Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pro naši zemi je štěstí, že ji neřídí padlí politici

Zodpovědný člověk by se v současné situaci měl chovat pokorně, protože dnes nikdo nedokáže odhadnout, natož přesně vyčíslit míru a hloubku dopadů krize.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není to špatné, ale Léčba Klausem byla lepčí. Ale co, 1. máj je přeci lásky čas a ten patří lásce k hvězdám boybandů i sekretářkám zamilovaných do svých šéfů.

0 0
možnosti

Nadpis je nechtěně vlastně pravdivý. Tito padlí politici zemi skutečně neřídí, corona problém se vyřídil "grass root" lidmi zezdola.- Bureš, Fencl, Havlíček a Ken se zmohli na přikrádání tady a teď díky možnosti těch nejpříšernějších nákupů, netransparentního zadávání vyvoleným, Burešova blekového monopolu na Anti-Covid apod.

Pan Léko není idiot, zdá se že článek je tak hloupý záměrně aby se ukázaly reakce plebsu.

0 0
možnosti

To co dělá Léko je ta nejodpornější novinářská prostituce, jakou jsem v životě zažil. Bobiš si koupil noviny, do jejich čela nainstaloval prodejného novináře, který plodí směšně oslavné články pro svého pasáka. Tak okatě to nedělalo ani Rudé Právo v dobách normalizace. Pane Léko jste prolhaný ubožák ve službách darebáka, nic víc. Měl byste se klanět armádě lékařů, sester, epidemiologů a dalších odborníků, kteří při své inteligenci ani zlomkem procenta nevolí a nikdy volit nebudou tu vaší sebranku zlodějů, lhářů a darebáků. A přesto vám budou zachraňovat životy za almužnu, protože to co šikovní a pracovití lidé vyprodukují, rozkradete vy. Všeho do času.

0 0
možnosti
Foto

Ještě ti, zvone, nepraskla žluč?

0 0
možnosti

J38i79ř61í 49K14o13u77k

1. 5. 2020 22:06

Jak nekdo muze obhajovat minule vlady, jtere se jen a jen vymlouvali na komunisty. Nyni z tribun na to, ze v lidech preziva mysleni z totality. Vzdyt ti, ci jsou podle nich totalitni seniori tak jim bylo neco malo pres 30 a naprosta vetsina mela socialismus u pr...e. meli starosti, jak sehnat byt pro svou rodinu a oni ho bez potizi a bez dozivotnich hypotek ziskali. Bezurocne pujcky. Naborove prispevky.. to je, co si pamatuji a chteli v roce 1989 mnohem vic. Moznost cestovat a bez celozivotnich uspor a tridenniho cekani ve fronte si koupit embecko. Ti de facto budovali novy kapitalismus a nechali se okrast.. privatizace, vyprodej podniku a vysledek dluhy.. ludi nejsou blbci a maji stale jeste volebni pravo a nalepku luzy.. Babis, at je jakykoliv si vede v premierovani nejlepe. To neznamena, ze by nemel byt vysetrovan, pripadne odsouzen. Jenze spravedlivym, nikoli politickym procesem.. pokud nebude zavreny, tak ho mozna i zvolim. Nechci slyset dalsich 30 let vymluvy, ze za ekonomickou

0 0
možnosti

J13i93ř44í 89K75o57u75k

1. 5. 2020 22:10

Situaci muze Babis, jak to delaly predchozi.. Babis tuhle krizi zvladnul a zda zvladne i obnovu, uvidime.. Kalousek podelal mnohem mensi krizi.. naklady zname..

0 0
možnosti

Padlý novinář Léko (nejen) tímto pamfletem odvádí daň, která mu byla vyměřena za přízeň mocných. Jeho úpadek je srovnatelný snad jen s tím co předváděli jeho kolegové kariéristé za normalizace. Podobnost je nejen v devotním tónu textů na zadané téma, ale i ve svévolným nakládáním s fakty. Jen dva příklady, které uhodí do očí i jen zběžně informovaného čtenáře:

Ve druhém odstavci Léko přisuzuje opozici snahu, aby velké zahraniční banky nepřišly současnou v důsledku pandemie k úhoně. Proti této spekulaci stojí fakt, že 90% vládou přislíbené pomoci představuje garantování bankovních úvěrů. Je to tedy právě vláda, kdo se stará o to, aby ze současné krize vyšly banky se ziskem.

O kousek níž Léko šalamounsky píše, že tato vládní koalice za sedm let prokázala, že ví jak snižovat zadlužení. Pak by měl ovšem ve svém chvalozpěvu vysvětlit, proč svou vědomost v praxi nevyužila. Plánované schodky státního rozpočtu v letech, kdy MF ovládalo ANO byly v sumě 360 mld Kč (před pandemií). Skutečnost byl

0 0
možnosti

J. Vašíček. Demagogie a lži. Kde jinde, než u bank, měla vláda vzít pemíze na zákonem stanovené odškodnění? Co je na tom divného, že se obrátila na banky? To snad měla vláda jít k lichvářům? A o zadlužování není třeba diskutovat, stačí podívat se na deficity státního rozpočtu před Babišem, abychom viděli zřejmou nápravu za Babiše a abychom nevěřili vašim (je vás více) lžím.

