Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rozpolcenost (nejen) náměstka Druláka

Přemysl Houda v reakci na nedávný rozhovor náměstka šéfa české diplomacie Petra Druláka pro LN vypichuje možná překvapivý paradox: důsledkem teorie partikularistů operujících židovsko-křesťanskou civilizací je takřka vždy univerzalismus a praxe univerzalistů se zase často scvrkává v opak jejich teorie, v partikularismus.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Pane Houdo, moc se omlouvám za zkomolené

jméno. Promiňte, promiňte, promiňte ...

0 0
možnosti
Pane Houdku, Váš článek bych ještě nedávno

přečetla bez většího zájmu, koneckonců jedná se o akademickou diskuzi a onen starý spor, jak sám uznáváte, nemá

řešení. Ale naše partikularisty (ne všechny, patrně) vytočil do nepříčetnosti profesor Chomsky, a ti se až nestydatě odkopali. Z  toho kvikotu, který spusili, pro mě vyplynulo jedno zásadní poznání: jsou to prachobyčejní ideologové, kteří sami určují kdo a co se bude kritizovat a nějakej dement z Ameriky (panu profesorovi se za použivé výrazivo omlouvám) jim v tom nebude dělat bordel! To by si teda vyprosili!    Pane Houdku, píšete dobře a pište dál.

0 0
možnosti

J. Křivan

10. 6. 2014 16:35
Trefa

Pane Houdo, dobře nadhozené téma.

0 0
možnosti

J. Václav

10. 6. 2014 9:58
Pane redaktore Houdo

překládat docela srozumitelné názory Drulákovi do řeči filozofů, je pro tyhle noviny úplně zbytečné. Raději bych se věnoval jeho postavení na MZ vedle Zaorálka, jestli tihle dva si mohou spolu vůbec o něčem povídat. Myslím, že jmenování Zaorálka ministrem zahraničí deklasovalo naši zahraniční politiku na úroveň před rokem 1989. (Vyčkáme co napíše TASS a pak se vyjádříme.) Česko, myslím jako jeho lid, se určitě nehodí pro jakýkoliv univerzalizmus, to je proti naší mentalitě a naše partikulární tendence.... ? Hahaha. Stačí si přečíst výsledky voleb, můžme se v současné době vůbec někam nasměrovat ? Jednoznačně nám schází mezinárodní partner, přátelský a se stejnými problémy. Vyšegrád je téměř uhaslý oheň, ale když budeme foukat a přikládat, rozhodně se ještě ohřejeme. Zkuste o tom něco napsat.

0 0
možnosti

10. 6. 2014 13:18
Pane Václave dle mého názoru je Vyšegrad

oheň založený v dobré víře ale v prostoru kde nemá žádné palivo k udržování. Společné zájmy mohou spojovat pouze nás a Slováky. Poláci chtějí hrát nejvyšší ligu s Němci a Francouzi a Maďaři chtějí hrát tu svoji Čardášovku. Filosoficky podobné dějiny mají Finové, Švédové, Norové, možná i Dánové. Vím je to nepříjemně smutné ale je to tak. Podívejte se na dějiny Finska, od nich se můžeme ledacos učit.

0 0
možnosti