Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Odstoupí papež František?

Po rezignaci papeže Benedikta XVI. a zvolení papeže Františka se vedly diskuse o dvojpapežství, neboť papež Benedikt XVI. zůstal formálně v čele katolické církve, ale fakticky o schizma nejde. Nyní však papež František ztrácí podporu a sílí tlak, aby odstoupil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Hanzlík

2. 4. 2017 12:19
Papežství, to není jenom politika

Vystupování a chování současného papeže Františka je mnohdy dost neobvyklé. Varující je i souhlasné přikyvování vyznavačů “nezadržitelného pokroku“. Jsem názoru, že Benedikt XVI. byl v jistém smyslu ideální, ale nejsem si jist zda jeho odstoupení mělo jen soukromě duchovní charakter. Nebezpečí islamizace evropského prostoru si vyžaduje jiné postoje, kterým František, ukovaný latinskoamerickými sociálními problémy, není schopen dostát. Zdá se, že už ani není čas vstřícných a smířlivých postojů Jana Pavla II. k jiným vyznáním, a to především k islámu, a úplně nevhodné se jeví exhibice, relativizující, ba přímo parodující církevní pastoraci. Kdyby se současný papež rozkrájel, nemá už čáku na prvenství vstřícnosti ke všem deviacím tohoto světa. Je smutné, že autor v této souvislosti okořenil svůj článek smutnou pedofilií v církvi, jakoby se ta nevyskytovala i u jiných stavů, např. učitelského a pod.

0 0
možnosti

30. 3. 2017 12:45
Asi konec katolické církve

Katolická církev je nezastupitelným činitelem určujícím vztahy mezi lidmi zejména v Latinské Americe. Když ztratí svůj vliv, nastane v této části světa i v zemích, kde latinoameričané nabývají početní převahu, morální prázdnota, kterou využijí zločinecké gangy.

Jak se vyvíjí situace v Evropě, tak katolické i protestantské církve, jsou poslední hráze před katastrofou, zvanou multikulturalismus. Dnešní papež je multikulturalista celou svou bytostí a jestli zůstane v čele katolíků delší dobu, způsobí to rozklad nejenom katolické církve, ale také definitivní odklon Evropanů od křesťanského hodnotového systému, jehož jsou protestanti i katolíci hlavními nositeli a náhradou se stane hodnotová hierarchie Islámu, protože liberalismus, ani socialismus žádným hodnotovým systémem, který by mohl Evropany někde hodnotově ukotvit, není..

0 0
možnosti

J. Hamáček

30. 3. 2017 14:35
Re: Asi konec katolické církve

Ano také se přikláním k návratu inkvizičních procesů :-)). Jinak si to stádo ovcí vzpomene na antické hodnoty a kodex, který je v člověku zakódován miliony let před křesťanskou mocensko - podnikatelskou epizodkou dějin zde na planetě Zemi...

0 0
možnosti
Foto
Papež František

Papež ve službách Washingtonu „- Kdo je František? Kardinál Jorge Mario Bergoglio Argentinska „špinavá válka"

Nikdo nemluvi o angazma Papeze Františka alias Jorge Mario Bergoglio za vlady vojenske chunty v Argentine. Operation Condor 70-80 leta minuleho Stolte. O spolupraci dnesniho papeze s voj. chuntou, uneseni Patera Francisco Jálics a Orlando Yorio a sest dalsich clenu komunity.(zde: El Mundo, 8. November 2010).

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/prof-michel-chossudovsky/-ein-papst-im-dienste-washingtons-wer-ist-papst-franziskus-kardinal-jorge-mario-bergoglio-und-ar.html

0 0
možnosti