Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Podepsal vůbec někdo prohlášení loajality vůči Číně?

Patolízalské prohlášení čtyř vrcholných ústavních činitelů nebylo nápadem žádného z nich, ale vnuknutím ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který ho nepodepsal. A přirovnal setkání ministra kultury Daniela Hermana s dalajlamou ke schůzce s válečným zločincem Konradem Henleinem. Toto přirovnání jistě znepokojené občany uklidnilo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

B. Rudolf

12. 11. 2016 18:54
Pád České sociální demokracie k marginalitě

Poměrně dlouho se zdálo, že si ČSSD vzala "Ponaučení z krizového vývoje ODS" a že ji nebude následovat na okraj bezvýznamnosti. Dokonce se mi zdálo, že vláda v čele s ČSSD vládne docela dobře.

Ale pak mne začala více a více znepokojovat narůstající hrubost a zbytečná násilnost "pořádkové" policie a její narůstající neúcta k Ústavě a k demokracii (možná to není neúcta, ale pouhá neznalost, která se více projevuje).

Pak mne šokovala "reforma elitních útvarů", jejímž hlavním účelem bylo (viděno zpětně) jejich podřízení politickému vedení nebo alespoň jejich rozklad. Vzhledem k tomu, co víme o způsobu přípravy této reformy, byl to první mohutný skok od zotavujícího se státu směrem k banánovým republikám.

Nasměrování policie během návštěvy Čínského prezidenta v Praze proti vlastním občanům pokojně demonstrujícím za lidská práva v Tibetu bylo dalším vykročením mimo vyspělé demokracie.

Ale to, co se děje kolem našeho "Strategického partnerství", z nás dělá další Čínskou provincii. Pokud lidem

0 0
možnosti

Igorjansen

11. 11. 2016 15:12
"zatrhne investice českých oligarchů"

Zajimave, ze se Leko tak opira do sveho chlebodarce a nazyva ho oligarchou. Je to totiz v praxi jediny Babis, ktery ma v Cine fabriku...

0 0
možnosti

11. 11. 2016 14:34
Na veřejnost se dostala dezinformace, to je jasné

Herman to podělal, a ne že ne! Tak vláda to vyžehlila prohlášením nejvyšších ústavních činitelů, že setkání Hermana s Tändzimem na půdě vlády neznamená, že České republiky nedodržuje dohody o uznání územní celistvosti Číny...atd.

Nevím, co v tom někdo vidí něco jiného.

Hrát si na nějakého obhájce liberální varianty lidských práv ve světě, kde v zahraniční politice nic neznamenají a nikdo je nedodržuje, je obrovská hloupost. Zvlaste, když se jedná o malou zemí vecstrdni Evropě, která by měla mít ve svém zájmu ty nejlepší vztahy jak se západem, tak s vychodem. Na jedné straně něco vyčítat Číně a na druhé straně se kamarádit ze Saúdskou Arábií je pokrytectví.

Hlásit se ještě dnes k Havlovu pokrytectví v zahraniční politice, které nám tolik ublížilo, je zamrznutí v minulosti.

0 0
možnosti

11. 11. 2016 10:46
Patolízalství?

Jaksi mi nejde na rozum, co je na prohlášení patolízalského.

0 0
možnosti

J. Křivan

13. 11. 2016 18:26
Re: Patolízalství?

Hezky to vypadá když to tak někdo popíše, určitě lépe, než když někdo napíše, že představitelé státu potvrdili kontinuitu čs. zahraniční politiky, kterou jeden nepotopitelný ministr zpochybnil.

0 0
možnosti