Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Představa pádu eura je podobná srážce Země s jinou planetou

Ted Malloch, příští velvyslanec USA při Evropské unii, oznámil brzký pád společné měny euro. Dopady na Evropu by byly nedozírné. Minimálně by se pan Malloch musel vrátit do USA. Měl by se tedy v takových prohlášeních mírnit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Pražák

26. 2. 2017 10:22
EUroreich se rozpadne a ještě dřív €zona

Zadlužené země přepočítají dluhy na "novou" měnu a postupně udělají velkou devalvaci. Toho se bojí hlavně Německo, protože by přišlo o své vklady.

Lze jen odhadovat, zda v nejbližších letech připíšou 1 nebo více nul. Ono to nejde pořád do nekonečna pouze tisknout € a kupovat dluhopisy předlužených zemí a jiný junk jak to dělá ECB.

0 0
možnosti

24. 2. 2017 9:07
Argumentyu v clanku jsou nesmyslne

Menova odluka neni nic nemozneho a deje se vcelku bezne. Jen v Evrope se to stalo za poslednich 30 let mozna dvacetkrat. Euro se rozpadne zcela urcite. je jen otazkou kdy. Ona to ani neni normalni mena, je to jen nastroj ekonomicke nadvlady Nemecka.

0 0
možnosti

24. 2. 2017 8:39
Jak to dopadne?

Ono nejenže v dohledné době zanikne Euro, ona do deseti let zanikne celá Evropská unie. Po schválení Lisabonské smlouvy se totiž jedná o naprosto nefunkční, úřednický a drahý moloch, který občané jednotlivých zemí nepřijali. Proč? Inu proto, že se k Lisabonské smlouvě nesměli jakkoliv vyjádřit. A o tom to celé je. O naprosté absenci demokracie v EU a na druhé straně o bujení socialistické diktatury.. Jak to nakonec dopadá, s tím máme své zkušenosti.

0 0
možnosti

Z. Meisner

24. 2. 2017 7:02
Ach, to zlato

Hrozit, že odchozí země by přišly o část zlata je úsměvné v ČR, která se po "plyšáku" zbavila většiny zlata ve chvíli, kdy bylo nejlevnější.

0 0
možnosti

S. Cesky

23. 2. 2017 20:04
multikulti a pád Ojra jako děs?

Pro většinu v EU by to bylo osvobození!

0 0
možnosti

23. 2. 2017 18:19
EU není stát

Výroky pana Mallocha určitě nezapadly v sousedním Německu. Tam se široce diskutovala možnost jeho odmítnutí Bruselem. Pan Trump ovšem stejně preferuje bilaterární styky, takže by si na nové jméno mohli v Bruselu počkat dlouho.

0 0
možnosti