Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Odebráním tří dětí v Rotherhamu došla Britům trpělivost

Evropa

  23:21

Místní správa jako důvod uvedla, že jejich pěstouni jsou členy „xenofobní“ strany UKIP. Ta díky tomu uspěla v tamních doplňovacích volbách.

Pěstouni se domáhají očištění od nařčení z rasismu a sankcí proti jeho autorům v rotherhamské správě. Nedomáhají se však návratu dětí, protože jim nechtějí způsobit další trauma. foto: Česká pozice

Britové o sobě rádi říkají, že tolerantně a flegmaticky ustupují kdečemu a proberou se k buldočímu odporu, až když jsou přitlačeni ke zdi. Kdo v Británii sleduje pár desetiletí nepřetržitého ustupování politické korektnosti, nekontrolované imigraci, rabování národních svobod Evropskou unií a pozvolného neomarxistického převratu ve vzdělávacích a sociálních institucích, si už kladl zoufalou otázku, jak daleko k té zdi je. Co všechno si ještě Britové nechají líbit, než vybuchnou, a zda ebude pozdě.

Postupovalo to pomalu, po kouskách a nenápadně. Letos však kotel začíná přetékat. EU tlačí na další finanční ždímání, ačkoli si celá Británie utahuje opasky, až jí kosti skřípou. Svobodným médiím hrozí obojek státní kontroly, kterou připravuje Levesonova komise jako „trest“ za korupční praktiky Murdochových novinářů z deníku News of the World. Gangy pákistánských pasáků przní stovky anglických puberťaček s nejméně desetiletým vědomím místních správ a policistů obávajících se informace zveřejnit, aby nebyli nařčeni z rasismu.

Před měsícem se zdálo, že by britská tolerance mohla přetéct v Británii nebývale ojedinělým uvězněním bez obžaloby Stephena Yaxley-Lennona, předsedy hnutí English Defence League (EDL), jehož činností jsou nenásilné protesty proti islamizaci britských měst a jenž se nedopustil žádné nezákonnosti. To se udrželo pod pokličkou potlačením informace v hlavních médiích a falešným nařčením EDL z rasismu.

Trpělivost obrovské části britské veřejnosti však přetekla útokem sociální služby rotherhamské labouristické místní správy na Stranu za nezávislost Spojeného království (UKIP) odebráním tří dětí svěřených bezúhonnému a pečlivému pěstounskému páru. Vysvětlení znělo, že coby členové „xenofobní a rasistické“ strany UKIP nemohou správně vychovávat etnicky odlišné děti z východní Evropy, aniž by narušili jejich „kulturní a etické potřeby“.

Aspoň přezkum

Po osmi týdnech u svých pěstounů si děti zvykly na nový domov a začaly jim říkat táto a mámo. Odebrání a převedení k jiným a „vhodnějším“ pěstounům jim způsobilo trauma. A „xenofobní a rasističtí“ pěstouni se nedomáhají návratu dětí, protože jim nechtějí způsobit další psychický nápor.

Domáhají se však očištění od nařčení z rasismu a sankcí proti jeho autorům v rotherhamské správě. Její pracovníci se prý v jejich domově chovali „jako mafiáni“, sdělili jim bez jakékoli předchozí diskuse, že děti odebírají, „protože jste členy UKIP“. Dali jim 20 minut na „spakování“ věcí a přikázali jim o události mlčet.

Požadované oficiální zdůvodnění jim správa nevydala a zamítla zveřejnění vlastních záznamů. Na nemravnosti a politické zvrhlosti případu přidává, že rotherhamská správa je jedním z těch, kdo notoricky zamlčuje informace o pasáckých bandách prznících místní anglické teenagerky. Za potlačování informací, které zavinilo tragédii desítek místních dívek, nebyl nikdo z rotherhamské správy potrestán. Tlak veřejnosti nakonec radnici donutil alespoň oznámit, že případ „přezkoumá“.

Vymývání mozků a zastrašování

Britům konečně dochází, jak hluboce a intenzivně jsou jejich instituce prosáklé totalitními praktikami neomarxistické levice, jež proti nim bojují označením „rasismu“. Stejně jako v minulosti komunistické režimy bojovaly označením „reakcionářství“. Rozsáhlé protesty médií naznačují, že se Británie snad odhodlala totalitnímu převratu bránit.

Začínají se ozývat i někteří sociální pracovníci. Ti popisují instruktáže, v nichž byli doháněni k slzám a psychickému zhroucení vynuceným přiznáváním vlastního rasismu. Z něj pak byli „léčeni“ a přeprogramováváni, aby jej uměli „odhalovat“ v každém bílém Britovi.