0 0
možnosti

Názory zde uvedené odpovídají gaussovu rozdělení, nic překvapivého. Ať už je Leko podle někoho nekritický a podle jiného pravdivý, je třeba posoudit, zda současná vláda čelí situaci v mezích možností a v mezích schopnosti odhadnout budoucí vývoj dobře, nebo špatně. A všechno zatím ukazuje, že dobře. Kdo má argumenty, které by to vyvracely? Sem s nimi!

0 0
možnosti

P67e65t93r 23Č31e54c62h

1. 5. 2020 8:22

"dnes nikdo nedokáže odhadnout, natož přesně vyčíslit míru a hloubku dopadů krize".

Ale dokáže a není jen jeden. Zejména to jsou lidé jako profesor politologie Fiala, vrchní žvanitel Kalousek, následovaní ničehoneznalými Jurečkou a Bartošem, jimž všem aktivně přizvukují naprostí neználci čehokoliv Gazdík, Farský a jim podobní. Ti všechno vědí a zejména vědí, jak jinak a plánovaně by poraili koronavirus. Ono se jim to kecá, když nemají vůči občanům žádnou odpovědnost. Politická odpovědnost, na jejich příkladu ukazuje, že vlastně žádnou odpovědností není. Kdyby totiž byla, už dávno by byli mimo poslaneckou sněmovnu. Tam je totiž drží jen náš volební systém podle zásad poměrného zastoupení, který vyzdvihuje úspěšně ty nejhorší z nás.

0 0
možnosti

Je zajímavé, jak si vláda (respektive Babiš) velice rychle přebere návrhy těchto nýmandů a prodává je hlupcům za své. Ti mu na to skáčou.

0 0
možnosti

To jsou paradoxy. V bývalých samizdatových novinách šéfredaktor píše ódy na stbáka. Zakladatelé listu, kteří patřili ke špičkám novinářů, musí v hrobech rotovat.

0 0
možnosti

Připomeňte, které zakladatele máte na mysli.

0 0
možnosti

Proboha, co to bylo? Já bych souhlasil s tím, že opozice předvádí nesmyslné tanečky okolo nouzového stavu, který je bohužel zapotřebí- nic jiného k omezení běžného provozu zdá se nezbývá. Dřívější návrhy ODS ovšem smysl dávaly a problém byl zjevně v tom, že je předkládal profesor Fiala klidnou souvislou řečí a ne premiér způsobem, kdy žádné dvě po sobě jdoucí věty spolu nesouvisí, i když náhodou obě samy o sobě dávají smysl. Nicméně i kdyby opozice byla naprosto mimo, žádný novinář nesmí napsat takový článek, takovou míru řiťolezectví jsem dvacet let neviděl. A už neuvidím, Lidové noviny s Lékem půjdou za Dnes s Pleslem, protože zjevně skončily v téže žumpě. Jako dlouholetého předplatitelů mě to mrzí, ale jde o jedinou formu protestu, kterou mám k dispozici. Aspoň ušetřím.

0 0
možnosti

P46e25t31r 72Č46e63c31h

1. 5. 2020 8:35

Návrhy ODS nedávaly smysl nikdy. To říkám jako její bývalý volič. ODS mne velice a zásadně zklamala, protože, když už nic jiného, dovolila Klausovi rozbít československou vlast a podepsat Lisabonskou smlouvu. Ukázala lidem, že spolu s ČSSD, KDUČSL, KSČM, TOP 09, VV, SZ a dalšími politickými stranami naprosto není schopna řídit stát. Tato strana nejen že není občanskou (vystupuje neustále proti většinové občanské vůli), ale není ani pravicovou (dovoluje a podporuje systém všelijakých t.zv. sociálních opatření, jakými jsou zejména všelijaké sociální dávky, přídavky, příspěvky, dotace a pobídky, naprosto socanské to instituty).Lidé by už konečně měli prohlédnout a přestat politické strany volit. Zejména proto, že tyto od roku 1993 naprosto nejsou schopny stát řídit. Pozornost je třeba napřít směrem k občanským hnutím s výjimkou STAN. Máme zde dnes již tři, které stojí za to, aby byly voleny.

0 0
možnosti

Chvíli jsem přemýšlel, jestli je článek trolling nebo reklama, a ono je to vlastně obojí.

0 0
možnosti

P62e94t92r 70Č78e90c72h

1. 5. 2020 8:44

Tak nějak podobně by měly vypadat všechny novinové články.Tento totiž popisuje situaci pravdivě, nezaujatě a s jistým nadhledem. Je jasné, že se nelíbí zarytým ovčanům politických stran, zejména těch, které ústy jejich politiků jen neustále trapně žvaní jak by to uměli dělat lépe. To se jim to žvaní, když nemusí nic dokazovat. Kecat umí totiž každý, pouze z úst profesora politologie a mnoha dalších poslanců - zástupců politických stran v poslanecké sněmovně to vyznívá nadmíru trapně. Už aby byly nové volby!

0 0
možnosti