Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Netečnost k ekologii zvyšuje riziko změn v našich životech

Nedávný projev 16leté švédské aktivistky Grety Thunbergové v OSN vyvolal mnoho emocí. Pro Lukáše Rejzka a Jakuba Kučeru jsou zajímavé především ty, které se týkají postoje k ekologii a klimatickým změnám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

Obdobně pravděpodobně argumentovali Aztékové, kteří lidskými oběťmi zajišťovali, aby opět vyšlo Slunce. Dnes víme, že to byla hloupost, ale tehdy i pochybovači věděli, že je z hlediska předběžné opatrnosti lepší rozčtvrtit souseda, než aby už Slunce nikdy nevyšlo.:-)

0 0
možnosti
JR

J40a18n 32R68á79ž

23. 11. 2019 16:10

Které vědecké poznatky máme víc respektovat? Ty, která klimahysterii vyvolaly a straší koncem světa nebo ty, které klimatický vývoj hodnotí v horizontu tisíců let a dokazují, že se klima opravdu mění, ale působení člověka na tyto změny má jen relativně malý vliv.

0 0
možnosti
LK

I když se odhady zásob ropy velmi liší (a mnoho autorů se domnívá, že jsou hodně nadhodnoceny), většinou se uvádí, že vystačí při dnešní spotřebě tak na 50 let. A pak skleníkových plynů zase bude ubývat a ještě naše mladé čeká krásný život s klimatickým ochlazováním.

0 0
možnosti