Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pomníky se poškozovat nemají aneb Jak Miloš Zeman promarnil šanci

Protest proti nekritickému uctívání je na místě i v případě Winstona Churchilla. Jeho úspěchy nikdo nepopírá, ale i na něho je třeba pohlížet bez cenzury. Prezident Miloš Zeman ale zareagoval na posprejování Churchillovy sochy v Praze na Žižkově černobíle. Měl postavit Churchilla vedle Koněva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak takhle pracuje profesionální dezinformátor. Do svého textu umístí pár vějiček, na které nachytá čtenáře a mimo jejich pozornost nám podsune pár propagandistických hesel podle zadání objednatele. V článku k obdobné příležitosti, který se však týkal Koněvova pomníku (https://ceskapozice.lidovky.cz/forum/vandalstvi-na-sose-marsala-koneva-muze-zasahnout-i-americke-pomniky.A190902_163224_pozice-forum_lube), pan Schneider loni v září ječel (jak s oblibou říkává jeden z jeho stálých zákazníků) cosi o neschopném starostovi, jehož jméno budiž zapomenuto, protože nedokázal a prý ani nechtěl pomník ochránit. Nejspíš ho měl podle autora omotat žiletkovým drátem, jak to v té době dělali na Hradě. Nyní se zdá být pan Schneider již klidný a věnuje se nekritickému uctívání Winstona Churchilla. Ponechme stranou, že je z toho na hony cítit původem sovětská nevraživost vůči státníkovi, který se netajil tím, že komunismus a komunisty považuje za zlo, a který spojenectví se Stalinem veřejně označil za

0 0
možnosti

Pokračování:

Odstavec s názvem „ Kudla do zad spojenci“ je v textu pana Schneidra klíčový z hlediska infiltrace putinovské propagandy. Ta ani 75 let po válce nedokáže připustit, že osvobození východní a střední Evropy Stalin chápal jako realizaci staré ruské imperiální politiky. Spojencům to muselo být jasné, avšak v situaci, kdy SSSR nesl prakticky veškerou tíhu bojů proti nacistickému Německu, neměli možnost a nejspíš ani zájem tomu zabránit. K obratu v chápání povahy Stalinovy politiky došlo nejpozději poté, co nechal vykrvácet Varšavu. Spojenci a zejména prozíravý W.Ch. se museli začít chystat na variantu, že Stalin nezastaví Rudou armádu na dohodnuté linii a bude chtít „osvobodit“ i západní Evropu. Takže žádná „kudla do zad“, ale realistické vyhodnocení dosavadního vývoje. Mezi narychlo připravovanými plány hrála Operace Unthinkable roli jakési fantazie, kterou velení britské armády odmítlo. Pro účelové výklady historie se však nyní hodí.

0 0
možnosti

Churcill vedle Koněva? Jeho partnerem byl Stalin, ale jeho pomník jsme zbourali již za komunistů. Koněv byl jen Stalinův voják, Churchill byl i státník a spisovatel světového formátu. Tvořil dějiny. Byl proti Mnichovu. Jeho plán invaze na Balkánu mohl přinést demokratickou Evropu včetně východní. Rasistický a dokonce otrokářský byl i starý Řím na němž stojí naše západní civilizace. Sochy nebourat, jsou i připomínkou, jak jsme se polepšili, aby se to neopakovalo včetně chyb vytesaných osobností. Jak jinak se poučit z historie?

0 0
možnosti

Get Instant Support If Hp Printer Keep Going Offline in Windows 10. Our Expert will help Getting Hp Printer Offline to Online | PRINTER CHAT SUPPORT 24 × 7.

https://www.hpprinterconnect.com/why-my-hp-printer-offline/

0 0
možnosti

Srovnávat památníky Churchila a Koněva NA NAŠEM území může pouze "méněinteligent". Churchil náš stát nikdy neokupoval.

0 0
možnosti

Každý "skorointeligent" po přečtení textu ví, že se jedná o pomníky obecně, nezáleží na to, kde stojí - jde o ty osobnosti jako takové.

0 0
možnosti

Pan Schneider mnoho ví. A je dobře, že co ví napíše. Nicméně mi jeho článek připomněl ono: "To je tópše, to je taky tópše". Není pochyb, že Britanie a ostatní kolonialisté nenechali za sebou jen skvělé stopy (třeba z hlediska Londýna), ale také hromady mrtvol, stejně jako Jósif Vissarionovič. My jsme na tom neměli nikdy podíl, mohli jsme jen sledovat, do čeho nás zase navezou (například tolerancí příprav Hitlera na druhou světovou). Zbytečně vzniklému neštěstí napomohli, z vítězství se radovali. Aby se připravoval další malér. My si musíme vždy zachovat chladnou hlavu. Jako si ji zachoval Beneš.

0 0
možnosti

P27e67t51r 90Č38e28c74h

18. 6. 2020 8:45

Beneš si zachoval chladnou hlavu? Možná až moc chladnou, což mělo za následek tragédie pro československé občany. Jako vrchní velitel ozbrojené moci podle ústavy z roku 1920 zklamal, když nenařídil vojenskou obranu svěřené země proti Hitlerovi. Namísto toho zbaběle uprchl do Velké Británie a nechal Československo napospas Němcům. V roce 1946 po volbách jmenoval Gottwalda předsedou vlády, ikdyž podle textu platné ústavy n e m u s e l . Podobně v únoru 1948 nemusel přijímat demisi ministrů, ale podle textu ústavy m o h l Gottwalda bez udání důvodů odvolat z funkce a jmenovat premiérem kohokoliv jiného, např. Jana Masaryka. To vše text ústavy dovoloval. Tomuto vlastizrádnému jednání říkáte "chladná hlava"? Takováto "chladná hlava nás stála utrpení od roku 1938 až do roku 1989.

0 0
možnosti