Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Největším úkolem Německa od sjednocení je integrace uprchlíků

Loni do Německa přišlo 2,14 milionu lidí, o 46 procent více než o rok dříve. Přitom začlenění žadatelů o azyl do pracovního trhu není snadné. Předseda SPD Sigmar Gabriel má prý pocit, že angažovanost je v této otázce mnohem větší u menších firem, které se uprchlíkům snaží postavit most na německý trh práce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J. Pražák

28. 7. 2016 7:43
Integrace by byla největší chyba

Islám má ve své doktríně islamizace světa pro styk s „nevěřícími“ zakotveny instituty povolené lstivosti, pokrytectví, lží a křivopřísežnictví, která, pokud jsou prováděna ve jménu a pro větší slávu islámu, jsou odpuštěna. Jsou to Taqíya, Tauríja, Muruna a Kitman.

Taqíya: Přetvářka, předstírání. Vychází z Koránu, Sura 3:28, kde se píše: „Nenechte věřící uchylovat se k nevěřícím pro ochranu raději než k věřícím. Kdokoliv to udělá, nebude mít ničeho z ochrany Alláhovy, ale vy byste měli chránit sami sebe proti nim, chránit se pečlivě ve strachu“. Ibn Kathir píše ohledně Sury 3:28: Význam této sury je výjimka pro věřící, nalézající se v určité oblasti nebo období ve strachu o svoji bezpečnost z nevěřících. V tom případě smí věřící nevěřícím ukazovat přátelství navenek, ale nikdy vnitřně. Cituje společníka proroka Mohamada Abu Ad Darda: "usmíváme se do tváří některých lidí, i když je proklínáme ve svých srdcích". Al Hasan k tomu dodává: Taqiya je přijatelná až do dne vzkříšení.

Tauríja: je definována jako skrývání a dala by se nazvat "kreativní lží". Je v pořádku porušit záměr, ducha přísahy

0 0
možnosti
JP

J. Pražák

28. 7. 2016 7:39
Integrace=největší chyba

Poskytnout dočasné přístřeší na přesně určenou dobu ano, ale integrovat tyto divochy? Největší chyba a konec civilizace.

Ti kdo o to usilují, tak nechápou, že islám má ve své doktríně islamizace světa pro styk s „nevěřícími“ zakotveny instituty povolené lstivosti, pokrytectví, lží a křivopřísežnictví, která, pokud jsou prováděna ve jménu a pro větší slávu islámu, jsou odpuštěna. Jsou to Taqíya, Tauríja, Muruna a Kitman.

Taqíya: Přetvářka, předstírání. Vychází z Koránu, Sura 3:28, kde se píše: „Nenechte věřící uchylovat se k nevěřícím pro ochranu raději než k věřícím. Kdokoliv to udělá, nebude mít ničeho z ochrany Alláhovy, ale vy byste měli chránit sami sebe proti nim, chránit se pečlivě ve strachu“. Ibn Kathir píše ohledně Sury 3:28: Význam této sury je výjimka pro věřící, nalézající se v určité oblasti nebo období ve strachu o svoji bezpečnost z nevěřících. V tom případě smí věřící nevěřícím ukazovat přátelství navenek, ale nikdy vnitřně. Cituje společníka proroka Mohamada Abu Ad Darda: "usmíváme se do tváří některých lidí, i když je proklínáme ve svých srdcích". Al Hasan k tomu dodává: Taqiya

0 0
možnosti
JC

22. 7. 2016 14:23
To jim nezávidím, už si mysleli, že si můžou

odfrknout, a teď další úkol na léta.

0 0
možnosti
ZM

Z. Meisner

22. 7. 2016 6:45
Kolik přibude?

Stále se hovoří o tom, kolik lidí přišlo vloni, předloni... na předchozí, okamžitě zastarávající východiska roubují politici svá řešení budoucnosti.

0 0
možnosti