Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Odejde Angela Merkelová už letos do politického důchodu?

Stále více politiků Evropské unie říká, že pokud se během několika měsíců nenajde řešení migračního problému, dostane se EU do ještě větší krize, a možná už v tichosti přemýšlejí o Německu po Merkelové. Vypadá to tak, že buď se změní Merkelová, nebo se obrat politiky odehraje bez ní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

8. 3. 2016 22:10
Jen se ptám, kde byla ta evropská solidarita,

kterou se paní Merkel ohání, když nám léta bránili, abychom v jejich zemi pracovali. A když už to dovolili, tak jsme samozřejmě museli na určité úrovni (podle profese) umět německy a mít patřičnou kvalifikaci. A teď se dovolávají solidarity? To je tedy hroší kůže.

0 0
možnosti

4. 3. 2016 12:47
Merkelova musi odstoupit!!

Je az neuveritelne, kolik hrubych chyb v politice hloupa Merkelova napachala: nahly zvrat v politice atomovych elektraren, lobovala nejdriv pro ne, kdyz to bouchlo ve Fukusime hystericky obratila o 180 stupnu, nejjistejsi a nejmodernejsi nemecke atomove elektrarny budou zniceny, spatne a risikove nq hranicich Nemecka dale pusobi. Nejhorsi pitomosti nadelala Merkelova ve svem opetovanem pozvani migrantu. TO VSE SI MOHLA A MUZE SI DAL DOVOLIT, PROTOZE ZAVEDLA V MEDIICH A PREDEVSIM V NEMECKE TELEVIZI NAPROSTOU DIKTATURU: NIKDO NESMI V TELEVIZI TUTO HLOUPOU BABU ANI V NAZNAKU KRITIZOVAT.

0 0
možnosti
Re: Merkelova musi odstoupit!!

Merkelová je možná hloupá, těžko říci, co svými počínáními sleduje, ale Němci ji to tolerují. Merkelová není jediná osoba takto smýšlející a není diktátorkou. Reprezentuje postoje určité části populace. Když odstoupí, přijde někdo lepší? Možná ano, ale z pohledu Němců - zavře hranice a část uprchlíků se šoupne k nám... Pokud na to přistoupíme, pak to bude stejné, jako když politiku Merkelové schválíme. Vyměníme vládu. A co místo ní? Pravici, která se bude tulit k NATO a tedy bude muset akceptovat západní požadavky? Nebo sáhnout hodně vlevo po komunistech?

0 0
možnosti

P. Maleček

4. 3. 2016 12:03
Copak Merkel, ale co s Německem?

Všichni třeští z Merkelové, ale ještě zásadnější otázkou je, co že je to za národ, který se nechá strhnout k podpoře takové šílenosti jako je vítání milionů osob z problematické civilizace, kde je týrání a zabíjení těch, co se protiví nařízení boha něčím jako národní sport. Boha, který nařizuje šířit jeho učení všemi prostředky, týrání a vraždění nevyjímaje. Osob převážně bez dokladů, bez známé historie, bez kvalifikace, bez znalosti jazyka.

Není to poprvé co se tento prý kulturní národ nechal strhnout svým vůdcem do šíleností, které v důsledku přinesly zničenou Evropu a desítky milionů mrtvých. Za posledních sto let to je již potřetí, kdy prý národ Bacha, Beethovena, Brahmse, Goetha, Schillera či Thomase Manna ve jménu jakéhosi dobra žene Evropu do krvavého střetu.

A tak než se zabývat "nějakou" Merkelovou, bylo by efektnější přemýšlet jak omezit vliv Německa jako takového na dění v Evropě. Však už starořímský Caesar říkal, že s každým se dá domluvit po dobrém, jen Germány je nutné nej

0 0
možnosti

4. 3. 2016 12:55
Re: Copak Merkel, ale co s Německem?

Merkelová byla vychována systémem, který jednal svévolně, bez ohledy na názory občanů. To má v sobě, od svých svazáckých dob kdy dělala politickou propagandistku na universitě, v sobě ukotvené. A když si k tomu přidáme protestantskou umanutost, kterou zdědila po tátovi, který se přestěhoval se západního Německa do NDR proti odporu zbytku rodiny, je vymalováno.

No a jako německý fürer, řízlý komunisticko- protestantským základem myšlení se také chová, neb ignoruje nejenom mezinárodní smlouvy a dohody, ale i zákony vlastní země v čemž ji další "endeérák", levicový liberál prezident Gauck, dává ideologickou nápovědu. Ein Reich, Ein Folk, Eine Europe je tradiční motivací německé zahraniční politiky od císaře Viléma. A tu dvojice Gauck-Merkelková prosazuje tvrdě a nekompromisně.

0 0
možnosti