Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rakousko po volbách: Pravicová radikalizace zemi neprospěje

Rakouský prezident Alexander Van der Bellen pověřil Sebastiana Kurze sestavením vlády, což učiní zřejmě se Stranou svobodných. Ten oslovil voliče protiimigrační rétorikou, již Kurz převzal a narouboval na politiku vlastní strany.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Blatný

26. 10. 2017 14:23
Neobjektivní a zavádějící hodnocení

Pravicová radikalizace, což je opravdu velmi zavádějící označení výsledku rakouských voleb, této zemi jenom prospěje. Ovšem za předpokladu, že chce Rakousko a Rakušané zůstat tím, čím jsou, i nadále. Německu by výše uvedený trend prospěl ostatně rovněž. Merkelová se zjevně řídí známým úslovím "Po mně potopa", což jí jako bezdětnou trápit jistě nemusí.

0 0
možnosti

26. 10. 2017 10:43
Politologové a komentátoři straší

Označovat výsledky rakouských voleb jako příklon k radikální pravici je holý nesmysl. Názor, že kdo není politicky korektní podle norem Bruselu, je radikální a kdo si nehraje se stejnými bábovičkami jako Merkel s Junckerem, je pomalu fašista, je důsledkem nepochopení změn, které ve vnímání EU politiky nastaly u Evropanů v poslednich dvou letech. Evropané mají prostě plné zuby těch, kdo ovládali po desetiletí evropskou politiku a naprosto selhali, když měli řešit první vážný problém. Komu uvěří, že je schopen se od nich odpoutat a změnit obludnou politiku eurosocialistů, toho volí. Co je na tom divného?

0 0
možnosti