Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nepodmíněný základní příjem v Namibii: Devět skvělých dopadů

Nepodmíněný základní příjem je částka, kterou dostává každý občan daného státu, aniž by musel splňovat nějaké podmínky. Ze zprávy hodnotící namibijský pilotní projekt vyplývá, že si jej mohou dovolit i podstatně chudší země než ty Evropské unie a že může zlepšit ekonomickou situaci mnoha států.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Celé lidstvo čeká skvělá budoucnost - nikdo nebude muset pracovat a všichni se budou mít dobře.

0 0
možnosti
RD

V článku chybí názor těch, kdo to všechno platí.

0 0
možnosti
JK

Nepodmíněný základní příjem, jedine vychodisko ze slepe ulicky. Doby, kdy se lan pole sekal kosou cely tyden, jsou pryc. Pri dnesni technologii je vylouceno zapojit celou populaci do vyrobniho procesu. Co s tim? Zle jazyky rikaji, komunismus v kapitalisticke podobe, kazdemu podle jeho potreb. Rozdil mezi komunismem a globalnim kapitalismem pomalu mizi.

0 0
možnosti
FK

Tu zvrácenou teorii o tzv. zaručeném příjmu trochu znám. Vychází z úplně jiných předpokladu než je původní podstata kapitalismu s měnou krytou zlatým standardem. Nicméně, já osobně také nesouhlasím s rozdáváním jakýchsi pofidernich peněz a tím zahrnuji určitou část společnosti do kvantifikovaných vztahů, kam ale nemohou patřit. Je to složité to pochopit a selský rozum k tomu nestačí. Ale já to spíše chápu zcela technický, jako kdybyste předávali energii, kterou nemáte, jinému tělesu. Porušíte bilanční rovnici v rozporu se zákonem o zachování energie. Nějak mně nedochází, jak dlouho to může fungovat, totiž rozdávat něco, co nemám a zdá se, nikdy mít nebudu.

0 0
možnosti
RV

Ktovie, koľko zarábali prostitútky, keď 4,5 doláru mesačne ich oslobodilo od nutnosti vykonávať túto činnosť.

0 0
možnosti