Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Normalizace: Podvolení, nebo prohra prohry

Na článek Petra Pithart „1969 až 1989: Normalizační podvolení“ k 50. výročí 21. srpna o sovětské okupaci a následné normalizaci zareagoval Václav Žák.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST
Ze slovenského nacionalizmu se stal experiment

Slovenští komunisté se od začátku 60. let báli A. Novotného, který si je držel hodně od těla. Nasadili na něj naivního Dubčeka, kterému se podařilo A. Novotného sesadit- Bohužel se jim to zvrhlo, neboť se do demokratizačního procesu zapletli spisovatelé a mládež, a politické dění se nepřestěhovalo do Bratislavy.

0 0
možnosti

25. 11. 2018 8:25
Vidím to jinak

Proč se v roce 1989 téměř nikdo nechtěl vracet k obrodnému procesu? Je to nabíledni. Představitelé obrodného procesu v čele s Dubčekem v roce 1968 zradili občany tím, že v Moskvě podepsali protokoly. Jediným, kdo vlast nezradil byl František kriegel. To ovšem zdaleka nestačilo. Zklamali všichni t.zv. reformní komunisté a to s pouze tou jednou výjimkou. Skutečnost, že je následně vyloučili či vyškrtli z KSČ ne věci nic nemění. Kainovo znamení členstvní v zavrženíhodné organizaci si ponesou až do smrti. Aby je občané (nikoliv politici a novináři) přijali zpět, musí nade vší pochybnost prokázat, že to myslí s našimi lidmi upřímně a něco pro ně a pro to dělat. Několik takových je a dokonce v nejvyšších státních funkcích. Měli by dostat příležitost aby ukázali svými činy, že to myslí upřímně opravdu. Onoho Kainova znamení je to nezbaví, ale alespoň mohou být občany omluveni. Bohužel, většina z nich, rozlezlá po všech politických stranách a hnutích (ODS, ČSSD, KDUČSL, TOP 09, KSČM, STAN a asi i Piráti

0 0
možnosti

25. 11. 2018 18:12
Re: Vidím to jinak

dělá vše pro to, aby tento stát nefungoval. Schválili naprosto špatnou ústavu, neméně špatný volební zákon a stejně špatné zákony ostatní. Vše jen pro to, aby zůstali u moci, by ́t v naprosto různých stranách a hnutích. Ono totiž vůbec nejde o nějaké programy a vize, to jsou jen politické a novinářské žvásty pro ovčany. Jde o moc politiků a jejich stran či hnutí nad občany.

0 0
možnosti