiči mohli zbředovatět. Jinak pane redaktore, pokud je pravdou, že vliv lidské činnosti ovlivňuje počasí na Zemi tak, že vznikají extrémní výkyvy, pak se ptám. Proč titíž hysterici podporují masivní fertilitu v Africe a v blízkovýchodních zemích a snaží se naopak likvidovat tu část populace, která jediná je schopna svoji početnost nenásilnou cestou autoregulovat na únosné úrovni. Jinak celý ten klimacirkus je jen divadelní vystoupení bez hlavy a paty, neboť na můj dotaz, proč tito klimabojovníci bojují jen ústy a nikoliv skutečně pro omezení emisí nekonají a třeba nesází stromy, tak odpověď zní, "jo, aby je pak jiní pokáceli". To co se nyní děje není v historii planety Země nic neobvyklého, jen člověk si nepochopitelně zvykl, že jemu příznivé počasí se opakuje s neměnnou pravidelností, což je nesmysl. Lidská populace se na planetě holt

0 0
možnosti
JK

J40i57ř81í 92K10o84p50i38s

26. 7. 2019 7:25
Re: Holčička nedělá nic jiného, než že jede podle scénáře

Lidská populace se na planetě holt přemnožila a usadila se i na místech, které nejsou pro život příhodné a tak jsou pak o to více alarmující ztráty na životech a majetku. Nehledě na senzacechtivá média, která jsou schopna přenášet informace online z místa katastrofy po celém světě. A proč zrovna školou povinná mládež? No, protože tato část společnosti je nejsnáze manipulovatelná, proto chtějí i někteří politici před krachem tak vehementně zavést hlasovací právo od 15 let.

0 0
možnosti
RV

26. 7. 2019 6:17
jaký dialog se dá vést

s děvčetem, které je umanuté. Tato její posedlost je způsobena nemocí. Nemá vzdělání - základní škola není ani pro génia dostatečným zdrojem hlubokých znalostí. Dialog by se měl vést spíše s těmi, kteří Grétu využívají pro své účely. Její apokalyptické vize přitom nemají opodstatnění. Životní prostředí se stále zlepšuje, do řek se vrátily ryby, které v nich dřív nepřežily, ovzduší je čistší, než kdykoliv předtím. Pomohlo tomu odsíření elektráren, benzín bez olova, auta s katalyzátory, plynofikace, čističky. Proto gretenismu může propadnout jedině mládež, který toto neví a sklerotici u starší generace.

0 0
možnosti

26. 7. 2019 8:05
Re: jaký dialog se dá vést

Podle dnešních novinářů vzdělání není důležité. Důležité je být mladý, hloupý, loajální a manipulovatelný. A taková ta dívenka je. A takoví jsou i voliči politických stran.

0 0
možnosti
KN

25. 7. 2019 21:58
Vzdělání

Je opravdu zajímavé jak se v některých případech vyzdvihuje hodnota vzdělání, a v jíných se má věřit holčičce, co ani nemá dokončenou střední školu....

0 0
možnosti
J

Jik

25. 7. 2019 18:21
Pár jedovatých poznámek

Pokud ta holka cosi vykládá o záchraně světa, měla by si položit několik otázek:

1) Jezdí autem? Pokud ano, ať se na to rovnou vykašle. To, co dělá je svinstvo a v příkrém rozporu s tím, jak se chová.

2) Užívá hormonální antikoncepci? Pokud ano, je to jen o málo lepší, než předchozí bod.

3) Učí se pořádně? Pokud ne, nemá šanci najít cestu ven. A pod pojmem 'učit se pořádně' je třeba vidět každodenní nejméně hodinové večerní intenzívní samostudium bez telefonu, tabletu, nebo počítače. Mám obavu, že to bude ještě horší, než na našich školách, rád bych se mýlil.

4) A jo, marketingoví experti... tak tím víceméně můžeme skončit, protože těm jde zase jen jen o konzum, ať to stojí, co to stojí. Je vidět, že ta mládež má jen vydrhnutý mozek a nedochází jim souvislosti.

A co se týče kapitalizmu - toho je samozřejmě možné se zbavit. Dokonce to i právě s ohledem na stav přírody je nutné, viz tato holka. Ale to se musíme vrátit k tradiční společnosti a jejím hodnotám, viz pospolne.cz

0 0
možnosti
MP

28. 7. 2019 9:37
Re: Pár jedovatých poznámek

Každý by měl začít u sebe - i ta Gréta, její rodiče, její loutkovodiči - a hlavně ti, co tyto akce - a reklamu na ně financují. A nejen mluvit a vyvolávat mezi lidmi paniku, ale něco hmatatelného pro to udělat. Příklad. U nás např. vlivem kůrovců a sucha usychají lesy, dopravní komunikace, a ovzduší, ničí nejen přemíra motorových vozidel a kamionů - a vida, proti tomu nikdo neprotestuje... Proč? No asi proto, že se to téměř každého týká. Podle nich protestovat ano, ale nesmí se to dotknout mého osobního pohodlí - a mého byznysu. Je to pokrytectví. Copak je nutné, aby byly v každé rodině dvě až tři auta? Copak lidé už neumí chodit? A přitom masivní reklama na prodej automobilů je všude v médiích, je neomezená... Pohodlí a peníze, to je "zlaté tele" dneška, které všichni - i to protestující, vyznávají. Nevěřím na hurá akce s nedospělými holčičkami, demonstrace patnáctiletých dětí, kteří neví proč protestují- ale vyhovuje jim to, protože se mohou ulít z vyučování. Ve skutečnosti

0 0
možnosti