Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Otázky, jež porodilo setkání Miloše Zemana s nejbohatším Čechem

Proč český prezident konzultuje svoje oficiální cesty do tří nejklíčovějších států světa – USA, Číny a Ruska – s nizozemským podnikatelem českého původu Petrem Kellnerem? Patří finanční skupina PPF mezi oficiální připomínková místa pro vytváření zahraniční politiky českého státu?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB
pokračování k Jaké zájmy pojí prezidenta a Lellnera

Nové hedvábné stezky. Prezidentovým snem je vodní propojení tří zemí - ČR s Polskem a Rakouskem a dalšími státy podél Dunaje. A právě síť různých dopravních tepen je páteří čínského projektu. Průplavy napojené na Dunaj by představovaly významné propojení evropského severu s jižní Evropou. Bude-li tento projekt uznán za proveditelný pak jeho klíčovým článkem by byla naše republika a pan Kellner je dostatečně silným finančníkem, aby jej mohl podpořit jednak svými zdroji a jednak získáním dalších sponzorů včetně Číny.

0 0
možnosti
JB
Jaké zájmy pojí prezidenta a miliardáře Kellnera ?

Pokud jde o Čínu pak by stálo za to se zamyslet k čemu potřeboval a potřebuje Kellner prezidenta a naopak. Svého času usiloval Kellner o rozšíření svého podnikání v Číně - pro svůj Home Credit chtěl získat licence pro celou Čínu. Kdo mu v tom mohl pomoci ? Nepochybně prezident tím, že prosadil obrat česko-čínských vztazích a umožnil tak návštěvu čínského prezidenta v ČR. Home Credit údajně už působí ve všech nebo téměř všech čínských provinciích. Zjistit kdy tato privilegia dostal by jistě bylo zajímavé. Co získal prezident ?Pro republiku či pro sebe ? Můžeme se jen dohadovat. Nakolik vstup čínského holdingu CEFC do republiky prospěje našemu hospodářství je stále předmětem sporů .Avšak faktem je, že v loňském roce jistá čínská firma koupila Žďárské strojírny , které jsou pár kroků od prezidentova soukromého sídla. A co by mohlo být nového ve hře propojených zájmů ? Kellner byl přijat prezidentem před jeho chystanou cestou do Číny na summit zemí spojených zájmem o čínský projekt

0 0
možnosti
ID

17. 3. 2017 19:53
Náš velký prezident-politická nula?

Zeman by byl rád slavný. Voliči mu to částečně umožnili, když jej místo Karla,jehož manželka neumí slovo česky, poslali bydlet na hrad. Jenže svoji buranskou hubou dosáhl toho, že žádný z kultivovaných světových, ba ani evropských politiků se s ním setkat nechtěl. Proto zabouchal na dveře Kremlu a byl přijat. I změnil rétoriku, malinko ji přizpůsobil a začal hledat kámoše na východě. Čínský prezident jeho psí lísání snášel velmi těžko. Styděl jsem se za Zemana, když o něm hovořil, jako o svém příteli, přičemž se Číňan tvářil,jako kdyby mu právě trhali zub. A pak vsadil na Trampa. A vyšlo to. Je pozván do Bílého domu. Konečně se naplňují jeho touhy, být slavný. Není. Je jen směšný,kterak se vnucuje někam, kde jej berou jako neodbytnou, lísající se politickou nulu.

0 0
možnosti
LK
Re: Náš velký prezident-politická nula?

Vážený pane,Zeman na rozdíl od vlastizrádce Havla ví o co jde v globální politice,má logické myšlení které tolik chybí evropským politikům a proto nenávidí Putina,protože mu sahají max. po kotníky.

0 0
možnosti