Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Proruská klaka v europarlamentu

Euronacionalisté, kteří dle průzkumů mají v květnových volbách do Evropského parlamentu uspět, nejsou jen europotížisté, kteří chtějí dělat rozruch a rozložit stávající elity a evropský projekt reformovat. Jsou to i síly ochotné představovat Putinovu pátou kolonu v Evropské unii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dank

10. 5. 2014 10:07
predstava dobre politiky pana Jocha je mylna

Politika je o tom dosahnout pokud mozno pro vsechny strany prijatelneho kompromisu. To proto, ze i kdyz mate vetsinu neznamena, ze mate pravdu, nebo pravo mensinu (treba 45% populace) uplne odsunout z rozhodovani. "Dobra politika" neni o tvrdem stretu dvou ci vice polu nebo politickych ideji. Naopak neustale strety a ostre vypady jedne strany proti te druhe jakoukoli politiku uplne nici, protoze se pak neda dojednat vubec nic a spolecnost se zbytecne radikalizuje.

Souhlasim s tim, ze "konsensus" ve stylu opozicni smlouvy, kdy se zcela vytrati kontrolni uloha opozice je spatny, ale stejne tak je spatny model (posledni dobou prevazujici ve statech EU) neustaleho stretu a protlaceni zakonu tesnou vetsinou, ktere se pak s prichodem nove vlady po 2-3 letech uplne meni.

Samozrejme, ze nemuzu nez souhlasit, ze zodpovednost za silici populismus a nacionalismus v nekterych evropskych zemich je dusledkem neschopnosti soucasnych politickych elit resit problemy. Proc tomu tak je necham na vas, ale

0 0
možnosti

Dank

10. 5. 2014 10:11
Re: predstava dobre politiky pana Jocha je mylna

neustaly stret bez dosazeni kompromisu na tom bude mit nemaly vliv, nemyslite?

0 0
možnosti

9. 5. 2014 14:37
Proruská znamená vlastně proevropská

Evropa potřebuje jako sůl vyrábět, obchodovat a hospodářsky se rozvíjet. Nejbližší zdroje pro svůj rozvoj má v Ruské Federaci.

Vynechat tuto ohromnou obchodní příležitost znamená ztratit nejenom rozum a soudnost, ale dále zhoršit již tak nepříliš dobrou konkurenční schopnost a hospodářskou výkonnost. Navíc, Evropa tak nabídne „své“ podnikatelské zdroje cizím konkurenčním subjektům, které rády toto kompetenční selhání využijí.

Europarlamentní politikaření kolem “proruského” bloku je pro Evropu škodlivé, kontraproduktivní.

Ani evropská pravice ani evropská levice nemá žádný rozumný důvod odmítat nabídku obchodu s Ruskem a když, tak jedině ke své škodě.

0 0
možnosti

6. 5. 2014 7:07
Vážený pane Jochu a všichni antirusisti

Slyším tady o páté koloně Putina a kdečem. ale Vaši představu reálné politiky vůči Rusku jsem nikde neslyšel. Pokud jste ji někde napsal, nebo řekl, prosím o sdělení. Svět na kterém žijeme je jen, jeden tak se musíme dohodnout i když to někdy může být obtížné. Nevím kolik a jak dětí jste vychoval , ale s tím Ruskem je to jako s těmi dětmi, každé má většinou jinou povahu mnohé velmi obtížně zvladatelnou, ale nic jiného něž trpělivost a důslednost k dispozici nemáte. Dítě ani Rusko zabít nemůžete, můžete pouze vychovávat, když dítě vyhodíte z domu většinou si nepomůžete, ono se většinou vrátí a s velkými průšvihy a dluhy. Tak babo raď????

0 0
možnosti

P. Mach

9. 5. 2014 11:16
Re: Vážený pane Jochu a všichni antirusisti

Rusko a ještě předtím SSSR, se Evropa a USA pokoušely vychovávat dlouhá desetiletí .... bez úspěchu. Píšete o důslednosti. Jenže to je právě to co při té "výchově ruska" západu v minulosti chybělo a je to také to po čem volá pan Joch. A je jasné, že zcela oprávněně.

0 0
možnosti