Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Proč byl v roce 1989 zavražděn šéf Deutsche Bank?

Zahraniční zadlužení postkomunistických zemí je dnes řádově vyšší než v roce 1989, prakticky nikdy nesplatitelné, což je obrovská zátěž. Možná i proto, že poslední bankéř se svědomím, jak se Alfredu Herrhausenovi, tehdy hlavě Deutsche Bank, říkalo, zemřel 30. listopadu 1989. A pravdu, kdo spáchal atentát, se zřejmě nikdy nedozvíme.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto
Dobry clanek,

sedi uplne presne, jen mi neni jasne jak mohl Helmut Kohl sahnout pri vyberu sve nasledovnice na tu mladou FDJ aktivistku, Angelu Merklovou. Musel znat preci jeji minulost a tu jeji rodiny. Snad jeste dodat, ze k atentatu se prihlasila leva organisace RAF. Tyden nato byl tim stejnym spusobem odstranen libanesische Präsident René Moawad. V roce 2014 bezel na nemecke ARD tento film: https://www.youtube.com/watch?v=fGbdtMmM2vs

0 0
možnosti
Re: Dobry clanek,

Což pak dobrý politik je zárukou, že podpoří dobrého nástupce?

0 0
možnosti

Uplnej Vypatlanec

14. 10. 2016 12:33
docela dobrej clanek,

az na tu cestinu "hlavním poradcem německého kancléře v letech 1982 až 1998 Helmuta Kohla..." no holt chtel neco dobryho, co mohlo nekomu (necemu) pomoci a nejspis by to i zafungovalo, tak musel odejit, jako Kenedy, jako dalsi v tomdle svobodnym a demogratyckym svete, ale mame banany celorocne

0 0
možnosti

14. 10. 2016 11:36
Pane Léko

Díky za článek a připomínku této události. Je tam otázka i potenciální odpověď na to , kdo má dnes skutečný vliv a moc. Na druhé straně si musím připomenout i další věci.Angelu Merkelovou prosadil Helmuth Kohl. Ta se jevila jako dobrá politička dokonce před pár lety prohlásila, že politika Multikulti selhala. Pak skandál s odposlechy jí i dalších německých politiků a najednou pár let na to zve do Německa migranty : Náhoda ? Těžko.

0 0
možnosti

J. Schneider

14. 10. 2016 11:32
Skvělý článek

Musím velmi poděkovat, protože toto je Žurnalistika, nikoliv ono neustálé přehrabování na vlastním dvorečku, jestli mezi výtrusy není nějaké zrní ... málo médií má nějaký slušný a systematický přesah, jako by se většinově lidé báli, na jakou strunu zahrát, aby pak nedostali po čuni, a stále mluví o nějaké svobodě slova, pro níž nejsou ochotni a někdy ani schopni něco udělat, natož třeba i risknout. --- Toto je skvělý článek, protože přináší nebo oživuje otázky, aniž by člověka zahrnoval odpověďmi, na které se vůbec ani neptal (typický znak propagandy). Jediné snad, co mohou naši (zatím pospávající?!?) rusofobové článku vytknout, je pojednání, co v té době asi dělal Vladimír Vladimírovič, ruská stopa je totiž pro ně jako vždy až obsedantně žhavá (či vhlká, řekl by zaťatý freudovec).

0 0
možnosti

14. 10. 2016 19:16
Re: Skvělý článek

souhlas s vámi, pane Shneidere.

0 0
možnosti

Z. Vrba

14. 10. 2016 6:49
Za vším hledej peníze

Za vším hledej peníze.

A tam hledejme vraha či přesněji vražednou skupinu, která objednala tak precizní záležitost. Ten kdo ji provedl, není důležitý. A hezkých pár let mi něco říká, že ta skupina byla v článku jmenována.

0 0
možnosti