Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Příliš zelený „zelený ministr“

Kompromis mezi zemědělským a obecně lidským podnikáním v krajině a rozumnou ochranou životního prostředí se u nás dlouhodobě nedaří. Výjimkou není ani současný ministr životního prostředí Richard Brabec. V praxi je však často „zelenější než zelení“, píše Petr Havel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Nepřátelé se spojují

ANO a Zelení mají společný zájem ovládnout co největší území v Čechách a na Moravě. Otázka je, kdo koho víc využívá. Jestli Zelení babišovce, aby jim pomohli zmocnit se Šumavy, nebo obráceně; Babiš potřebuje odvést pozornost medií i veřejnosti od nahlížení do převodu státních peněz (dotací) do svých zemědělsko-potravinářských firem, které už jsou rozlezlé po celé zemi.

0 0
možnosti

M. Pecha

17. 6. 2014 14:19
Konečně rozumný názor

Velice vítám článek Petra Havla, který nevybočuje ze série rozumných úvah o člověku jako součásti přírody. Tentokrát se zaměřením na silně problematický NP Šumava v kontextu na záměr vytvořit možná ještě problémovější NP Křivoklátsko. Jako křivoklátský občan velice pečlivě sleduji (a nejen já) dění na Šumavě a někdy se až vtírá paralela, že boj o Šumavu je i bojem o Křivoklátsko.

Nedávno jsem mluvil s jedním starostou šumavské obce a ptal jsem se ho, co můžeme od nového ministra ŽP očekávat, protože mi připadá, že je silně ovlivňován ekologickými aktivisty. On mi na to odpověděl, že není pod vlivem aktivistů, že je sám aktivista. A že tedy můžeme očekávat všechno.

Byl bych velice rád, kdyby se mýlil. Už proto, že je členem hnutí ANO, které proklamovalo v předvolební kampani zcela jiný přístup k hodnotám, které vytvářely generace našich předků, než je ponechat je velkoplošně přirozenému vývoji. A jestli se mýlil, to už se může ukázat na tom, jak se zachová k návrhu NP Křivoklátsko.

0 0
možnosti

V. Getz

16. 6. 2014 11:04
no pokud vymýšlí zdražit poplatky za odpad

o 100%, tak je vidět jak dobře přistupuje ke své funkci ...

0 0
možnosti