Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Němci mají zelenou rádi, ale bojí se ji pustit k vládě

Poprvé by Zelení v Německu mohli mít kancléře, tedy kancléřku, Annalenu Baerbockovou, proto konkurence plní média strachem z nich. Nic z toho není pravda, ale pro ideologický souboj je typický obraz nepřítele, kterého je třeba porazit. Děje se to ve jménu „německého způsobu života“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Je to zase jeden sloh na obranu zelených. Neviem, či pán Fischer píše nepravdy z neznalosti, alebo úmyselne, oboje je zle. Píše, že sa zeleným vytýka, že chcú zakázať stavbu rodinných domov, obmedziť krátke lety azakázať jazdu automobilmi. Vraj všetko je to je klamstvo.

Bohužiaľ všetko je to pravda. Organizácia Zelených v Hamburgu vydala vyhlásenie, že je za zákaz výstavby rodinných domov v Nemecku, pretože je to vraj mrhanie zdrojmi. K nim sa vzápätí pridala organizácie Zelených v Badensku-Württembersku, kde sú títo vládnou stranou a vyjadrili nádej , že saa im to podarí presadiť. Václav Havel by mal radosť, že jeho králikárne sú zas moderné.

Krátke lety, či na dovoleky, alebo iné sa už začali rušiť. Pritom podľa prieskumov, najčastejšími leteckými pasažiermi sú práve zelení.

Pravdou je aj to, že Zelení sa snažia obmedzovať dopravu najprv tým, že chcú zakázať dopravu autami so spaľovacími motormi. Zaujímavosťou je aj ich návrh, ktorý dokazuje ich hlboký zmysel pre realitu. Navrhujú, aby sa z miest vylúčila aj v

0 0
možnosti