Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Proč se mlčí o americkém financování čínského výzkumu koronaviru

Bylo by třeba znát americko-čínské výzkumné programy a přímé i nepřímé finanční toky mezi USA a Wuchanským institutem virologie za minulých nejméně deset let, aby šlo učinit nějaký závěr.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stejně nic nevíte nebo jste dlouho nebyl na školení. Protože:

Zdroj úniku Coronaviru je největší americká biologická laboratoř v USA – vojenský výzkumný závod United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID) ve Fort Detrick ve státě Maryland.

...jak dneska píšou rusofilcky.

;-D ;-D ;-D

0 0
možnosti

M47í91r48a 79K24o83z56á17k

24. 4. 2020 21:47

Proč, no protože ve většině médií jsou poserové a bojí se o koryto. V Čt přece je to jasná doktrina anti střídavě Rusko, nebo Čína, to jak stanoví velký bratr z US, pak jindy Polsko a Maďarsko, ta zas dle požadavků EU a konečně Zeman a Babiš, to dle přání Top a Ods. No a k obsahu vašeho článku. Nejlépe je začít otázkou" v čí prospěch"? A odpověď je USA, protože jak Čina, tak Irán jsou pro US konkurenti, či dle usideolpgie nepřátelé. A věřit důkazům US po Iráku, Snowdenovi s Asangem dokáže jen uvědomělý"soudruh"!

0 0
možnosti

A v čem USA konkurují? Třeba ten Írán? ;-D

0 0
možnosti

Pan Schneiderovi (pilnému čtenáři Daily Mailu) se podařilo do svého textu nacpat jeden faktický údaj - Čína grant americký grant3.7 mil dolarů na výzkum koronaviru. Bylo to za Obamovy, přičemž to Obama buď podporoval nebo se mu to moc nelíbilo nebo mu to bylo buřt. Na Schneiderovsko-Lékovskou úroveň novinařiny to není málo.

Z toho Ústa Kremlu navařila boršč se všemi obyklími klíčovými slovy - Kennedy, zbraně hromadného ničení, sovětské raketové motory, perfidní úmysly (obzvlášť povedené!), útok na Irák ... jen Skripal a Assange chybí.

PS Slyšel někdy někdo o panu Campbellovi?

0 0
možnosti

Obzvlášť se našemu elitnímu bezpečnostnímu analytikovy podařila pasáž "... proudit americké peníze drobnými pramínky, jak se to dělá při praní špinavých peněz (ty drobné čúrky se pak v cíli spojí)."

Autor nezapře inspiraci od klasika

"Major byl romantický snílek. Mluvil ještě o tom, že vlastně se hledají jakési nitky, že nestačí člověka odsoudit. Odsouzení že je jediné výslednicí určitého vyšetřování, které zahrnuje v sobě nitky, kteréžto nitky... Nemohl se z těch nitek dostat, ale všichni mu rozuměli, souhlasně kývali hlavou, dokonce i pan generál, kterému se ty nitky tak zalíbily, že si představoval, jak na majorových nitkách visí nové náhlé soudy."

0 0
možnosti

Pane Schneidere, vy se pokládáte za publicistu, tak si můžete najít, kolik Čína dává na výzkum. A pak to srovnejte s tím pakatelem z uvedeného grantu.

A co se týká biologického a medicinského výzkumu, je v Číně zaangažován celý svět. Většina velkých farmaceutických podniků tam má své výzkumné týmy.

0 0
možnosti

Já nevím, za co se pokládáte vy, ale na rozdíl od vám nic nepodsouvám. Přál bych si ovšem mít oponenty gramotné, což vy zřetelně nejste. - O tom, že ta suma je vědeckém světě pokládána za "pakatel", jsem psal já ve svém článku. Buďte tak laskav a dvakrát čtěte a pak teprve pište. - Pokud jde o angažovanost vědeckých výzkumníků v Číně, USA jsou prvním státem, který tuto spolupráci se snaží obrátit proti Číně, v tom je ta pointa, jestli mohu napovědět.

0 0
možnosti

Pane Schneider, prosim ne. Boli z toho oci. Podivejte se na tento graf:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=coronavirus&timeline=expanded

Je to pocet (kvalitnich) publikaci za o koronavirech za posledni dekady. Po epidemii SARS v roce 2002 ten pocet vyskocil na ~1000 za rok. Vyzkumem koronaviru se zabyvaji stovky akademickych laborek po celem svete a jsou udelene stovky grantu rocne. A media mlci o jednom grantu, muj boze. Wuhan ma docela dost spolecnych publikaci na koronaviry s US laborkama a neni divne, ze dosahli na spolecny projekt od NIAID. S trochou usili se urcite da dohledat, co to bylo za projekt. Cinskych laborek, ktere dosahnou na americke penize je nepreberne. Obama nic nezakazal, a uz vubec ne 'vyvoj' koronaviru. Jednalo se o rozhodnuti NSF a NIH nefinancovat dalsi vyzkum chimerickych viru, jako reakce na konkretni akademicky projekt.

U teto vety si nejsem jisty, jestli jste to psal uplne pri smyslech:'''USA rozhodly z wuchanské laboratoře stáhnout s perfidním úmyslem srazi

0 0
možnosti

Pane Sobotko, taktéž prosím ne. Bavme se o tom, co jsem napsal, a ne o tom, co si myslíte, že jsem napsal, ano? Bude to jednodušší. Já jsem nic netvrdil, jen jsem upozornil na něco zvláštního a načrtl jsem pouze několik z celého spektra vysvětlení.

0 0
možnosti