Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pražská Trojská lávka spadnout musela

Pražský magistrát a Technická správa komunikací Praha (TSK) vyřešily spadlou Trojskou lávku dočasným odvoláním šéfa oddělení mostů TSK. Tato instituce se jeví nereformovatelnou a je otázkou, zda by nebylo lepší ji zrušit a vybudovat novou, která by mohla dát do pořádku nejen mosty a lávky, ale i chodníky a ulice. Píše Tomáš Hlaváč.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z. Meisner

3. 1. 2018 6:41
doplnění

Článek p Hlaváče kritizuje nedostatek prevence a údržby.

Stejně důležitý je fakt, že TSK je pumpa na peníze která, často dokonce v rpozporu se zákonem realizuje předražené dílo které jí samozřejmě HMP a městské části akceptují. TSK je taková, jakou si ji za neuvěřitelný peníz jistí poslanci především ZHMP.

jinak:

" Špatný stav lávky zmiňovala také analýza TSK (2016) která životnost lávky odhadovala na maximálně pět let..." přesto byl na lávku přístupmpovolen.

Nejsou v tomto případě vině především zastupitelé počínaje Krnáčovou a Kolínskou, po starostu P7 Čižinského a "zeleného" Mirovského M.EM (Mistra environmentálního managementu)?

0 0
možnosti
Re: doplnění

Z čehož vyplývá, že primárním cílem je neustálé navyšování rozpočtu na údržbu dopravní infrastruktury, nikoliv zlepšování jejího stavu a efektivní údržba. Za tímto účelem je úmyslně “udržována” ve stavu, který tento cíl umožňuje co nejlépe naplnit. K čemu pak slouží pnězovody na rozpoćet přisáté, je každému jasné, včetně orgánů činných v trestním řízení, které ale jaksi nekonají...

0 0
možnosti