Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Petr Vančura: Podstatou úspěšné civilizace je vzájemná úcta

Článek „Proč nejsem Charlie“ v LN teologa a sociologa náboženství Tomáše Halíka vyvolal řadu kritických i vstřícných ohlasů. Ten se s nimi vyrovnal v příspěvku „Případ Charlie“ na ČESKÉ POZICI, na nějž zareagoval svým článkem diplomat Michal Žantovský. Ten pak přiměl k reakci současného předsedu občanského sdružení ZVON Petra Vančuru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

15. 4. 2015 11:49
Podlehli propagandě zvané islám

Cituji autora: Zločiny muslimských teroristů prováděné po celém světě nelze považovat za projev islámské civilizace. Jsou to nešťastníci, kteří nenašli možnost zakotvit v zemích, kde se sice narodili, ale jejichž většinoví obyvatelé je mezi sebe nepřijímají, a kteří pak podlehnou nějaké nenávistné propagandě.

A dodávám - ano podlehli nenávistné propagandě - zvané islám. A není se co divit státům s islámem jako státním náboženstvím, že Islámský stát nenávidí - ukazuje totiž neislámskému světu islám v jeho skutečné podobě.

0 0
možnosti

15. 4. 2015 11:41
Ano podlehli nenávistné ideologii

Citace: "Zločiny muslimských teroristů prováděné po celém světě nelze považovat za projev islámské civilizace. Jsou to nešťastníci, kteří nenašli možnost zakotvit v zemích, kde se sice narodili, ale jejichž většinoví obyvatelé je mezi sebe nepřijímají, a kteří pak podlehnou nějaké nenávistné propagandě".

Nelze než souhlasit - ano, podlehli nenávistné propagandě zvané - islám. A nelze se divit, že státům s islámem jako státním náboženstvím bestiální islámský stát vadí - odkrývá totiž neislámskému světu pravou tvář islámu.

0 0
možnosti

J. Schneider

13. 4. 2015 16:36
Lesk a bída české inteligence

Moc pěkný článek, od počátku a od konce, přeskočíme-li najednou se vyskytnuvší logický zkrat uprostřed, který celý ten artikl posouvá někam na hranici "Pomykova". Škoda. Škoda této pasáže:

"Navíc byly muslimské země více než 50 let rejdištěm ruských tajných služeb, které v nich podněcováním nenávisti vůči Západu a výcvikem teroristů přispívaly k nárůstu vnitřních rozporů a rozvratu a napomáhaly vzestupu násilnických skupin."

Nemohly být rejdištěm ruských služeb po 50 let - již z toho je vidět, že onen citát je lajdácky propagandistický. Možná po 25 let, předtím ale 25 let v něm rejdily služby sovětské. Avšak ouha - zdaleka ne tak účinně, jako služby americké. Proč o tom autor nenapíše? Proč se sám ztrapňuje,proč provádí veřejnou intelektuální sebepohanu? Proč degraduje hodnotu jinak velmi pěkného článku? Jenom proto, že dobře ví, že rozvoj terorismu v islámském prostředí jde na konto Američanů? Fakt škoda tohoto logického - a vlastně i morálního - zkratu!

0 0
možnosti