Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Praha a Řím, korupční rým

Při zprávách o římské mafii, jež zkorumpovala úředníky magistrátu, napadne, že něco takového se odehrálo i v Praze. Její magistrát byl také symbolem korupce. Jen schází zatčení hlavy mafie a desítek dalších lidí. Nyní je řada na primátorce Adrianě Krnáčové. Možná by měla co nejdříve navštívit Řím.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

3. 1. 2015 6:33
Krnáčová to prostě zařídí

A co že to zařídí - no přeci pěknou tlustou čáru za tím co bylo. Oni ti pánové dojící Prahu jedno či z prava nebo leva, toho mají s Babišem tolik společného, že jakékoliv šťourání v pražské historii by ohrozilo i jeho. A tak se ve jmému nezdržování se minulostí za ní udělá pěkně tlustá čára.

0 0
možnosti

2. 1. 2015 22:27
Hudeček a Svoboda protikorupčníci?

Výsměch všem pražanům, dokola omílaný pomatenými nebo zainteresovanými novináři. Pro tato nesporná fakta:

V roce 2009 se vedení Magistrátu v čele s Bémem zabývalo problémem Opencard a po jednáních se společností Haguess dosáhlo úpravy smluvních vztahů rušících monopol této firmy na všechno, co s Opencard souviselo. V návaznosti na to počátkem roku 2010 bylo ještě za tohoto vedení Prahy vypsáno veřejné výběrové řízení na provoz kartového centra Opencard. Po volbách 2010 se do čela Prahy dostalo nové vedení v čele s exprimátorem Svobodou (ODS), které toto výběrové řízení zrušilo. Poté se dva roky nic nedělo. V roce 2012 začalo toto nové vedení "zachraňovat" Opencard a to tak, že z ruky (v rozporu se zákonem i možnostmi smlouvy s Opencard) zadalo tuto zakázku přímo společnosti Haguess za předraženou cenu o cca 30 mil. Kč (do té doby roční náklady provozu činily necelých 5 milionů Kč). Byl to záměr - tunelovat Opencard "osvědčeným způsobem", za který bylo odsouzeno "5 úředníků" nebo neznalost ani vlas

0 0
možnosti

2. 1. 2015 13:41
Kdo víc platí....

Svoboda i Hudeček se spíše přidali na výplatní listinu mafie.Platí podstatně víc.........

0 0
možnosti

V.Hricák

2. 1. 2015 7:30
Asi jediné možné vysvětlení,

proč se Praha, na rozdíl od Říma, nedočkala šťastného konce, tj zatčení hlavy mafie, mne napadá, že češi dotáhli italský korupční systém o poschodí výš a zapojili do něj i policii a státní zastupitelství. Tam je asi potřeba hledat příčiny. Osobně ale nevěřím, že se něco takového přihodí. Janoušek si odsedí polovinu svého trestu za přejetí vietnamky a na Béma a ostatní nikdy nedojde.

0 0
možnosti

J92i40ř63í 49K73o34p72i72s

1. 1. 2015 10:31
On to nebyl problém jen v Praze, ale v celé ČR

uvedené období by se dalo nazvat Klausovou érou, která byla korunována plánovaným omilostněním všech vrcholných zlodějů, kteří tuhle republiku celou Klausovu éru bagrovali a tunelovali ve velkém.

0 0
možnosti
Re: On to nebyl problém jen v Praze, ale v celé ČR

Nechci hájit Klause, ale lidé, kteří "bagrovali", byli a jsou dost inteligentní a samostatní, aby to dělali i bez Klause. Ruku na srdce - když Klaus odešel z postu premiéra a postupně se ze stranické politiky přesunul na Hrad, odkud vyjma amnestie mohl už stěží něco ovlivnit, jeho následovníci rádi pokračovali v podpoře korupčního prostředí. Obě tehdejší hlavní strany si navzájem šly na ruku. Např. takové OZE schválené v roce 2005 je dílem ČSSD, ODS pro něj ruce nezvedla. To uvádím jako jeden příklad z mnoha, aby jste viděl, že zdaleka ne za vše může Klaus či jeho pravicoví následovníci.

0 0
možnosti