Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pohled z USA na EU: Zapomeňte na extremistickou revoluci

Protestní strany pravděpodobně činnost Evropského parlamentu neovlivní. Mnohem větší nebezpečí pro evropskou integraci hrozí z jejich posilování v některých členských státech unie. A to je hlavní sdělení uplynulých eurovoleb. Píše Robert Zbíral.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R. Vondřich

31. 5. 2014 1:14
EVROPA PRO LIDI SPOČÍVÁ VE ZMĚNĚ MODELU FUNGOVÁNÍ EU

Základním problémem fungování v EU je "demokratický deficit", který už občané nechtějí dále trpět.  Je způsobený tím, že Evropská komise byla navržena během druhé světové války petrochemickým a farmaceutickým Kartelem s cílem vládnout nad celým kontinentem Evropy mimo jakékoli

demokratické kontroly. Když se nepodařilo dobýt Evropu vojensky v 1. a 2. světové válce tento třetí pokus byl zejména veden v rovině hospodářské. Více informací viz Zpravodaj - EUROVOLBY 2014" . Má mimo jiné

kapitoly STAV DEMOKRACIE V SOUČASNÉ EU, NACISTICKÉ KOŘENY "BRUSELSKÉ

EU", PETICE EVROPA PRO LIDI, atp. Zde

http://rozkvet.cz/texty/zpravodajrozkvet042014.htm

0 0
možnosti

J. Václav

30. 5. 2014 23:58
Extremizmus je jako plevel,

jsi špatným hospodářem, máš plevel na pozemku a ten je vždy silnější než sama kulturní plodina. Dobrý hospodář nemá plevel žádný. Jestli extremizmus je, a je ještě slabý není to znakem, že je vše v pořádku, stačí chybný krok a zvítězí na celé čáře, jako ten plevel. Zapomenout na extremistickou revoluci je stejné jako spoléhat na to, že plevel neškodí, protože je ho málo.

0 0
možnosti

V.Hricák

31. 5. 2014 6:45
Re: Extremizmus je jako plevel,

Nikdy zcela nevymýtíte extrémismus.V normálně fungující demokracii naleznete všechny myšlenkové proudy,od extrémní levice,po extrémní pravici.Tak to bylo,je a bude.Tomu se prostě nedá zabránit.Ani represemi.Ty mohou mít naopak kontraproduktivní efekt,protože vše zakázané láká.Problém extremismu a tím i jeho nebezpečnost tkví v tom,kolik nalezne stoupenců a posluchačů.A to přímo ovlivňují politici politického středu.Jak jste správně poznamenal,stačí chybný krok.Právě tito politici by si toto nebezpečí měli uvědomovat nejvíce.Máme mnoho historických příkladů.V Evropě se téměř vždy dostali extrémisté k moci demokratickým způsobem.A nemějme to za zlé jejich voličům.Ti se pouze snažili svou volbou vyřešit své problémy,do kterých je dostali špatní politici svou nekompetentní politikou.

0 0
možnosti