Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pavel Kalina: Pozor, toto vážně není dýmka

Sociolog a kněz Tomáš Halík hovoří v souvislosti s karikaturami satirického magazínu Charlie Hebdo, který se stal předminulý týden terčem teroristického útoku, o „urážce posvátných symbolů“ jednotlivých náboženství. Pavel Kalina na to reaguje konstatováním: Zvykněme si, že obraz není skutečnost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Václav 261

24. 1. 2015 9:03
pokrač.

neudělali ještě větší chybu než s Milošem Zemanem. Myslím, že se to nestane, přece jen češi jsou ateisté, ale  síla propagandy a medií může způsobit leccos, zvláště když kandidátů je velmi málo, respektive žádní.

0 0
možnosti

J. Václav 261

24. 1. 2015 8:56
Nechápů proč se novináři zabývají denně

jednou úvahou Tomáše Halíka a čím dále více rozmazávají jeho ukvapené a hlavně populistické úvahy o něčem tak vážném, jako je poslední teroristická vlna násilí, která probudila celou Evropu. Dodnes totiž nevíme kdo vůbec Tomáš Halík je a zejména jeho minulost je obestřena řadou záhad. Jeho současná gloriola získaná udělením Tampletonovy ceny spojené s pohádkovým finančním ohodnocením jej vůbec neopravňuje k tomu stát se jakýmsi kazatelem doby. Od toho zde máme pravé církevní představitele, kterým Tomáš Halík rozhodně není. Do dnes vlastně nevíme zda je vůbec knězem, zda je, nebo není svobodným zednářem, zda spolupracovat s StB či ne, známe ale jistě jeho karieru v normalizačním období let 70 a 80 a to by nám mělo stačit k tomu, abychom prozřeli a seznámili se s pravdou, co je Tomáš Halík skutečně zač, nebezpečný manipulítor bez páteře a jakýchkoliv skrupulí. Nezadržitelně se blíží další volba prezidenta republiky, a jak známo to je hlavní cíl Tomáše Halíka, abychom nakonec neudělali je

0 0
možnosti