Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Progresivní liberálové nedokážou Viktoru Orbánovi odpustit úspěch

Brusel a většinu evropských médií ovládají progresivní liberálové, kterým konzervativní postoje maďarského premiéra Viktora Orbána vadí, a běsní, protože je prosazuje doma i v zahraničí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Nebo kdyby si maďarská policie zvala k výslechu a vyšetřovala občany kvůli jejich názorům a básničkám publikovaným na Twitteru či Facebooku, jak se děje ve Velké Británii."

Takže kdo napíše fakta o domovních prohlídkách z důvodu toho, co dotyčný napsal na facebook, ten je progresivista a ultralevičák?

https://denikn.cz/359344/kritizovali-orbana-na-webu-v-sest-rano-zazvonila-policie-nouzovy-stav-podle-opozice-utahuje-v-madarsku-smycku-moci/?ref=tit

Článek v denikn i článek gaučového novináře Matochy vyšly ve stejný den, jenže pan Matocha si k napsaní vystačil s pocity, kdežto pan Moláček si zjišťoval informace. Gratuluji, pane Léko, vybral jste si k sobě toho správného.

0 0
možnosti

Obávám se, že ze strany EU nejde jen o maskování vlastní neschopnosti. Orbán totiž dělá něco jiného, než oni chtějí. Zatímco oni chtějí evropské země a EU liberálisticky rozvrátit, Orbán jako konzervativec jim v tom brání a chce národní země a EU zachovat. Ten rozvrat EU a jejich zení je důsledkem fundamentalistického přístupu k lidským právům a demokracii. To znamená přístupu bez ohledu na zhoubné a sebezničující následky, např. současná migrační politika, ochrana hranic nebo ochrana před pandémií. Nejpravděpodobnější je, že toho progresivního liberalismu zneužívají ti, kteří v rozvratu zemí a a EU vidí možnost individuálních zisků jako ve válce.

0 0
možnosti

J83i30ř96í 38Z80i40m40a

15. 5. 2020 0:15

Je zcela jednoduché. Na Orbánovi nejvíc vadí, že na rozdíl od mnoha dnešních evropských politiků a vůdců není a nikdy nebyl komunista.

0 0
možnosti

Našemu bládnoucímu estébákovi pan Orbán nijak nevadí - a estébák nevadí panu Orbánovi.

0 0
možnosti

B47i86g 95B97o53y935823

14. 5. 2020 20:37

Doporucujem tento clanok poslat soudrzke Jourovej, ktora v ceskej televizii vyhlasila, ze zakony v Madarsku su v sulade so zakonmi EU, vyhlasila to neskor aj v Bruselu ale dnes zase vypravala na pode EP voloviny. A super demokraticky evropsky parlament dnes usporiadal dalsi utok na Madarsko, bez toho, aby poskytol prilezitost madarskej vlade, aby vyvratil klamstva komunistickych poslancov a medii na Zapade. To sa nestalo ani za Gottwalda by niekoho sudili a nepustili ani pred komisiu. Takze takto funguj EU na cele so Sassolim, komunistom zo Spanielska.

0 0
možnosti
Foto

HU i PL mají pluralitnější média než Německo nebo Švédsko, přesně tak. Je to zřejmé každému, kdo zná média po Evropě, že to kvílení přichází ze zemí, kde pluralita (podmínka demokracie) dostává nejvíc na frak, paradoxně ten horší se s klackem v ruce ozývá v otázce, u které by měl sám nejvíc mlčet. Stejně tak HU ani PL nemají žádné politické vězně za politické činy typu (třebas neplatné) referendum a podobně, natožpak ostrakizaci politiků, bránění v pronájmu sálů opozici atd., je to skvělý článek, díky, že se nebojíte napsat pravdu. Třeba v Německu by se mohli podívat do zrcadélka a opakovat si Spieglein, Spieglein an der Wand, kdo má nejméně pluralitní diskusi v hlavních médiích a místo Orbána a Polska by se jim tam ukázal vlastní obrázek, bohužel.

0 0
možnosti

No ja jsem zil na malem meste kde se vzdy nekdo poslouchal uz za pana hrabete. Takze mne komuniste nevadili ze vladli, vadilo mne ze vladli blbe.

Podobne je to asi v Madarsku s Orbanem - pokud vladne dobre tak to asi moc lidem nevadi. Ze to vadi v Bruselu je pochopitelne - boji se aby se to nezacalo delat takto I jinde.

0 0
možnosti

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...