Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rusko v dějinách mnohokrát zvítězilo a bylo poraženo. A mnohokrát bude

Na článek Václava Makrlíka Proč Západ nenávidí Rusko aneb Historická fakta o ruské rozpínavosti zareagoval Roman Joch. Dle něho Rusko nebylo vždy mírumilovné, neagresivní a neexpanzionistické..
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Každá akce vyvolává protiakci, to je zákon. Studená válka údajně už skončila. Jenže ve skutečnosti pokračuje dál. A je otázkou, jestli je více, či méně intenzivní. Rozpínavost je přirozenou vlastností člověka, a tedy i států. Proto Rusko není o nic méně nebo více rozpínavé oproti ostatním velmocím, pokud k tomu má podmínky, možnosti (nějak rychle se zapomíná na historickou rozpínavost Francie, Anglie, Německa, ....). Jestli ale dnes se v rámci pokračující studené války tady v prostoru vede intenzivní mediální propagandistická válka ve prospěch protiruské fronty a ruce si podávají různí rusofobové, tak se není co divit, že se ozve někdo, kdo se snaží naznačit, že Rusko není o nic větší čert ve srovnání s ostatními a v přesnosti některých argumentů třeba trochu šlápne vedle. Jen poznámka, tuším, že v žilách carských dynastií kolovala německá krev, neliž pravda (např. ne jen Kateřina Veliká, jako imperátorka byla přece Němka, ne)? Pán Joch ve své argumentaci, např. jak Rusům stát museli z

0 0
možnosti
VD

Pokračování:

Pán Joch ve své argumentaci, např. jak Rusům stát museli založit Vikingové (???), je poněkud úsměvný stejně jako ten, proti němuž se tady vymezuje (Makrlík). Dle historických statí, Rusové byli jedním z nejsilnějších vikingských kmenů, které se na dnešním území Ruska (západního) etablovali. Zjevně z toho vyplývá i ruská mentalita.

0 0
možnosti
RD

Máme-li se bránit soustředěné hybridní agresi putinovského Ruska, neměly by články p. Makrlíka vycházet v seriózních novinách. Tady nejde o svobodu slova, ale o obranu zdravého rozumu. Ať si tu propagandu provozuje na Aeronetu - tam každý ví, co může očekávat.

0 0
možnosti
JV

Za "seriózní" noviny nelze považovat to, co otisklo plky páně Jocha.

0 0
možnosti
JB

R. Joch to správně a objektivně uvedl na pravou míru. Pan Václav Makrlík nám zcela úmyslně podsouvá falešnou interpretaci dějin, která se jen málo liší od zkreslených narativů produkovaných ruskou propagandou.

0 0
možnosti
MV

Článek pana Mekrlíka byl prostě jen ruská propaganda. Na objektivnost si jen velmi špatně hrál.

0 0
možnosti
PP

P78a92v93e83l 53P82a10v38e32l

27. 2. 2021 13:22

To se netýká pouze posledního článku. Mertlíkovy russovětské fantasmagorie se jako celek k nějaké objektivitě ani neblíží.

0 0
možnosti