Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Národní galerie Praha není provinční muzeum. A nesmí jím být

Již téměř dva roky sledujeme úpadek Národní galerie. Nejspíše však budeme muset čekat na pozitivní změnu ještě déle. Nastupující generální ředitelka Alicja Knastová totiž prohlásila, že se na ní nemůže nic rychle změnit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Panu Davidovi chybí léta elementární kritičnost vůči vůči panu Faitovi a odnáší to nově jmenovaná ředitelka NG. Myslí pan David ještě vážně motto na svém facebooku nebo je to všechno výraz jeho pózerství bez odpovědnosti? "Nevím co jsem; nevím co znamenám; nevím proč a pro koho dělám; neznám smysl ani důvod původu mých, mnohdy recyklovaných prací. Podezřele méně a méně je pro mne podstatné, kdo a jak porozumí smyslu mých prací, a to včetně mne samého; jsem svým vlastním cizincem. Po patnácti letech intenzivní, profesionální práce v oblasti umění, někde uprostřed Evropy, jsem ztratil jakoukoliv koherentní identitu. Pomalu a nejistě dospívám k závěru, že to pro mě není negativní, i když nevím co s tím."

0 0
možnosti

David zase plive jedovaté sliny.. Nevšiml jsem si,že by na nafukující páňáky na gumových lodích chodily davy mlaďochů. NG má momentálně skvělou výstavu Medka a Rembrandta a to rozhodně nesvědčí o nějakém úpadku.

0 0
možnosti

Jen kritizuje minulost a sám má rétoriku padesátých let. Ach jo.

0 0
možnosti