Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pohádka o brexitu a Evropské unii

Na článek Pavla Kohouta Brexit aneb Jak zajistit, aby další členská země neopustila EU zareagoval Jiří Chýla. Podle něho Kohout o motivacích britského expremiéra Davida Camerona k referendu o brexitu a nových podmínkách členství UK v unii, které vyjednal, nic neví. A ani o fungování EU.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pjk127

15. 4. 2019 12:58
...

Referendum je samo o sebe diskutabilnou zalezitostou. Pokial obcan nedostane relevantne udaje, tak nemoze mat prehlad. Minimalne 80% v tom plave.

Silne jadro spomienkovych konzervativcov, ktorych hlavy su stale v imperialnom opojeni narodu predlozilo bludy. Este v januari /leden/ bolo len 6,4% vylozene proti brexitu. Nasledovalo polrocne vymyvanie mozgov obyvatelstva, ktore cita bulvar. Na titulky novin sa sustavne dostavali len lzi. Ked ste prisli do trafiky, ktora ine noviny nepredava, tak ste si mysleli, ze zijete v hitlerovskom Nemecku. Klamalo aj BBC, timesy. Rovinu drzal prakticky len Guardian, Indipendent a Icko.

Z jedneho pohladu povazujem Brexit za prinosny. Naplno odhalil nekompetentnost UK politickych elit. Tak ako nevedeli zmanagovat krajinu pri Brexite, nevedia riadit ani krajinu. Krachuje im slavne NHS, zeleznice a zufaly socialny system. Teraz sa vrhnu do ruk Cinanov a Amikov. Futbalove kluby uz nevlastnia. Staci sa pozriet na dresy a skusit si zadat sponzorov do googlu

0 0
možnosti
VV

14. 4. 2019 18:29

Autor se pouze a jenom eurohujersky zasnil! Jinak by nemohl něco takového sepsat.

0 0
možnosti
PM

P. Majer

15. 4. 2019 18:34
Re:

Tak autor napsal seriozni clanek s odkazy na dokumenty a fakty. Pokud se vam zda, ze je neco nepresne nebo chybne, proc to neopravite, nedoplnite??? Proc je jedine na co se zmuzete nalepkovani eurohujerem a urazka?

To o vas dost vypovida....:-(

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

14. 4. 2019 11:39
Ach ta tabulka

Její přehlednost vypovídá o autorovi více než zbytek textu.

0 0
možnosti
ZR

14. 4. 2019 9:03
Polopravdy ctitele EU.

Já v té době viděl a slyšel Camerona jinak, než pan Chýla. Muž, který chtěl reformu EU, a kterému se vysmáli do ksichtu. Neuspěl a nechal vypsat referendum. Ten spolek má sice svá pravidla, ale kupodivu jiná, než měl v době, kdy jsme do něj vstupovali. O manipulaci (ústava -> Lis.smlouva, opakování referend, změny hlasování ERada jednomyslně -> Evr.ministři většinově., o té nelze pochybovat.

EU je prolhaný spolek ovládaný práskanými lháři a opilcem, a pravdě je blíž Kohout, než Chýla. A v Německu měl vyhrát M.Schulz, aby se otevřeně ukázalo, co za zrůdu v té EK měli, a s kým že to musel Cameron jednat.

Po tomto láskyplném obětí přátel GB zcela určitě v EU nezůstane. Možná tak jako my počkají na rozpad EU, které mocenské duo Něm-Fra se svými "NÁRODNÍMI" zájmy určitě vyvolá. Až předěláte německé a francouzské voliče na Evropany, rád si posypu hlavu popelem. Ale to nehrozí.

0 0
možnosti

14. 4. 2019 10:12
Re: Polopravdy ctitele EU.

Máte naprostou pravdu. Já osobně tomu megalomanskému, byrokratickému a zásadně nedemokratickému molochu dávám tak max 9 let. Během této doby se rozpadne. Oni si totiž mocipáni v téměř všech evropských státech nechtějí připustit, že z národních států, ze států vytvořených na národní a ne občanské bázi, nikdy federaci neutvoří. Občané států budou vždy proti. Je to jasně vidět tam, kde se referenda konají. V Irsku, Velké Británii a pod. Tam, kde občané států mohou svobodně vyjadřovat svou většinovou vůli, to také dělají. Samozvaní t.zv. zástupci občanů, kteří ani nebyli těmito přímo voleni se všemožně snaží zvrátit vůli občanů a nastolit vůli svých politických stran. A tady je ta žába na prameni čehokoliv demokratického.

0 0
možnosti

14. 4. 2019 8:11
Demokracie????

všechny, tedy i pro moc zákonodárnou. Pokud jsou občané GB opravdu poddaní jejímu veličenstvu, potom jen toto veličenstvo by mělo mít právo rozhodnutí občanů zvrátit. To by ovšem zase nebyla demokracie. Pokud občané nějak rozhodli v referendu a projevili tím svou většinovou, demokratickou vůli a pokud existuje ve státě jakákoliv demokracie, musí orgány moci zákonodárné toto občanské hnutí ctít a schválit je.Pakliže se tomuto rozhodnutí jakkoliv příčí, opět nejde o žádnou demokracii. Ono totiž jde stále jen o jedno. Co je to demokracie. Vyjdeme-li z názvu, potom jde o demos kratos - vládu občanů. Občanů a zásadně nikoliv o vládu jejího či jeho veličenstva a nebo dokonce o vládu nějakých občanských spolků typu politických stran.

0 0
možnosti

14. 4. 2019 7:55
Demokracie???

Autor mimo jiné hovoří o počtu získaných hlasů pro vítěznou politickou stranu ve Velké Británii. V té Británii to je opravdu nějaké zvláštní. Sami o sobě prohlašují, že jsou svobodnými občany a že tam mají zastupitelskou demokracii. Mají nějaký "většinový" volební systém, který ovšem asi nedokáže vygenerovat ve volbách většinu. Kdyby tomu tak nebylo, nebylo by nutné tvořit koalice a ty se ve Velké Británii tvořit musí. Tedy, není to většinový systém. Všichni občané Velké Británie jsou poddanými jejího veličenstva. Ale je zde jeden háček. Pokud je někdo někomu poddaný, není svobodný. Jistě, právně mají občané GB právo rozhodovat v referendu. Ale pozor! Občané v referendu rozhodli, že chtějí vystoupit z EU. Občané rozhodli a parlament se tomuto rozhodnutí příčí. To má být zastupitelská demokracie?Občané rozhodli a jejich "zástupci" se tomuto rozhodnutí brání? Správně by měli vystoupení z EU schválit, když už to musí být. Podle mne by toto rozhodnutí občanů mělo být obecně závazné pro vše

0 0
možnosti