Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rakousko: Prezidentské volby rozpoltily společnost

Vítězný kandidát Zelených Alexander Van der Bellen nevděčí za zvolení svým příznivcům, ale těm, kdo ho volili, aby zabránili Norbertu Hoferovi stát se prezidentem. V rakouské společnosti se však zmenšil prostor pro konsenzus.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

28. 5. 2016 17:36
Včera jsem slyšel novináře

pana Jaroslava Šonku, jak prohlašoval, že si jezdí do Německa odpočinout, že u nás je fobie z migrantů bez migrantů a Němci jak to perfektně zvládají a němečtí žáci jak se už těší na své nové spolužáky. Nebo, jak mu řekl jeho saský přítel, že Němci žádnou migrační krizi nemají. Prostě idylka. Napadlo mě, jak by tento člověk psal své články do českých novin za nacizmu. Asi by se samou horlivostí z úspěchu Wehrmachtu na východní frontě přetrhl. Zato já jsem v přehledu z německého tisku našel hned několik článků týkajících se migrace a radikálního islámu, např. strachu z terorizmu při konání fotbalového ME nebo kritiku A. M. Tak nevím, i když jsem si vědom, že němečtí novináři dodržují striktně autocenzuru, tak problémům spojených s migrací se zas tak nevyhýbají.

No a k tématu. Nevím jak by dopadly rakouské volby, kdyby nemohli Rakušané volit již od šestnácti let. Ti zejména propadají naivní představě o uspořádání světa, čistého a zeleného, bez válek a násilí tak, jak to hlásají Zelení v

0 0
možnosti

28. 5. 2016 17:39
Re: Včera jsem slyšel novináře

Rakousku.

0 0
možnosti
Reformace začne

v okamžiku, kdy tlak okolností k tomu společnost donutí. Takže na jednu stranu se nám současné napětí v EU může zdát býti nežádoucím, ale podle hesla všechno špatné je k něčemu dobré...

0 0
možnosti

28. 5. 2016 9:31
Ani slovo o tom

zda byly volby regulérní či nikoliv.

0 0
možnosti

J64i78ř71í 46K65o51p29i29s

28. 5. 2016 8:22
A přitom stačilo tak málo

Důsledně hlídat hranice Schengenu. Místo toho se úplně nesmyslně vykřikovalo "to zvládneme"! Dokud se neschopnost vedoucích "elit" EU omezovala pouze na nesmysly typu rovných okurek, tak to ještě šlo, výhody převažovaly nevýhody. V okamžiku, kdy tyto elity začaly ohrožovat svým přístupem a lhaním bezpečnost, zdraví, životy a samotnou společenskou podstatu svých voličů, tak pohár trpělivosti musel logicky přetéct. Pokud očekával někdo něco jiného, tak musí být naprostý hlupák, což se bohužel opět v případě elit EU potvrdilo a to je o to více alarmující!

0 0
možnosti