Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Očkování ruskou vakcínou Sputnik V by mohlo být dobrovolné

V současnosti se nacházíme v globální válce proti koronaviru se všemi jejími projevy, přičemž příslušné instituce Evropské unie mají při řešení koronavirové pandemie výrazné zpoždění. Proto vzniká otázka, zda neobjednat ruskou vakcínu Sputnik V.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A má Rusko zájem dodávat svou vakcínu zrovna do Česka?

Proč by mělo mít?

0 0
možnosti

Nevidím velký rozdíl mezi systémem, jakým se k očkování lidé registrují dnes a tzv. dobrovolností, tak jak ji autor u Sputnika V. popisuje. I dnes si já vybírám, zda chci být očkovaná - když odmítnu vakcínu, dobrovolně nechci. Každý člověk je jiný a určitá míra rizika je v KAŽDÉ vakcíně, byť stokrát prověřované, to si přece musíme rozmyslet každý sám za sebe. Až teprve různé výhody plynoucí z očkování z toho dělají politikum. Např. v budoucnu už se plánuje, že bez očkovacího pasu nikam nesmíme. Vidím sice logiku, chceme přece chránit co nejvíc lidí, ale taky zneužitelné politikum. A to je problém větší, než ta dobrovolnost. Politici zkouší kde co, často i kvůli prachům a volbám, a mezitím se zcela vytratila důvěra. Teď se jí všichni dovolávají, ale to nefunguje tak snadno.

0 0
možnosti

Hlavně aby se tím sputnikem nechal napichat i soudruh Makrlík ...

0 0
možnosti

A proč bychom měli být při schvalování léků na Rusko hodnější než na zbytek světa?

0 0
možnosti

P41e49t97r 50Č29e55c29h

17. 2. 2021 9:32

V globální válce proti koronaviru se sice nacházíme, ovšem v boji proti němu převažují politická "řešení" a politikaření na všech frontách. V EU, USA, Rusku, Číně i v ČR. Taková válka se ovšem tímto způsobem nedá vyhrát. a naskýtá se otázka, zda celá tato válka není předem uměle vyvolaná a záměrná Jinak se to totiž chápat nedá.

0 0
možnosti