Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rasismus a transgender jsou z hlediska přirozených práv nepřijatelné

Se svobodnou a pluralitní společností jsou slučitelné mnohé ideologie; nikoli však všechny, například rasismus a transgender. Toto srovnání není přehnané.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FVTN

Podle mě jste, pane Jochu, špatně interpretoval transgender. Ten princip právě spočívá v tom, že si nemůžete vybrat pohlaví. Kdybyste si mohl vybrat pohlaví, tak byste si přece snadno vybral to, kterému se nejvíc podobáte.

To množství pohlaví spočívá v tom, podle jakého znaku pohlaví určujete. Například pokud budete mít penis, tedy budete muž, ale zároveň podle přítomnosti chromozómů XX budete žena. Pohlaví je určeno větším množstvím genů, čili možností kombinací je více.

Jistě, jsou to anomálie, ale nechápu, v čem spočívá přínos myšlenky kazit takovým lidem život, aby všechno bylo podle jakési škatulky normality. Zvlášť když každý tu normalitu má stanovenou více, či méně odlišně.

0 0
možnosti
JV

J69i76r49i 32V95a47l82e34k

18. 12. 2019 20:42

Rozumím kam tím míříte, ale skutečnost, že může být složité určit, kam jedinec patří (muž/žena) samo o sobě neznamená existenci dalšího biologického pohlaví.

V článku je především zdůrazněno - s čímž souhlasím - že dělení na muže a ženy je přirozené a popírání této skutečnosti je klam.

0 0
možnosti
JV

Rasizmus i "transgender" samozřejmě jsou z hlediska přirozených práv nepřijatelné, ale my nemáme přirozenou - tradiční společnost. My máme zrůdu zvanou liberální společnost a tyto dva nesmysly jsou logickým důsledkem této společnosti. Takže pokud chceme "normální" společnost, musíme se zbavit liberalizmu a jeho ideologie. Viz Bůh synergie.

0 0
možnosti