Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Příklad letu MH17: Nedůstojné hrátky s prvním dojmem

Po tragickém konci letu malajsijských aerolinek MH17 na Ukrajině se spustila mediální smršť článků, komentářů a analýz. Smutné je, že u většiny z nich chybí prvek zdravé skepse. Kvalita mediálního prostoru tak zdaleka nedosahuje úrovně středověké disputace, kde výraznou a respektovanou roli hrál „ďáblův obhájce“, píše Jan Schneider.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Goeg

12. 8. 2014 19:23
US analysts conclude MH17 downed by aircraft

http://www.nst.com.my/node/20925

Proc tuto zpravu nase noviny nerozebiraji? Proto to ticho po pesine?Protoze se to nehodi? Vzhledem k mire cenzury v Malajsii to asi bude blizko oficialnimu stanovisku vlady. Jinak by to nevyslo. Ja jsem rikal od zacatku, ze si musime pockat na jasne dukazy, ale za to jsem hrube a sproste na diskuzi napadan temi, kteri meli od zacatku zcela jasno, ze za to muze jenom a jedine Putin. Na dukazy samozrejme cekam dal a nedelam zadne predcasne zavery ani po precteni teto zpravy.

0 0
možnosti

J. Křivan

10. 8. 2014 17:40
Další ukrajinská verze sestřelení MN17

Proruští separatisté chtěli sestřelit letadlo Aeroflotu SU2074 a tak vytvořit podmínky pro vstup ruské armády na Ukrajinu. Prostudoval jsem si na http://www.flightradar24.com/ trasy obou letadel. Raketa, která sestřelila MH17 s ohledem na vzdálenost letu SU2074 nemohla ruské letadlo sestřelit. Ta místa jsou od sebe vzdálena cca 100 km a dolet rakety je pouhých 35 km. Celá pohádka je postavena na tom, že obsluha BUKu jsou ruští pitomci, kteří si spletli na Ukrajině dvě stejnojmenné vesnice a zaparkovali u té nesprávné a proto i sestřelili nesprávné letadlo. Tohle v době počítačů a GPS nemůže brát vážně ani moje stará babička. Vypovídá to jen o úrovni ukrajinských tajných služeb.

PS Nikoho na "západě" už nezajímá kdo to letadlo sestřelil, protože všichni mají jasno. Svojí službu již MH17 splnil.

0 0
možnosti

R. Jackl

10. 8. 2014 10:44
sestřel migy

Teď s odstupem času a na základě dalších informací je jasně , že MH17 bylo sestřeleno dvojicí migů ukrajinské armády!!

0 0
možnosti

V.Hricák

28. 7. 2014 7:28
Sice to s tématem úplně nesouvisí,

ale všimnul jsem si jedné věci.Kdykoliv se někde objeví "osvícený diktátor"za kterým stojí většina vlastních obyvatel,vždycky to začne západu vadit.Okamžitě se najde smečka pisálků,kteří mu začnou nasazovat psí hlavu a vyčíslují důvody,proč je potřeba ho z vedení země odstranit.Pisálky neodsuzuji,protože dělají to,co po nich jejich chlebodárci požadují.Jen mi je jich docela líto.Osobně bych musel mít asi hodně velký hlad,abych se k něčemu podobnému propůjčil.Ale proč to tolik vadí těm chlebodárcům?Putin pozvedl Rusko,ve srovnání s dobou za Jelcina,o několik pater výš.Že při tom nepoužívá vždycky nejčistší metody?To by mě,jako obyčejnému rusovi asi moc nevadilo.Kéž by někdo,byť špinavými metodami,vyčistil například naší justici a státní správu obecně.

0 0
možnosti

R. Jackl

28. 7. 2014 8:59
a tady je odpoved

Našim prvním cílem je zabránit opětovnému objevení se nového konkurenta,

buď na území bývalého Sovětského svazu, nebo jinde, který představuje

hrozbu řádu, kterou dříve představoval Sovětský svaz. Toto je dominantní

důvod tvořící základ nové regionální obranné strategie a vyžaduje si,

abychom se snažili zabránit jakékoliv nepřátelské mocnosti v ovládnutí

regionu, jehož zdroje by, za konsolidované kontroly, postačovaly k vytvoření globální mocnosti.“ Wolfowitzova doktrína zavazuje Spojené státy, jejich lid, důvěřivé spojence Washingtonu v EU a jejich lid k válce s Ruskem a Čínou. Pokud nebudou Rusko a Čína kapitulovat, bude svět zničen.Zničení světa je to, co idi otské vlády EU a prodejné kur vy západních médií podporují, kdy umožňují lži a agrese Washingtonu.

