Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Proč v případě očkování mnoho lidí uchvátil zvláštní druh nihilismu?

Vyvracet všechny fámy a lži, jež se na sociálních sítích šíří o vakcinaci, není v silách státu ani odborníků. Jak tedy zabránit čtvrté vlně pandemie, která kvůli mutaci delta nás na podzim zřejmě nemine? Asi nijak. Připravme se proto na těžký podzim.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J47i55ř50í 69M77í70k48a

20. 7. 2021 10:14

Začne už se řešit šíření poplašné zprávy?

Někteří lidé spáchali sebevraždu, když zjistili, že mají pozitivní test. Možná by teď žili, ale tíha hysterie a strachu, pocitů provinění, že mohli někoho nakazit, je vedla k sebezabití.

Šířit strach a věštit mrazáky s mrtvolami, si už vybralo svou vlastní daň. Přitom psychický stav je i zásadní činitel, který také rozhoduje o průběhu nemoci.

V počátku článku se píše o mutaci delta, že je extrémně nakažlivá. Jinde odborníci říkají, že je jí 80% v ČR. Přitom počet nakažených poslední dny naopak procentuálně KLESAL. Přestože díky práci novinářů to vypadá přesně naopak, kteří nás zásaboují strašením, že teď je ten absolutní počet o X více než minulý týden.

Očkování je dobrovolné a nápady odebírat občanský průkaz by myslím žádný novinář neměl psát ani ze srandy.

0 0
možnosti

P28e82t80r 34Č85e66c51h

18. 7. 2021 13:18

"Připravme se proto na těžký podzim, možná, že nás čeká další lockdown, tisíce mrtvých a stamiliardové ekonomické škody".

Nejste náhodou novinář, pane Léko? Nehysterčete zde laskavě a nevyvolávejte další lockdowny a tisíce mrtvých. Kdopak Vás asi platí za to hysterické vyvolávání strachu a paniky mezi lidmi? Ono jde jen o jedno, pane Léko. Konkrétně o to, uvědomit si už konečně, že větru a dešti se poroučet nedá. Přijde-li nějaká pandemie, je nejlepší naučit se s ní žít a dokázat se úspěšně léčit. Takto jsme se dokázali naučit žít s různými virovými onemocněními a získali proti nim přirozenou imunitu. A stejně to dopadne i s koronavirem, ať se budeme stavět na zadní či na přední. Ničeho smysluplného tím nedosáhneme.

0 0
možnosti

Pojem "naučit se s tím žít" je v podstatě rouháním a hříchem, neboť vyvolává opovážlivé spoléhání na milost Boží, že to nějak dobře dopadne a že se s tím naučíme žít. Realita je ale jiná, kromě vakcinace nemáme proti koronaviru žádnou zbraň ani obranu a zákonitě přijdou další a další mutace. A my už máme mutací asi 10 a obranu žádnou kromě vakcinace. Jistě, naučíme se s tím žít, ale jen někteří a ostatní zahynou. Jak si dovolujete něco takového hlásat? Kdo vám dal právo odmítáním vakcinace odsoudit velmi mnoho lidí na smrt? My s nekontrolovaným koronavirem umírat nechceme a vy nemáte právo sabotovat naši obranu vakcinací! Dříve by ty sabotéry zatloukli do sklepa jako toho posla v Romeo a Julie. Na současné sabotéry je nezbytné přijmout potřebný zákon ve smyslu nezbytné ochrany obyvatelstva, protože již byly vyčerpány všechny možnosti přesvědčit je o nezbytnosti vakcinace.

0 0
možnosti

Základem odmítání jsou fakta. Zásadní ústup počtu PCR pozitivních u nás nastal již na přelomu února a března. Proč? Protože zafungovala kolektivní imunita. Očkovaných bylo tehdy 5%, většina jednou dávkou. Vysoká úroveň kolektivní imunity v populaci se stále potvrzuje tím, že na Covid19 už nikdo neumírá, přestože denně stále umírá přes 300 lidí.

Každý zná někoho, kdo po očkování zemřel. Byli to převážně velmi staří lidé, ale přesto je zřejmé, že se jejich stav po podání vakcíny rychle zhoršil.

Většině lidí bylo po podání vakcíny více nebo méně špatně. Byli už předtím mnohokrát očkovaní a nikdy se jim nic takového nestalo.

No a na závěr zprávy o tom, že díky mutacím účinnost vakcín klesá. Proč si nechat ničit zdraví když vykcíny stejně nechrání a navíc jsem už imunní. I Vivien Babišové lékař doporučil aby se neočkovala, protože test prokázal, že je už imunní.

Skutečně je to tak, jediný semiracionální důvod proč se nechat očkovat jsou ty tenisky. Pro většinu lidí poněkud slabý argument.

0 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že negací obecného výroku je výrok existenční (viz matematika, výroková logika) konstatuji, že lžete. Já osobně neznám nikoho, kdo by kvůli očkování zemřel. Jo o jednom vím, co zemřel krátce po očkování, ale toho přejelo auto. Takže váš obecný výrok cituji "Každý zná někoho, kdo po očkování zemřel." konec citace je lživý. Ostatně jako většina Vašeho textu.

0 0
možnosti
Foto

Základem odmítání všeho doporučeného pro eliminaci viru je naprostá skepse většiny vůči směřování a řízení současné společnosti. Tech lží a manipulací o dění ve světě už bylo tolik, že mléko v hrni začíná kypět.

0 0
možnosti

Článek není v argumentech úplný. Zcela nezanedbatelnou roli zde hraje politika opozice.Hlasy odpíračů se hodí, takže... V momentě kdy vakcíny nejsou, by opozice vládu okamžitě odstavila od válu. Vůbec nevadí, že jsme byli závislí zcela výlučně na dodávkách EU a vláda s tím defacto nemohla nic dělat. Nyní vakcíny jsou , je možno oočkovat celý národ a hle opozice decentně mlčí. S čestnou výjimkou MUDr Svobody, který si jako lékař zachoval čest a dokonce uvažuje o možnosti povinného očkování. Proč nemůžeme jednat čestně jako v Portugalsku, kde bylo moratorium na problémy s covidem, nebyly předměteme opozičního běsnění. Proč to jde tam a ne zde? A proč nezdůraznit, že odpírači mají převážně základní ,maximálně středoškolské vzdělání? Dá se říci o co blbější o to urputnější.

0 0
možnosti

Na podzim už budou naočkováni a tedy chráněni všichni, kteří, naočkováni chtěli být. A ti ostatní? No, nechme je jejich přesvědčení. A nevyhlašujme lockdown, nevytvářejme specializovaná anticovidová oddělení na úkor léčení normálních pacientů.

Učený z nebe nespadl - ale blbce jako by shazoval. Ať to ubývá!

0 0
možnosti

P46e12t72r 46Č75e20c42h

18. 7. 2021 13:25

To byste to dopracoval! Sice máte pravdu, ale našim socanským politikům (téměř všem) se takovým názorem nezavděčíte. Oni totiž žijí z toho, že vytvářejí zdání, že se starají o blaho lidí. Že je to jen lež a přetvářka, to chápe cca 70% lidí. Těch 30%, kteří věří politikům a novinářům však stačí aby socanské ideologie nabývaly vrchu. Cesta z toho ven je jen jedna. Nevolit politické strany a hnutí STAN.

0 0
možnosti