Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Problém vzdělávání: Investovat do špiček, nebo do inkluze?

U Číny se zřejmě v hodnocení 15letých studentů PISA uplatnila obousměrná kauzalita – růst bohatství má za následek vyšší IQ a opačně. Západ investuje ohromné prostředky do studentů s nízkým IQ, Izrael do těch, kteří jsou schopni něco dokázat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdosi řekl: Potřebujeme lidi, kteří vědí o všem něco, a lidí, kteří vědí o něčem všechno."

0 0
možnosti

P83e41t14r 83Č18e54c76h

21. 12. 2019 8:17

"Obstarat s i vzdělaný národ není snadné"??? Kdopak s i ten vzdělaný národ hodlá obstarávat?Kdo je to ten "někdo"? Pokud totiž s i někdo ten národ obstarává, musí především b ý t . Docela by mne zajímalo, kdy se už konečně ti naši novináři začnou orientovat v českém jazyce.

" Západ investuje ohromné prostředky do studentů s nízkým IQ"? Také zajímavé. Oni snad existují na západě s t u d e n t i s nízkým IQ? Pojem "student" v českém jazyce odjakživa znamenal někoho, kdo studuje přinejmenším střední školu. A na střední školy jsou přijímáni studenti na základě výběrových přijímacích zkoušek. Že by ty zkoušky byly tak ubohé, že by jimi procházeli "studenti" s nízkým IQ?

Zdá se, že nízké IQ mají zejména novináři, kteří ani neumí česky.

0 0
možnosti

Ano, na české střední školy se dostávají i osoby ke studiu nezpůsobilé. Proč myslíte, že je tak silný odpor k maturitě hodnocené mimo školu?

0 0
možnosti

Ikluse je tragický omyl. Ano, je možno do normální třídy inkludovat tělesně postiženého, i vozíčkáře, ale v žádném případě mentálně retadovaného !

0 0
možnosti

P58e21t12r 14Č31e49c26h

21. 12. 2019 8:24

U nás, v české republice je možné téměř všechno, pane Selingere.K moci, tedy i k vymýšlení podobných tragicky nesmyslných howadin se dostávají v našem systému ti nejhloupější jedinci - zástupci politických stran a podle toho to také vypadá. Lidem je vštěpována nesmyslná hloupost, že úroneň školství přímo závisí na výši platu učitelů a podobně. Jak potom může takový systém vypadat? To nechť si v hlavě zpracuje každý sám. Z dějin je známo, že nejchytřejší lidé nevzešli nikdy ze sytémů,v kterých měli učitelé nejvyšší platy. Spíše naopak.

0 0
možnosti

Izrael jedná racionálně, aby přežil, my jednáme iracionálně, protože si myslíme, že nám nepřežití nehrozí; smutná skutečnost!:-(

0 0
možnosti

P84e36t60r 97Č44e62c26h

21. 12. 2019 8:29

Koho máte na mysli pod pojmem " m y " ? Snad ne mně a nebo i Vás? M y totiž nejednáme iracionálně, tak jednají naši t.zv. zástupci. Oni to vlastně ani n a š i zástupci nejsou, protože jsou to zástupci politických stran a hnutí, což jasně vyplývá z volebního zákona. Zástupci n á s , lidí, občanů, jsou jen senátoři a prezident republiky, ev. prezidentem podle ústavy jmenovaní lidé. Nikdo jiný.

0 0
možnosti

J62i35r23k62a 27N52o96v36ý

20. 12. 2019 12:08

Výborně napsáno, ovšem co naplat. není to v souladu s "evropskými hodnotami" a a si ani s "politickou korektností", takže.... ;-(

0 0
možnosti

K69a64r91e69l 65G38a51m10a83n

20. 12. 2019 7:19

K tomu není co dodat, vše bylo řečeno větou: "Namísto do špiček investují do inkluze (Západ a také Česko, pozn. KG). Na tu si Izrael nepotrpí: vědecké objevy nedělají a nové firmy nezakládají ti, kdo by měli chodit do zvláštních škol." Otázka ale zní, kdo a proč u nás ve školství prosazuje zjevné nesmysly. Je to zjevná diverze a měla by být příkladně potrestána!

0 0
možnosti

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...