Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Netečnost k ekologii zvyšuje riziko změn v našich životech

Nedávný projev 16leté švédské aktivistky Grety Thunbergové v OSN vyvolal mnoho emocí. Pro Lukáše Rejzka a Jakuba Kučeru jsou zajímavé především ty, které se týkají postoje k ekologii a klimatickým změnám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obdobně pravděpodobně argumentovali Aztékové, kteří lidskými oběťmi zajišťovali, aby opět vyšlo Slunce. Dnes víme, že to byla hloupost, ale tehdy i pochybovači věděli, že je z hlediska předběžné opatrnosti lepší rozčtvrtit souseda, než aby už Slunce nikdy nevyšlo.:-)

0 0
možnosti

J68a47n 58R19á93ž

23. 11. 2019 16:10

Které vědecké poznatky máme víc respektovat? Ty, která klimahysterii vyvolaly a straší koncem světa nebo ty, které klimatický vývoj hodnotí v horizontu tisíců let a dokazují, že se klima opravdu mění, ale působení člověka na tyto změny má jen relativně malý vliv.

0 0
možnosti

I když se odhady zásob ropy velmi liší (a mnoho autorů se domnívá, že jsou hodně nadhodnoceny), většinou se uvádí, že vystačí při dnešní spotřebě tak na 50 let. A pak skleníkových plynů zase bude ubývat a ještě naše mladé čeká krásný život s klimatickým ochlazováním.

0 0
možnosti