Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Převažují-li materiální hodnoty, Ukrajina nemá šanci

Jedním ze stereotypů české společnosti je, že Ukrajinci jsou chudí a Rusové bohatí. Rusové na rozdíl od Ukrajinců nenabízejí práci, ale peníze. Těžko si představit českého obchodníka, který kvůli dění na Ukrajině odmítne ruského zákazníka. Na jedné straně existují vznešené ideály a principy, na druhé peníze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

14. 9. 2014 21:44
Vznešné principy na Ukrajině ?

To autor  myslel  násilný Majdanský převrat a následné  bombardování  neposlušných Ruských spoluobčanů v Donbasu ?

Nejedná se o žádný konflikt dobra  a zla.  Prostě jen špinavá občanská  válka.

0 0
možnosti

14. 9. 2014 16:44
Holala Fiala

Známý Fiala, na mimořádném kongresu

ODS v Karlíně, pry prohlásil něco ve smyslu "Mezinárodní právo a smlouvy

mě vůbec nezajímají, ale jen "zájmy západu". A dodal: "V občanské

demokratické straně se už rozhodně nekrade. Není ani co." S

těmihle principy a ideálye už dá dělat politika, sice hodně mizerná, ale jde-li

o trapnou setrvačnost, tak ještě ano.

0 0
možnosti

15. 9. 2014 14:47
Zbigniew Brzezinsky

Amerika nemá přátele, Amerika má pouze své zájmy

0 0
možnosti

14. 9. 2014 16:43
Naštván Léko

Ištván

Léko zase napsal rychlou "slohovku" a inkasoval. Vvznešené ideály a

principy zase vyměnil za peníze. A tak je to tady na denním pořádku téméř s

každým, kdo se chce "slušně" uživit v médiích. No jo, no jo, na míru

se vydělat nedá. Příspěvek si dovolím zakončit slovy

budoucího klasika Miloše Zemana: "Český

novinář je kombinace minimálních znalostí a maximálního sebevědomí".

0 0
možnosti

J. Krupka

13. 9. 2014 21:08
státy se udržují těmi ideály, z nichž se zrodily

O principech na nichž stojí státnost mluvíval Masaryk a stejně tak hovořil o Rusech, jejichž dějiny považoval za beznadějně ponížené samoděržavím, které v jiné formě přežilo v ruské revoluci a prakticky trvá dodnes. Takže pokud přežívá touha národa po levných buřtech, pivě a benzínu a prostě "nějak to přežít a mít klid", pak to něco vypovídá o těch principech. Náš národ si opravdu nezasloužil monarchii ani Československo, ale zato si plně zasluhuje žít v zemi s bez vyšších principů vzniklé arbitrárním rozhodnutím mocichtivé menšiny. A z toho dovodíme i názor mnohých Čechů na sankce.

0 0
možnosti

12. 9. 2014 15:41
Nevěřím, že téměř

téměř 2/3 občanů schvalují sankce proti Rusku.

0 0
možnosti

V.Hricák

12. 9. 2014 18:14
Ani já ne

Zvlášť když jsem viděl několik anonymních anket a z nich vyplynulo,že víc,jak padesát procent dotázaných má raději Putina,než Obamu a Rusy víc,než Američany.Přitom Obama a jeho spoluobčané měli v těchto anketách pouhých několik procentních bodů.

0 0
možnosti

V.Hricák

12. 9. 2014 10:26
Pane Léko,

a kdo nás tomu naučil?Slováci jsou daleko většími patrioty,než my.A také si prošli komunistickou minulostí.To samé by jsme mohli říct o maďarech,nebo polácích.Jenom si vzpomeňte na legendární výrok V.Klause o špinavých penězích.Když si k tomu připočítáte nemorální chování celé řady vysokých politiků,rozkrádající miliardy za tichého souhlasu složek činných v tr. řízení,dojdete ke stavu společnosti,v jakém jsme.Největší úctu před zákonem by měl mít zákonodárce sám.Až tohle někdy začne platit,dočkáme se i celospolečenských změn.

0 0
možnosti

V.Hricák

12. 9. 2014 10:33
Re: PS

Jaká je asi nejlepší prevence vyhrocených,neřkuli válečných stavů?Obchod.Pokud budu mít v nějaké zemi obchodní zájmy,asi nebudu tlačit politiky do války proti ní.

