Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

O objektivitě České televize aneb Když dva vidí totéž...

Vysílání České televize bude z povahy věci vždy neobjektivní, stejně jako jakákoli jiná zpravodajství všech veřejnoprávních televizí na celém světě. Termín „objektivní“ je tedy zavádějící a bylo by lépší ho vůbec nepoužívat. ČT může být maximálně „nevyvážená“, reaguje na aktuální útoky na veřejnoprávní médium Kateřina Kočí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Schneider

21. 3. 2015 21:17
Dáma si plete dojmy a pojmy

Plete si apriori hájit "čest Ruska" a publikovat analytické závěry (bez ohledu na to, čí čest bude uhájena a čí pocuchána). Dáma plete pořadí tahů - možná podle sebe soudí druhé. Já určitou pozici dostávám na základě analýzy dostupných faktů (nikoliv jejich pouhé interpretace, a už vůbec ne ideologické interpretace), Mé závěry jsou krom toho podobné či shodné s pány Brzezinským, Kissingerem a Friedmanem, abych jmenoval jen ty nejzajímavější. Dáma se buďto nevyjádřila přesně, anebo vyjádřila přesně svoji zmatenost.

0 0
možnosti

21. 3. 2015 0:32
podstatné se ztrácí v textu

"Zpravodaj potom samozřejmě musí na základě určitých kritérií rozhodnout, jaké informace vezme v potaz a jaké nikoli." 

Takže  sama  autorka  ví, jak se to dělá.

0 0
možnosti

19. 3. 2015 11:24
Média a objektivita

Zejména v tištěných médiích mi vadí, že se neuvádí často životní závislost autora na tématu. U kardinála Duky je to celkem jasné (třeba církevní restituce) ale p.t. laskavý čtenář nemusí vědět, že třeba vědět, že M. Patrik svým živobytím (dle mého názoru nebezpečný parazit) je zcela závislý na vytvoření názoru, že sice nevíme, zda tady sysel tžije, ale bez jeho záchrany nepřežijeme. Pak příspěvek podle toho (koho chleba jíš, toho píseň zpíváš) vypadá a čtenářovo vědomí i podvědomí je masírováno. . Můj názor je, že by i nezávislé médium mělo vždy uvést - pro mne technika nejlépe v % - jak je autor komentáře na daném tématu závislý. Alespoň já bych rád našel a kupoval si takovou tiskovinu která tak trochu hraje na mojí strunu. Zatím všude hodně přátel syslů a nikdo kdo by řekl, že náš život (natalita, důchody, příjmy státních zaměstněnců, ale i neziskovky) se odvíjí od konkurence tohoto státu a tomu tedy sysel určitě nepomůže. A kdyby třeba TV uvedla třeba jaké názory třeba na servr

0 0
možnosti

J. Křivan

19. 3. 2015 8:41
Klasický příklad dezinformace na ČT

Včera se diváci na ČT opět mohli dozvědět od odborníků na post sovětský prostor, že na Krymu jsou Krymští Tataři původní obyvatelé, něco jako chudáci indiáni. Přitom pravda je taková, že Krymští Tataři byli na Krymu vždy jenom okupující menšina, která svůj status krymský chanát nedokázala uhájit.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Krym%C5%A1t%C3%AD_Tata%C5%99i

0 0
možnosti

19. 3. 2015 8:53
Re: Klasický příklad dezinformace na ČT

Naprosto správně. Nutno jen dodat, že veřejnoprávní česká televize soustavně zamlčuje skutečnost, že přes 90 % obyvatelů Krymu si v referendu přálo odtržení od Ukrajiíny. Nejen česká televize, ale i vládní síly Bruselu se všemi silami snaží, aby bylo zabráněno na východě Ukrajiny referendum pod kontrolou OSN.

0 0
možnosti

J. Křivan

18. 3. 2015 18:23
tady je to video které chce Macháček zakázat

http://vesti.lv/news/zhestkoe-video-prorossiiskoi-propagandy-video

PS uveřejnili v Litvě

0 0
možnosti

J. Křivan

18. 3. 2015 18:17
i takhle to může dopadnout

Cenzura se vrací. Nejspíše opět domácí úkol, jenom by mne zajímal ten prvotní zadavatel.

http://www.rozhlas.cz/plus/nazory/_zprava/jan-machacek-jak-celit-ruske-propagande--1467676

http://www.lidovky.cz/machacek-jak-celit-ruske-propagande-dux-/monitor-jana-machacka.aspx?c=A150318_125733_monitor-jana-machacka_ele

PS Takže článek paní Kočí nebude jen náhoda, ale součást projevu bezmocností určitých elit.

