Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Opatrnost Miloše Zemana ohledně novičoku může být na místě

K vývoji protiléků je třeba mít nervově paralytické látky (NPL), a nikoli nepatrné množství. Otázkou je, zda léky proti NPL vyráběné v Česku a v bývalém Československu působí i proti novičoku. Pokud ano, musely být v průběhu vývoje u nás k dispozici i poslední varianty NPL čtvrté vývojové řady.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5. 4. 2018 7:56
Vidím to opět jinak.

Podle mne je prezidentův krok vysoce na místě. Ono totiž není vůbec důležité kde byl novičok vyroben, ale kdo a proč, ev. na čí příkaz jej použil. To jsou tři zásadní věci, které ovšem dnes asi nikdo neví. Politické a novinářské osočování Ruska, Putina, ČR, Švédska či kohokoliv jiného jsou jen žvásty, ničím nepodložené. Podle mne by měl být především zatčen ten, kdo ev. útok provedl, následně obviněn a posléze odsouzen, pokud soud uzná jeho vinu. Jen při soudním líčení může vyvstat skutečnost, zda to někdo nařídil či řídil. Nějaké novinářské a politické, ničím nepodložené spekulace jsou jen na škodu. Bohužel u nás, a nejen u nás, celý systém na takových a podobných spekulacích stojí.

0 0
možnosti
ID

7. 4. 2018 6:13
Re: Vidím to opět jinak.

Petře Čechu,Zeman veřejným zaúkolováním BISKy, hladat v Česku novičok, se jasně postavil na stranu Putina, alias RF. Pokud v Česku armádní chemici novičok mají či nemají , pak takové informace každý stát utajuje, stejně tak jaké zbraňové systémy má ve své výzbroji. A jestliže prezident udělá kroky,které Zeman učinil,to jest zveřejnit vojensky utajené informace,pak jeho čin je v zásadním protikladu s tím, co svojí přísahou sliboval. U vojáka,který dobrovolně prozradí vojensky utajované skutečnosti se jedná o vlastizradu. A není náhodou pan Zeman, jako prezident i nejvyšší velitel armády? Takový velitel,který ochotně zveřejní utajované věci? Co by se asi tak stalo, kdyby některý z našich chemiků zveřejnil, jaká mají zařízení, na čem pracují atd...Pevně věřím, že příslušné orgány zařídí, aby krok senilního starce,který se uhnízdil na hradě, byl eliminován, aby otázka,kterou Zeman položil, nebyla nikdy zodpovězena a to bez ohledu na to, zda armáda má, měla nebo nemá a neměla onen sajrajt

0 0
možnosti