Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Národní galerie Praha: Místo umění ideologie maskovaná empatií

Program nové ředitelky Národní galerie Alicje Knastové ukazuje naši pozici – jsme lidé bez důstojnosti, kteří mají být převychováni k dobrovolné rezignaci maskované respektem k jinakosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K68a30r51e28l 90N20o31v15ý

5. 1. 2021 10:43

Galerii zprivatizovat a pak ať si dělá co chce, ale za své.

0 0
možnosti

Prostě Knížák (mrk, mrk) vedl galerii jako geniální ředitel-disident a kdo si tohle nemyslí, je neomarxista. A víte jak odhalíte i toho nejzakuklenějšího neomarxistu? Používají slovo "výzva"!

0 0
možnosti
Foto

Nějak jsem nepostřehl, že by se článek týkal ředitelování pana Knížáka či snad v něm byl ředitel-disident třeba jen zmíněn.

Ale s tím testem na neomarxismus to není úplně špatný tip. Každopádně není od věci dávat si na uživatele toho slova na "v" pozor...

0 0
možnosti

P40a40v98e83l 90A29r72o40n

4. 1. 2021 13:30

Autorce díky za článek, je to naprosto šílené, kam se snaží současné neomaraxistické elity zatáhnout záoadní společnost. Chtějí zničit to na čem západní civilizace stojí. Jsou to většinou neurotičtí jedinci, kteří se nejsou schopni vyrovnat ani sami se sebou a proto nenávidí naši kulturu.

0 0
možnosti
Foto

Mohu jen zcela souhlasit. V tom novodobém ghlajchšaltování a "snižování se k prostému = pracujícímu lidu" se projevuje nesmrtelný duch bolševismu

0 0
možnosti

Vilma je trochu prázdná.

0 0
možnosti
Foto

Trochu laciná, rádobyvtipná slovní hříčka.

0 0
možnosti

J98a43n 30R23á77ž

3. 1. 2021 14:24

Změna fungování Národní galerie patří do procesu přeměny prostředí podle ideologie neokulturní revoluce, kdy se musí potlačit vše, co je "národní", či má autenticky české kořeny a není v souladu s programech liberálních progresivistů.

0 0
možnosti

Jen pro přesnost: žádná "Národní galerie Praha" z právního hlediska neexistuje. Existuje pouze "Národní galerie v Praze", zřízená v této podobě zákonem č. 148/1949 Sb., o Národní galerii v Praze. Změnit tento název nemůže svévolně ani její generální ředitel, ani žádné ministerské grémium, ani ministr osobně a dokonce ani vláda, neboť k tomu je oprávněn pouze Parlament České republiky. Ve všech právně závazných dokumentech Národní galerie v Praze proto pochopitelně i dnes používá (a musí používat) svůj zákonem stanovený název. Ministerstvo kultury naprosto selhává ve své funkci, když několik let protiprávní užívání nezákonného názvu již třetímu (a s Alicjí Knast možná čtvrtému) statutárnímu zástupci toleruje. Ministr Daniel Herman fatálně selhal nejpozději v okamžiku, kdy tuto změnu spolu s odstraněním českého lva z loga této mimořádně důležité národní (a s dovolením také státní) paměťové instituce strpěl, místo aby okamžitě zjednal nápravu. Už jenom tento čin jej opravňoval a měl vést

0 0
možnosti

k neprodlenému odvolání Jiřího Fajta z pozice generálního ředitele této instituce.

0 0
možnosti