0 0
možnosti

Jiri Janecek

19. 3. 2015 9:28
Re: i takhle to může dopadnout

Na tom machackove blabolu jsou vtipne ty pasaze proti tem, co se stykaji s Rusy, a proti organizacim financovanym z Ruska. Zejmena teda pokud si clovek precte jeho reportaz z cesty do Litvy z minuleho tydne, kde se sesli "američtí i evropští odborníci na Rusko, zástupci think tanků, novináři, akademici, ruští nezávislí intelektuálové pracující často pro americké think tanky ". [to posledni - "nezavisly" + "pracujici pro"]... No a prirozene resili v te Litve ruskou propagandu... Co jineho.

Pritom jako kytarista Garaze nebyl uplne spatny...

0 0
možnosti

Křivohubý Edward

18. 3. 2015 15:28
Objektivita ?

Stále čekám, kdy uslyšíme, že UKRAJINSKÁ VLÁDA v čele s POROŠENKEM A JACEŃJUKEM vlastně vyvražďuje obyvatelstvo vlastního státu a KANÁL ČT 24 se zpravodajem KARASEM a PAZDERKOU se stal skutečným "KANÁLEM" !

0 0
možnosti

M. Kosejk

18. 3. 2015 12:53
Ťok - Skanska - korupce?

http://svobodneforum.cz/ct-neinformovala-o-mozne-korupci-ministra-dopravy-z-ano/       

http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/podezrenim-z-korupce-v-ceske-pobocce-skansky-uz-se-zabyva-policie--1467896

O možnou korupci ve stavební firmě Skanska se zajímají už i detektivové z české protikorupční jednotky. Radiožurnálu to potvrdil její mluvčí Jaroslav Ibehej. Švédští interní auditoři v roce 2011 zjistili, že česká pobočka Skansky podivně vyvedla ze svého hospodaření nejméně 100 milionů korun. Panuje podezření, že peníze mohly sloužit k uplácení.

0 0
možnosti

18. 3. 2015 12:17
Kateřina Kočí blábolí

Z textu Kateřiny Kočí je zřejmé, že tato dáma je buď zapojena do týmu České veřejnoprávní televize, nebo se tam chce vecpat. Její argumenty jsou nesmyslné: Především ani Veleba ani prezident neútoči na televizi. Pravda je opačná: Tak zvaná veřejnoprávní televize se účastní aktivně na kampaních proti prezidentu, útočí proti němu. Nynější prohlášení senátora Veleby i prezidenta nejsou útokem proti televizi, ale obranou proti útokům této teklevize.

Paní Kočí by si měla - stačí-li na to její intelektuální schopnosti - porovnat prostor a dobu, kterou dává tak zvaná veřejnoprávní televize k disposici výrokům pana Kalouska a pana prezidenta. Zjistila by, že Kalousek jako obyčejný poslanec dostává od této televize sedmkrát až desetkrát více času ku svým vyjádřením než prezident republiky. Přitom vyjádření prezidenta jsou praktcky vždy redakcí televize krácena, velmi často jsou jeho jednotlivé věty vytrhovány z kontextu, aby se jim dostalo nesprávného významu.

Rovněž v hodnocení Ukrajiny je

0 0
možnosti

Tatana

18. 3. 2015 10:39
Typicky nezvládnutá komunikace se týká

průjezdu Americké kolony.

Máme ministerstvo obrany a policii, ti by měli zajišťovat bezpečnost projíždějící kolony. Ani jeden ministr ještě stále nepředstoupil před veřejnost a neslíbil hladký průjezd kolony - přitom my, dříve narození, si vzpomínáme na "vojenské cvičení Varšavské smlouvy v ČSSR" v 68 roce, kdy představitelé státu nebyli schopni cizí armády "vypakovat" a ony zůstaly hned za hranicemi.

Taky si vzpomínám na ruské turisty, kteří k nám přijeli vlakem začátkem srpna a z vlaku vystoupili značně vyděšeni, protože před našimi hranicemi projížděli špatně zamaskovanými vojenskými tábory. A my jsme se tvářili jako krip**vé!

0 0
možnosti

18. 3. 2015 11:39
Re: Typicky nezvládnutá komunikace se týká

Loni se na území ČR uskutečnilo 131 podobných přesunů, celkem se jich účastnilo 1631 zahraničních vojáků s 601 kusy techniky. Z tohoto počtu se 11 silničních přesunů týkalo příslušníků armády USA, konkrétně šlo o 632 osob a 316 kusů techniky.

Kolik vystoupení ministrů jste zaznamenala?

0 0
možnosti