Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pandemie odhalila, co vše kultuře chybí. Kulturní paradigma se mění

V médiích se často objevuje entuziasmus divadelníků, jak se těší na návrat do divadel. V tomto očekávání však zřejmě nastane značná deziluze. Nic, a nejen v divadle nebude stejné jako dříve.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No a opravdu stojí divadla a umělci o to, aby nebyl za jejich řízení a financování odpovědný pouze stát, ale i soukromý průmysl? Takto totiž mají všichni, BEZ OHLEDU NA KVALITU, své jisté, hlavně ti, co mají své, léty vybudované, vztahy u vedení (lidosprávy a různých státních institucí co je řídí). Otevřením vlastnictví podílů vlastníků firmám, ev. bankám, budou vhozeni do otevřené soutěže. Divákovi by to prospělo určitě, ale už slyším ten křik divadelníků a ostatních, dnes státem sice špatně, ale aspoň nějak, zabezpečovaných. Ostatně disproporce jsou i zde obrovské. Vždyť umělci už teď nejsou omezovaní, už teď mohou fungovat jako sro, a.s. - každé divadlo by se mohlo takto přeměnit... Možná se mýlím, tolik zas dovnitř jejich struktur nevidím.

0 0
možnosti

No a opravdu stojí divadla a umělci o to, aby nebyl za jejich řízení a financování odpovědný pouze stát, ale i soukromý průmysl? Takto totiž mají všichni, BEZ OHLEDU NA KVALITU, své jisté, hlavně ti, co mají své léty vybudované vztahy u vedení (lidosprávy a různých státních institucí). Otevřením vlastnictví podílů vlastníků firmám, ev. bankám, budou vhozeni do otevřené soutěže. Divákovi by to prospělo určitě, ale už slyším ten křik divadelníků a ostatních dnes státem sice špatně, ale aspoň nějak zabezpečovaných. Ostatně disproporce jsou i zde obrovské. Vždyť umělci už teď nejsou omezovaní, už teď mohou fungovat jako sro, a.s. - každé divadlo by se mohlo takto přeměnit... Možná se mýlím, tolik zas dovnitř jejich struktur nevidím.

0 0
možnosti