Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Průmyslová rivalita USA a Evropy brání transatlantické bezpečnosti

Neschopnost zlepšit nerovné transatlantické vztahy přináší geopolitická rizika. Pokud USA chtějí, aby Evropa více přispívala do společné obrany a přijala větší odpovědnost za ni a bezpečnost v NATO, musejí jí to nejprve umožnit, nikoli tyto její snahy mařit. A především musejí udělat ústupky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

10. 4. 2019 10:22
Prumysl

Aneb cim se v EK zabyvaji:

https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/banking-and-finance/sustainable-finance_en

rozumny komentar k tomu je zde

https://www.e15.cz/nazory/komentar-rostislava-plivy-zeleny-bic-na-banky-1357830

Tolik k prumyslove rivalite. Cili Evropa zadny prumysl mit nebude. Jen zelenou utopii.

0 0
možnosti
JR

12. 4. 2019 11:20
Re: Prumysl

Evropa mít průmysl bude, ale nebude konkurence schopný, takže bude mít problém vyvážet i do Afriky, kde žezlo přebírají Číňané a asijské země technologicky Evropu předstihují, takže co tam budeme vyvážet je ve hvězdách.

Naprosto směšné je např. ryze politické rozhodnutí o Huawei. Takže když Evropské firmy nejsou schopné dodávat komponenty technologie 5G v potřebné kvalitě a výkonnosti, tak vyřazením Huawei tuto síť mít v Evropě v dohledné době nebudeme, ale celá Asie ji mít bude.

Jižní Korea již zavedla celoplošně 5G . Singapur a Malajsie oznámili spuštění do konce tohoto roku. V Číně budou pokryty průmyslové oblasti větší než ČR ještě letos a velká města do tří let....a v Evropě se bude o tom ještě deset let diskutovat.

0 0
možnosti