Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

ODS se střílí do vlastní nohy

Registrační on-line pokladny, jejichž zavedení chystá současná vláda, chtěla ODS již v roce 2005, když se chystala na převzetí ministerstva financí. Nyní proti nim brojí. „Strana se z dřívějších omylů nepoučila a na novou příležitost k vládnutí bude čekat nepoměrně déle, než si vůbec kdy připouštěla,“ píše na to konto předseda ODS Lednice Petr Cibulka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ČP

15. 4. 2015 18:56
Myslím si,

že nám soudruh říká - my jsme si nakradli a vy, lůzo, nekraďte a pusťte nás zase k lizu, my to umíme nejlíp. Jiný smysl v tomto sdělení nevidím.

0 0
možnosti
ZH

15. 4. 2015 16:21
Musíte získat větší podporu z místních organizací.

Vzbudil jste ve mě naději, že snad někdy ODS ještě může dostat můj hlas, což jsem už pokládal za absolutně vyloučené. :))

0 0
možnosti
P1

Z. Vrba

15. 4. 2015 15:11
Pokladny x ODS x keci v kleci

Ty slavné poklady budou mít pouze následující efekt

Výběr daně se u malých firem zvedne cca o 1 mld

Vzroste nezaměstnanost odhadem tak o 100 tis lidí, protože se Vám na toto Ti malí živnostníci vys.. a to bude stát víc jak tu miliardu ročně, protože to bude miliarda měsíčně v háji

Velké firmy to budou dál šikovně tunelovat přes zahraniční společnosti a tam je opravdový únik cca 50-100 mld ročně. Všeobecně je to známý fakt, který většině volebních stran vyhovuje (včetně strany ministra financí).

Ale řešit velké nikdo neumí, proto budeme šikanovat a to pořád dokola.

Ale velký bratr a další otravování úředníky přibude.

Kdyby jsme třetinu úředníků, především z vyšších dražších postů dokázali zaměstnat jinak, byť na černo, tak ušetříme státu cca dalších 50 mld na mzdách.

0 0
možnosti
PGS

15. 4. 2015 9:12
ODS nemá žádný plán, směr ani koncepci!

Od jakživa má jedinou snahu, mít co největší moc a těžit z ní! S tlachalem Fialou (nikdy jsem si nemyslel, že by se mohl ukázat v takovém světle!) teprve ne! Tvrdý, moci a prospěchu chtivý pragmatismus. A od doby nástupu Zemana a uzavření oposmlouvy je ČSSD totéž v oranžovém! Vždaď se podívejte na (d)rátovce a podobné korupční skupiny! Kdy už lidi prohlédnou a přestanou tu verbež volit a kaloušvarcberousky taky! O WW(C)soumracích a jiných AÁ´nemluvě. Kecají, hlupákům blbnou hlavy a KRADOU A KRADOU A KRADOU!

0 0
možnosti
KP
pan Cibulka zapomněl

připomenout předsedu ODS kolegu Nečase, který jako premiér podepsal amnestii. Podle ústavy kroky prezidenta, které vyžadují spolupodpis premiéra, se stávají platnými až po podpisu premiéra a za tyto spolu-podepsané prezidentovy kroky nese plnou zodpovědnost celá vláda jako sbor. Pěkně to naštvalo spoustu voličů a snad se nebudete vymlouvat, že premiér neznal ústavu...

0 0
možnosti
KP
tak tohle je silná káva

Od začátku výmluvy na Kalouska z TOP09, jak ubližoval ODS. Nebyly snad obě strany součástí vládní koalice?! Co bránilo ODS dupnout a říci končíme? Nejlepší je hned tato věta: "Ten (Kalousek) za pouhých pár let spoluvládnutí zlikvidoval program ODS tak dokonale, že se z toho ODS nevzpamatovala dodnes." Jiná strana může bránit prosazení programu, ale nemůže rozcupovat program, protože to by ukazovalo na to, že ODS je zcela neschopná nejen vládnout, ale sestavit si programové cíle. Výmluvy, výmluvy, výmluvy. Seberte si tu vaší ODS, pane Cibulko, a běžte brečet do lesa. V politice nemáte co dělat, když se potřebujete jen vymlouvat! Takoví chtějí být u kormidla (cecku?), to je zlý sen.

0 0
možnosti
A

Adamzdenek

14. 4. 2015 15:18
zpětná vazba

Zdravim, zpetna vazba k Vasemu clanku ODS se střílí do vlastní nohy, předpokládám, že jde o vymezeni ANO vuci ODS. Argumenty jsou opravdu chabe, dovolte rozebrat Vase teze:

- ODS to kdysi chtela taky - je mozne to overit? chtela to ODS nebo kalous

- zivnostnici nevoli ODS - pochyboval bych, jsem zivnostnik a ANO volit nebudu, neni predvidatelne, laviruje od certa k dablu a sekunduje CSSD, stejne to dopadne tak ze vsichni budou jen vysvetlovat ze AB neni ve stretu zajmu (a ten bude rikat stale stejne argumenty (koncici nic nerikajicim volici to chteji)

. ODS je spatna- co na to rict ...

jen k pokladnam, napad asi dobry, ale jak to chcete realizovat, kdyz nefunguje ani o dost jednodusi registr znacek, a proc nemaji vsichni stejne podminky, proc supermarkety reportuji jednou za cas, zivnostnici furt, ...

moc o tom nevim, ale doporucuji priste pri priprave propagace lepsi pripravu at nedopadnete jako Vas kolega Martin Komarek, ktery jiz balancuje na hrane trapnosti.

a ja to neodsuzuju, kazdy

0 0
možnosti
JJ

Jiri Janecek

14. 4. 2015 15:50
Re: zpětná vazba

Dve poznamky...

1. Vzhledem k tomu, ze autor je - podle informaci v profilu - byvaly poradce Tlusteho, tak to spis asi chtela ODS... (fotku tam nema, ale podle siluety ucesu soudim, ze to neni ten slavny Petr Cibulka z Praveho Bloku)

2. registr znacek funguje... Hroutil se pri prechodu. Stejne tak se hroutila rada jinych registru a rada jinych - objemnejsich - funguje jakz takz bez problemu...

PS: Doporucuju cist i "metadata" kolem clanku... At nedopadnete jako Petr Fiala s pokladnami. Nebo Martin Komarek...

0 0
možnosti