Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Negativní utopie Ayn Randové konečně v Česku

Román Atlasova vzpoura z roku 1957 americké spisovatelky ruského původu vyjde v říjnu poprvé i v češtině. Lidové noviny budou tento týden přinášet od pondělí do pátku úryvky z tohoto románu, jenž v USA stále patří mezi bestsellery.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Martinvydrz

20. 7. 2014 9:29
Hm

No to musi byt tak stupidni, ze si to snad koupim a prectu!

0 0
možnosti
SC

13. 7. 2014 22:28
American fairy tale už jednou Čechy zklamala,

takže jsem skeptik. A pohádka to bohužel je. Nebo jste skutečně přesvědčeni že již před 5000 lety si lidé dobrovolně vytvořili instituci aby potlačovala jejich iniciativu. V té době totiž vůbec nešlo o zaměstnanost ale o uspokojování lidských potřeb. Kdyby se do celého příběhu nezamotala velká hamižnost těch iniciativních příběh by vůbec nevznikl. Problém proč je stále vice lidí ekonomicky pasivních podle mě neleží ve státu ale myšlení jeho představitelů.

0 0
možnosti
PM

P. Mach

14. 7. 2014 23:14
Ve srovnání s tím

jak  Čechy zklamaly  российские былины o mocných vladařích kteří svým poddaným spravedlivě vládnou je American fairy tale červená knihovna s happy endem jako Brno. Mimochodem překvapuje mě, že  fanatický milovník horror stories vašeho ražení opravdu věří tomu, že před 5000 lety lidé "dobrovolně" tvořili nějakou instituci.

0 0
možnosti