Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Řecko: Změní se italská komická opera v klasické řecké drama?

Současný řecký premiér Alexis Tsipras by se mohl pokusit stát starořeckým hrdinou. Jak by taková tragédie vypadala? Ptá se a píše Tomáš Svoboda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

V.Hricák

6. 2. 2015 7:06
Nedávno jsem četl docela zajímavou myšlenku

Řekové nabídnou část svých dluhopisů západním bankám. Ty to odmítnou (důvodů najdou jistě víc, než dost). Pak se rozjedou do Ruska a Číny udají je tam.Oplátkou jim můžou nabídnout třeba několik svých ostrovů. Rusové i číňané tak získají zajímavou turistickou destinaci, řekové vyřeší část svých dluhů a co to udělá se západním bankovním systémem se můžeme jenom dohadovat.

0 0
možnosti
Foto

Pavel Šefl

4. 2. 2015 19:31
Obávám se, že tragédie

Atlasi myslím, že Vámi nastíněný scénář je velmi pravděpodobný, zejména tehdy, když Syriza bude chtít plnit svůj program.

0 0
možnosti
KV
Drama, komedie nebo tragedie,

čas ukáže na co si budeme nuceni koupit lístek.

Nabídnu taky jeden scénář. Politické vedení zastaví zbrojení a ořeže podstatné výdaje na armádu. Důstojníci, nejlépe plukovníci, udělají převrat za předstíraného pohoršení demokratické EU, ale jako v případě ukrajinské fašisující rakoviny se s tím svět smíří, neboť přeci účel světí prostředky. Pár tisíc protievropských kverulantů tiše zmizí, důstojníci časem svléknou uniformy a v záři reflektorů se budou objímat .......

0 0
možnosti
V

V.Hricák

6. 2. 2015 7:01
Re: Drama, komedie nebo tragedie,

Putin asi dobře věděl, co dělá, když poslal novému řeckému premiérovi 150 svých lidí na ochranu.

0 0
možnosti
Foto

Pavel Šefl

4. 2. 2015 13:52
Zemědělec ...

Kdyby nám Tomáš Svoboda napsal něco o zemědělství a pěstování vína, zřejmě by to mělo hlavu a patu a taky nějaké racionální jádro. Co se týká politiky a makroekonomie, prokázal ve svém článku, že jeho znalosti a analytické schopnosti mají úroveň nepřesahující kvalitu moderátorů zpravodajství ČT. Ta se totiž zdaleka neblíží nule, ale dosahuje záporných hodnot. Nevím, čím si vysloužil privilegium "oblažovat" čtenáře České pozice svými duševními výpotky, ale schopnost, něco podstatného a inspirujícího sdělit, to není. Má-li to být nový trend výběru autorů publikujících na České pozici, potěš nás pánbůh! Kecy uvedené v jeho článku jinak nestojí za komentář.

0 0
možnosti
T

Tatana

4. 2. 2015 7:14
Deus ex machina

Putin sestoupí a dá Řekům plynovod, americká flotila odplouvá, turecký sultán, ruský car a řecký král si padnou do náruče, přičemž se zjistí, že řecký král je dávno ztraceným bratrem Angely, opona padá.

Pokračování dramatu

Zhrzený Obama verbuje do zbraně své bratry, černoušky, aby naskákali do lodiček a přeplavili se do Řecka.

Olympští bohové je nechají 20 let bloudit po mořích a oceánech, než vysílený sám a opuštěn Obama přistane u břehů USA, kde jej pozná jeho starý pes, a kde najde zcela zbankrotovanou zemi a tkající věrnou Michell. Načež vyžene věřite - Číňany od svého královského dvora a zajistí prosperitu USA.

0 0
možnosti
KP
Jednotná měna

měla být určena buď výhradně pro země s ekonomikou a politikou podobnou Německu nebo pro všechny se zavedením centrální hospodářské vlády. Současný stav je naprostý kočkopes. Odchod Řecka bude důležitý precedens, protože se ukáže, jaké to bude mít výhody a nevýhody. Následně se zóna buď vyčistí nebo ještě více zintegruje.

0 0
možnosti
VK

3. 2. 2015 17:57
ŠAŠEK!

A havního Šaška v opeře bude hrát Tomáš SVOBODA.  Má k tomu přirozený vztah !!

0 0
možnosti
PM

P. Mach

3. 2. 2015 18:51
Spíš to vidím na scénaristu.

Autor článku se popisem toho vrcholně trapného představení, které řecko předvádí, v této roli každopádně osvědčil.

0 0
možnosti