Rotherhamská správa požadované oficiální zdůvodnění pěstounům nevydala a zamítla zveřejnění vlastních záznamůV internetových médiích jsou popisovány praktiky instruktorů záhadné zákulisní organizace Common Purpose, která už vyškolila okolo 30 tisíc takto přeprogramovaných představitelů místních správ, školství, soudnictví, policie. Podle příruček z nich vytváří „budoucí lídry“ schopné „řídit mocenské páky společnosti“, vést „vnější autority“ a v partnerství s ostatními absolventy kurzů „posilovat moc jednotlivců a komunit“. To vše na útraty daňových poplatníků, z rozpočtů městských správ a veřejných institucí, které si takové instruktáže objednávají.

Podle některých jednotlivců, kteří instruktáže „přežili“ a zůstali normální, je to vymývání mozků a přeprogramování mysli ze svobodné vůle na šablonovité myšlení politické korektnosti. Z příručky Beyond Authority (česky nejspíš „za úřední mocí“ či „nad úřední mocí“, nebo možná i „jak obejít veřejnou moc“) organizace Common Purpose lze vyčíst návody, jak využívat „užitečných idiotů a expertů“ ve vlivných funkcích a jak zastrašovat a veřejně znectívat odpůrce.

Faragovo vyhlášení války

Do jaké míry se podobným organizacím a jejich instruktážím Británie ubrání, bude záležet na odvaze médií se do nich zakousnout stejně, jako se zakously do Rotherhamu. Ten je pouze jednou drobnou ukázkou obrovského celonárodního tažení proti svobodě.

Svých „rasistických“ spolustraníků se okamžitě a s dobře mířeným rozhořčením ujal předseda UKIP Nigel Farage (populární humorista z Evropského parlamentu, pro něhož prezident EU Herman Van Rompuy má charisma mokrého hadru). A prohlásil – zcela bez vtipkování –, že na rotherhamské místní správě „musejí padat hlavy“. Za jednoho z viníků rasistických pomluv strany UKIP přitom označil i předsedu britským konzervativců a premiéra Davida Camerona kvůli jeho dřívějšímu výroku, že UKIP je „parta cvoků a zakuklených rasistů“.

Farage vyhlásil Cameronovi válku odvoláním všech dosavadních návrhů společného volebního postupu a prohlášením: „UKIP postaví proti konzervativcům kandidáty v každém volebním obvodě.“ Připomněl, že v minulých volbách Cameron přišel o 21 poslanců, které by jinak získal k absolutní většině a vládnutí bez liberálů, kdyby slíbil referendum o členství Británie v EU výměnou za neúčast kandidátů UKIP v obvodech s těsnými rozdíly volebních preferencí. A odmítl jakoukoli další spolupráci s konzervativci, dokud Cameron zůstává v jejich čele.

Nárůst souhlasu s politikou UKIP

Faragova obrana pěstounů posloužila některým levicovým médiím k útoku na UKIP, že případu zneužívá k propagandě pár dní před rotherhamskou doplňovací volbou do parlamentu ve čtvrtek 29. listopadu – po rezignaci labouristického poslance Denise MacShana usvědčeného ze švindlování výdajů. Rotherham je tradiční labouristickou pevností, ve volbách, jež se uskutečnily před doplňovacími, labouristé porazili druhé konzervativce o deset tisíc hlasů. Těžko popírat, že rotherhamská radnice UKIP nahrála na smeč, kterého by nevyužil jen hlupák.

Proti Cameronově politice, jež je dosud vstřícná k EU, se bouří téměř polovina konzervativních poslanců. A to včetně místopředsedy strany Michaela Fabricanta, který souhlasil téměř s celou politikou UKIP. Tou je návrat pravomocí nebo odchod z EU, obnova kvalitního školství, kontrolovaná imigrace, zastavení propagace multikulturalismu a politické korektnosti ve veřejně financovaných institucích, zjednodušení daní a střídmý stát.

Zdá se, že éra Cameronova vlažného „liberálního konzervatismu“ končí

Podle nejnovějších průzkumů veřejného mínění s touto politikou souhlasí polovina Britů a nejméně 15 procent konzervativních voličů by dnes volilo UKIP. Většina konzervativních poslaneckých rebelů si sice dosud přeje s touto stranou koalici, ale někteří z nich se už netají, že pokud se konzervativci nezmění, nevylučují svůj přestup do UKIP. Ostatně tak také UKIP před deseti lety vznikla – útěkem tradičních konzervativců před „levicověním“ jejich strany.

Propad toryů

Ve čtvrtečních rotherhamských doplňovacích volbách se UKIP s 21,79 procenta hlasů vyšplhala za labouristy na druhé místo a konzervativce smetla až na páté za nacionalistickou British National Party a proislámskou stranu Respect. Na druhé místo UKIP vystoupala i v Middlesborough – v druhých ze tří doplňovacích voleb. V tomto volebním obvodu konzervativci skončili čtvrtí. Liberálové, kteří v současnosti tvoří s konzervativci vládní koalici, ve všech třech obvodech propadli – v Rotherhamu až na osmé místo.

Zdá se, že éra Cameronova vlažného „liberálního konzervatismu“ končí a že se britská politická pravice probouzí z politicky korektní hypnózy.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...