0 0
možnosti

27. 7. 2014 9:50
hraje si na odborníka

v případě sestřelu v roce 2001 Ukrajinci předložily USA důkazy během několika hodin, takže Ukrajina přiznala vinu do týdne.....to bylo v hlubokém míru. Dnes nad touto oblastí ořelétnou satelity 90x za den, oblast sledují AWAXY, Spojené státy jistě vybavily Ukrajinu odposlechy. Ty návštěvy CIA jistě nebyly zdvořilostní. Když k těmto možnostem přidáme svědectví lidí a v neposlední řadě chuť Strelkova podělit se o úspěch s decimovanými teroristy a ruskou a světovou veřejností na internetu, pak právě Schneider působí, jako kdyby dal on na první dojem

0 0
možnosti

J. Křivan

27. 7. 2014 9:59
Re: hraje si na odborníka

Ukrajina se nikdy nepřiznala k sestřelení v roce 2001.

Kde jsou ty důkazy USA nyní, to je to co vzbuzuje údiv, ale všichni tvrdí, že to byl Strelkov, případně Putin. Nezaráží Vás to?.

0 0
možnosti

L. Šušlík

26. 7. 2014 11:23
Hysterik Schneider opět zasahuje

Je až dojemné, jak se pan Schneider vehementně snaží očistit již notně pošramocený obraz Vladimíra Vladimíroviče, který přece musí být lidumil, jelikož občas obcuje s ruskými představiteli židovských obcí. Sice se na jedné z posledních besídek s moudrými starozákoníky trapně prořekl, když vyjevil, že "Goebbels byl velmi talentovaný člověk", ale to milcům na obdivu k Vůdci jistě pranic neubralo. Ale přece jenom vidím v páně Schneiderově vydavatelské činnosti jistý posun k lepšímu - přidal totiž na interaktivitě a směruje pozornost čtenářovu na zdroje svých originálních interpretací. Rád bych přispěl k dopisovatelově informovanosti také nějakou troškou: http://www.stopfake.org/formirovanie-mnenij-kak-rossiya-pobezhdaet-v-propagandistskoj-vojne-chast-1/ , http://www.stopfake.org/oruzhie-putina-v-vojne-kartinok-russia-today/ , http://www.stopfake.org/tragediya-malajzijskogo-boinga-mh17-voprosy-i-otvety/ , http://lib.ru/HISTORY/FELSHTINSKY/litvinenko.txt , ... Také stojí za pozornost lekce

0 0
možnosti

L. Šušlík

26. 7. 2014 11:25
pokračování ...

Také stojí za pozornost lekce z politické ekonomie, ve které se současní ruští ekonomisté vážně zabývají tezí, že strůjce Velkého hladomoru na Ukrajině Stalin byl vlastně "efektivním manažerem": http://www.novayagazeta.ru/tv/studio/62612.html

0 0
možnosti

26. 7. 2014 10:55
Jo to by se za Jelcina

nestalo !!

0 0
možnosti

27. 7. 2014 9:53
Re: Jo to by se za Jelcina

ten přiznal sestřelení korejského letounu, předal důkazy. Putin pak zase vyznamenal generála, která o sestřelení rozhodl...

0 0
možnosti

R. Jackl

26. 7. 2014 10:42
kdo chce válku?

Do zákopů padá tiše bílý sníh,

my jsme umírali v jeho závějích,

jeden nohy zlámaný,

druhej voči spálený,

třetí prosí kamaráda vo doražení.

0 0
možnosti

R. Jackl

26. 7. 2014 8:45
KDO?

Ted se uz bude resit jestli nacinkove s pomoci CIA sestrelili MH17 raketou BUK nebo raketou ze stihacky

0 0
možnosti

P. Mach

25. 7. 2014 23:25
schneider opět předvádí

svůj klasický ideologický výplach a ukazuje svou psychotickou nenávist vůči západu. Stále hlouběji se noří do rusáckého hnusu. Pokud tady někdo převádí nějakou šmíru tak jsou to rusáci, viz třeba vrcholně dementní snaha předstírat, že bitevní letadlo SU-25 určené k útokům proti pozemním cílům a s maximálním dostupem 7000 m by bylo schopno sestřelit dopravní letou letící ve výšce nad 10000 metrů.

0 0
možnosti

J. Křivan

26. 7. 2014 11:06
Re: schneider opět předvádí

Pane Mach, vážím si jak dokážete racionálně argumentovat v oblastí které rozumíte. Například v diskuzi k článku Vědecký průlom Čechů: „Odemkli“ genom pšenice. Jakmile zabrousíte na politiku Vaše schopnost racionálního uvažování nahrazujete slušně řečeno sprosťárnami a jednostrannými neověřenými argumenty. Pro ilustraci Vám zasílám odkaz na ukrajinský státní podnik, který se zabývá i úpravami a dodávkami letadel SU-25, a ten uvádí maximální výškový dostup tohoto letadla 7000-10000 metrů a rovněž může být vybaven raketou vzduch - vzduch R-60. Podtrhuji ukrajinský podnik.

http://uos.ua/produktsiya/aviakosmicheskaya-tehnika/84-cy-25

0 0
možnosti