0 0
možnosti
Nic proti konstrukci článku,

je to klasika od pravdoláskaře Léka, škoda že je tak naivně hloupá. Nasadit na stranu Ukrajiny vznešené ideály a principy je odvaha skoro neskutečná. Zdá se, že autor v zajetí ideálů a ideologie ani nepostřehl co se na Ukrajině děje, že jeho ideály a principy prosazují nacionalisticko fašistické ozbrojené formace, že principy se zvrhly do zločinů proti lidskosti, že armáda vraždí své občany, že lež a demagogie tryská z Ukrajiny jako jed do celé Evropy.

Pokud jde o ty materiální hodnoty, Rusové jsou bohatí, Ukrajinci chudí, no proč ne, obě země po rozpadu SSSR stály na stejné startovací čáře, běžely jeden čas těsně vedle sebe za časů ožralého Jelcina, Ukrajina pokračovala hlemíždím tempem dál, oligarchové se pakovali, v Rusku nastoupil Putin a udělal pořádek. Výsledek? Bohatí Rusové a chudí Ukrajinci.

Byl jste pane Léko daleko, daleko lepší v minulosti....... co se to s Vámi stalo?

0 0
možnosti

12. 9. 2014 5:59
Re: Nic proti konstrukci článku,

Na setkání nezávislé iniciativy . se především hodnotila role médií ve zpravodajství o rusko-ukrajinském konfliktu. Diskuze se dále účastnil např. šéf Českého rozhlasu Petr Duhan, mediální analytik Jan Jirák a generální ředitel České televize Petr Dvořák. Podle Jiráka se o roli v médií v tomto konfliktu lze zatím jen dohadovat. „Situace je příliš komplikovaná a nemůžeme vědět, o čem ten rusko-ukrajinský konflikt v tuto chvíli ve skutečnosti je,“ řekl Jirák. Zvláště kriticky se o informování českých médií vyjádřil Duhan, podle něhož média svoji roli v tomto případě nezvládla. „Já si myslím, že česká média až na malé výjimky naprosto selhala. Často slyšíme ospravedlnění,... ale myslím, že kolegové, a je jedno jestli z České televize, Českého rozhlasu nebo deníků či týdeníků, se nedokážou dobře orientovat v současné podobě propagandy, která zaznívá z ruské nebo ukrajinské strany a zaznívá i ze Spojených států.“

0 0
možnosti
kšefty s Ruskem

Nedělal jsem obchodňáka, ale z firmy a od lidí kolem vím, že s Rusy se obchodovalo dobře. A nikdy jsem neslyšel od Čechů nějaké blbé řeči o Rusích a ani z druhé strany o nás. Ani od mladých, ani od starých. A ty průzkumy stojí za prd, jak víme podle srovnání průzkumů a výsledků voleb. Že pár politiků mumlá cosi o válce, tomu bych nepřikládal váhu. Honí politické body. Je tu značná část lidí nejen z řad politiků, která na Rusko dokáže shlížet racionálně. Holt, u každého emotivního tématu pár jedinců podlehne iracionalitě. Bohužel tyto je nejvíce slyšet, protože kvičí nejvíce. A nezáleží, zda jde o téma spojené s Rusy či Amíky.

0 0
možnosti

11. 9. 2014 18:16
Pane Léko čo to tuná táráte ???

Ke kterému křídlu patří Váš pan Babiš? Asi jste se ničím jiným než ťukáním do klávesnice neživil, protože jinak by jste tyto Havlovské nesmysly nemohl vypustit úst.

0 0
možnosti

11. 9. 2014 18:31
Zrovna teď na ČRo Plus stejným způsobem

plká Jefim Fištějn. Já si myslím že pan Léko i Fištejn by měli demonstrovat svoje odhodlání zničit Putina vyhlášením alespoň 60 denní hladovky. Tréning na válku by se jim mohl hodit. Bylo by to lepší než jejich plané Havlovské plkání. Dnes se tedy ČRo Plus překonává kam se na Putina hrabe Bin Ládin, Stalin Berija , Hitler, Mengele a nevím kdo ještě. Propaganda hodná Josepha Goebbelse.

0 0
možnosti